مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در نشست هیات عمومی سالانه سازمان نصر کشور:
۲۹ بهمن ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
رئیس سازمان نصر کشور در آخرین سخنرانی خود در نشست هیات عمومی سالانه سازمان نظام صنفی کشور با ابراز گلایه از فضای انتخاباتی در تهران اعلام کرد که مهمترین رویکرد سازمان نصر در عین اتحاد میان ذینفعان، احترام به منش شورایی و دموکراتیک بود که سرلوحه فعالیتهای خود میدانستیم. به گفته محمدباقر اثنیعشری اقتداری که در دوره پنجم سازمان نصر ایجاد شد که ناشی از اتحاد و انسجام بود.
به گزارش پیوست، محمدباقر اثنی عشری، رئیس سازمان نصر کشور در نشست هیات عمومی سالانه سازمان نصر کشور که امروز (۲۹ بهمنماه) برگزار شد، گزارشی از عملکرد دوره پنجم سازمان نظام صنفی رایانهای ارائه داد. دراین نشست همچنین انتخابات شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور برگزار شد.
اثنیعشری در این نشست با بیان اینکه در دوره پنجم سازمان نصر، برنامههایشان برمحور بازنگری و مطالبهگری پایهریزی شده بود، گفت: «در همین دوره با تمام دستگاههای حاکمیتی چون سازمان فناوری اطلاعات و بانک مرکزی و معاونت علمی و پلیس فتا و وزارت صمت و تامین اجتماعی و مجلس از موضع عزت و مطالبهگری ارتباط برقرار کردیم.»
محمد باقر اثنیعشری در ادامه بیان کرد: «یکی از دغدغههای سازمان مرکز گریزی بود و نظام صنفی استانها قبلا این مشکل را با تهران داشتند؛ اما در این دوره به نظر استانها احترام گذاشتیم و بخش عمدهای از ۴۶ درصد افزایش درآمد، مختص به استانها بود.» براساس گفتههای اثنیعشری در تشکل صنفی همه باید کمک کنند تا کسبوکارها منافع مادی داشته باشند و به این صورت بحث اشتغال و شفافیت و رفاه هم ایجاد میشود. آنطور که اثنیعشری میگوید یک سال گذشته از پرداخت ناحق ۵۰۰ میلیارد تومان کسبوکارها به تامین اجتماعی جلوگیری شد و تا جایی که توانستند از منافع اقتصادی صنف دفاع کردند.
او در مورد دفاع از صنف یک مثال زد و گفت: «در بخش سلامت الکترونیکی در دوران کرونا همکاران ما نیروی مستقر در بیمارستانها داشتند و سامانه نصب کرده بودند و به خدمترسانی میپرداختند. وزارت بهداشت گفته بود که سال ۹۹، ۱۰ درصد افزایش قیمت دارد. ما در این مورد مقاومت کردیم و در نهایت معاونت پیشتیبانی وزارت بهداشت اعلام کرد که ملاک قیمت در وزارت بهداشت نرخنامه نظام صنفی است. این اتفاق در بانکها هم در حال رخ دادن است.»
در تشکل صنفی همه باید کمک کنند تا کسبوکارها منافع مادی داشته باشند و به این صورت بحث اشتغال و شفافیت و رفاه هم ایجاد میشود.
محمدباقر اثنیعشری، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور
آنطور که اثنیعشری اظهار میکند اقتداری که در این دوره سازمان ایجاد شد ناشی از اتحاد و انسجام بود و نظم و انضباط در سازمان نصر ایجاد شد. او در ادامه در گلایهای از فضای انتخابات استان تهران اعلام کرد که مهمترین رویکرد سازمان نصر در عین اتحاد میان ذینفعان، احترام به منش شورایی و دموکراتیک بود که سرلوحه فعالیتهای خود میدانستیم.
محمدباقر اثنیعشری همچنین گزارشی از عملکرد دوره پنجم سازمان نصر ارائه داد و گفت: «درسال ۹۷ قیمت دلار به ناگاه افزایش یافت و شرکتهای آیتی با مشکلاتی مواجه شدند. شرکتها کالا وارد کرده بودند و نمیتوانستند هزینهای پرداخت کنند. قیمت ارز هرروز تغییر میکرد و تاثیر روانی خود را روی فعالیت شرکتها میگذاشت. ما در سازمان نظام صنفی دراین باره به دولت مکاتباتی و ارتباط برقرار کردیم و همچنین بیانیه منتشر کردیم.»
او ادامه داد: «در اردیبهشت ۹۷ تلگرام فیلتر شد. معنای فیلترشدن این پیامرسان این بود که یک موضوع ساده IT مقامات ارشد را هم درگیر خود کرد. زمانی بخش خدمات نرم افزاری و سیستمهای شبکه جزو کالای لوکس محسوب میشد؛ اما با فیلترشدن تلگرام همه درگیر این موضوع شدند.»
او در ادامه افزود: «پس از فیلترشدن تلگرام، بیانیهای منتشر کردیم که غیرسیاسی بود و تنها روی اینکه فیلترینگ و لطمههایی که این موضوع به کسبوکارها وارد میکند، تاکید کردیم.» براساس گفتههای رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور الکامپ ۹۷ هم در شرایط سخت اقتصادی در تهران و استانها برگزار کردند.
او درمورد الکامپهای استانی گفت: «استراتژی دورههای پیش این بود که الکامپهای استانی کمتر برگزار شود و همه شرکتهای استانی به الکامپ تهران بیایند. دراین دوره ما به این نتیجه رسیدیم که این سیاست اشتباه بوده چون شرکتها و بازدیدکنندگان از استانها به تهران نمیآیند. به همین خاطر الکامپ استانها را در اردیبل، اصفهان، البرز، ایلام، زنجان، مشهد، اهواز، فارس، کرمانشاه، گیلان، مرکزی و یزد برگزار کردیم.»
آنطور که اثنی عشری بیان میکند در سال دوم فعالیت سازمان نصر آنها تصمیم گرفتند در الکامپهای استانی معاونهای وزیر را همراه خود داشته باشند چون وقتی معاون وزیر در الکامپها شرکت کنند، مدیران ICT استان در نمایشگاه حاضر میشوند و به این صورت نظام استانی قدرت میگیرد.
او همچنین در صحبتهای خود به انتخاب دبیرکل در دوره پنجم نظام صنفی اشاره کرد و گفت: «از روز اول من اعتقاد داشتم که باید فعالیتهای نظام صنفی را همراه یک دبیر کل قوی پیش ببریم. چهارسال سازمان دبیرکل نداشت. من در ابتدا از سرپرست دبیرخانه آقای خداوردی و جعفر محمدی کمک گرفتم تا اینکه با آقای رسول سرائیان بعد از بازنشستگیشان آشنا شدم. برای انتخاب دبیرکل پیشنهادهای زیادی داشتیم و ما معتقد بودیم که دبیرکل باید خوشنام، پاکدست و سالم باشد.»
او در ادامه افزود: «ما در سال ۹۷ زمانی که آقای سرائیان معاون وزیر بود، جلسات مرتبی را با وزارتخانه داشتیم و در این جلسات ۱۷ محور مشکلات صنف را بررسی کردیم. بعد از اینکه او را به عنوان دبیرکل انتخاب کردیم،تصمیم گرفتیم که برای مشکلات صنف قدمی برداریم.»
اثنیعشری با اشاره به اینکه در سازمان نصر تصمیم براین شد تا بخش دوم ماموریت سازمان یعنی ساماندهی بازار را برای حل مشکلات صنف در نظر بگیرند. او در این مورد گفت: «در ساماندهی بازار مشکلات بسیاری وجود داشت و به همین خاطر تصمیم براین شد تا یک هدف را تعریف کنیم و آن هدف دوبرابر کردن بازار بود.» به گفته اثنی عشری، برای دو برابرکردن بازار سازمان نظام صنفی تصمیم گرفتند تا مسائلی چون آموزش، نیروی انسانی، مالیات و بیمه و غیره را حل کنند و برای حل این مشکلات چند پروژه تعریف کردند.
او در ادامه اضافه کرد: «این پروژهها در قالب طرحی در اسفند ۹۷ در جلسهای با حضور آقای جهرمی وزیر ارتباطات و فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی و شهردار تهران و معاونان وزیر مطرح کردیم و حاضران پای این طرح را امضا کردند. حتی با هوشمندی آقای سرائیان در این جلسه مدیرکلهای استانها هم حضور داشتند.»
او سپس در ادامه صحبتهای خود به اتفاقات سال ۹۸ و اقدامات سازمان نصر اشاره و بیان کرد: «ما سال ۹۸ را با سیل گلستان و خوزستان شروع کردیم. ستاد بحران تشکیل دادیم و داشبورد و پلتفرمی طراحی کردیم تا دیتابیسها در آن جمع شوند. برای اطلاعات املاک کشور دیتابیس وجود دارد و میتوان در سیل فهمید چند خانوار در شهرها زندگی میکنند یا از طریق اپراتورها و شرکتهای پخش فروشگاهی میتوان جمعیت یک شهر را تخمین زد؛ اما در جریان سیل دستگاهها مدیریت درستی نکردند. حتی آمبولانسها نقشه نداشتند.»
به گفته اثنی عشری، روزی که فعالیت دوره پنجم شروع شد مشکلاتی در زمینه پرتال تهران و استانها وجود داشت و این پرتالها دوباره طراحی و راهاندازی شدند و انتقال دادههای دستی به سیستم فرآیند دشواری بود.
به گفته اثنی عشری الکامپ ۹۸ برگزار شد و مقامات لشگری و کشوری در این نمایشگاه حاضر شدند و نمایشگاه تاثیرگزاری برای کسبوکارها به خصوص کسب وکارهای نوپا بود و پس از الکامپ، شهریور ۹۸ شورای برگزاری الکامپ ۹۹ تشکیل شد.
او همچنین بیان کرد: «آبان ۹۸ اینترنت قطع شد و در حالیکه همه نهادها سکوت کرده بودند، سازمان نظام صنفی بیانیه منتشر کرد. بیانیه هم اقتصادی بود و اعلام کردیم که کسبوکارها در پی قطعی اینترنت چه میزان ضرر کردند.»
او در ادامه افزود: «در سال ۹۸ بسیار باشتاب پیش رفتیم و طرح بیستون را جلو بردیم. انتخابات دوره ششم نظام صنفی هم داشتیم. طرحی دادند که یکسال هیات مدیره را تمدید کنیم و انتخابات را عقب بندازیم. شورای مرکزی موافقت نکرد. به دنبال راهحل گشتیم وبه انتخابات بربستر بلاکچین رسیدیم.»
به گفته اثنیعشری در ۲۶ استان کشور در موعد مقرر انتخابات برگزار شد و تنها انتخابات استانهای سمنان، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان و بوشهر و چهارمحال و بختیاری زمان انتخاباتشان عقب افتاد. آنطور که رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور میگوید هفته آینده نظام صنفی چهارمحال بختیاری تاسیس میشود.