skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

سازمان نصر کشور راهکارهای خود برای حمایت از کسب‌وکارهای حوزه فاوا در دوران کرونایی و پس از‌ آن را ارائه داد

تحریریه پیوست

۱ اردیبهشت ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در نامه‌ای به معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشنهادهای اعضای این سازمان در سراسر کشور برای کمک به کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از بحران کرونا و کاهش تاثیرات اقتصادی ناشی از این را بحران ارائه کرد. تعامل با سازمان امور مالیاتی برای تعویق پرداخت کلیه مالیات‌ها، افزودن حوزه فناوری اطلاعات به ۱۰ رسته آسیب‌دیده از کرونا، توافق بین سازمان تامین اجتماعی، دولت و سازمان نصر برای حمایت از نیروی انسانی، اعلام فورس ماژور در قراردادهای دولت، تعامل وزارت ارتباطات با بانک مرکزی برای تعویق پرداخت اقساط، محول شدن تایید نمونه‌های تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری وارداتی از سازمان تنظیم مقررات به سازمان نظام صنفی از جمله راهکارهای اعضای سازمان نصر در سراسر کشور برای حمایت از کسب‌وکارهای فاوا است.

به گزارش پیوست، سازمان نصر کشور اسفندماه سال گذشته با هدف رسیدگی به مشکلات کسب‌وکارها در دوران شیوع کرونا و پس از آن، «دبیرخانه بحران» تشکیل داد. این دبیرخانه نشست‌های مشترکی به صورت مجازی با اعضای شورای مرکزی و روسای هیات مدیره نظام صنفی رایانه‌ای استان‌ها برگزار و نظرها و پیشنهادهای اعضای سازمان را برای رفع مشکلات کسب‌وکارهای بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات جمع‌‌آوری کرد و امروز (اول اردیبهشت‌ماه) محمدباقر اثنی‌عشری، رئیس سازمان نصر کشور در نامه‌ای به ستار هاشمی، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات جمع‌بندی نظرات و پیشنهادها را ارائه داد.
براساس این نامه اعضای سازمان از وزارت ارتباطات درخواست کردند تا طبق بخشنامه شماره ۱۶۷۷/ت ۵۷۴۳۵هـ مورخ ۱۱/۱/۹۹ هیات دولت، حوزه فناوری اطلاعات به ۱۰ رسته آسیب‌دیده ناشی از کرونا افزوده شود و وزارتخانه این موضوع را پیگیری کند تا این کسب‌وکارها هم از حمایت‌های مشابه برخوردار شوند.
محمدباقر اثنی‌عشری در این نامه به تعامل وزارت ارتباطات با سازمان‌ امور مالیاتی اشاره و تاکید کرده‌است: «درآمدهای بسیاری از کسب‌و‌کارها طی ۶۰ روز گذشته به نزدیک صفر رسیده و زمان روشنی هم برای برگشتن به حالت عادی تعیین نشده، اما این کسب‌وکارها موظف به انجام به‌موقع همه پرداخت‌های خود به دولت، مستقل از شرایط جاری، هستند. پس حداقل انتظار می‌رود که با تعامل لازم با سازمان امور مالیاتی کشور، پرداخت کلیه مالیات‌ها (عملکرد، ارزش افزوده و …) به صورت شفاف و روشن، تا پایان دوره بحران شیوع و بدون هیچ‌گونه اعمال جریمه به تعویق افتد.»

در نامه رئیس سازمان نصر کشور، اعضای سازمان از وزارت ارتباطات درخواست کردند تا حوزه فناوری اطلاعات به ۱۰ رسته آسیب‌دیده ناشی از کرونا افزوده شود تا این کسب‌وکارها هم از حمایت‌های مشابه برخوردار شوند

سازمان نصر کشور همچنین پیشنهادهایی درخصوص حمایت از نیروی انسانی و آموزش دیده حوزه فناوری اطلاعات در دوران بحران ارائه داده است.براساس این نامه با توجه به اینکه شرکت‌های حوزه فاوا از نیروی انسانی آموزش دیده و متخصص بهره برده که در صورت رکود کسب‌وکارها و ضرورت یافتن تعدیل نیروی انسانی، جایگزینی آتی آنها به آسانی برای کشور مقدور نخواهد بود، اجرای راهکارهایی مانند دستورالعمل شماره ۲۴۸۴۷۳ مورخ ۲۷/۱۲/۹۸ سازمان تامین اجتماعی مبنی بر ثبت نام بیمه بیکاری افراد در سایت مربوطه برای صنعت فاوا هیچ‌گونه راهگشا نیست. اعضای سازمان در این نامه بر توافقی بین سازمان تامین اجتماعی، دولت و سازمان نصر تاکید کردند تا حق بیمه سهم کارفرما سه تا شش ماه اول سال ۹۹ شرکت‌های عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، از سوی دولت تامین و تقبل شود.
اعلام فورس ماژور در قراردادهای دولت از دیگر راهکارهای سازمان نصر کشور برای کمک به کسب‌وکارهای حوزه فاوا است. در توضیح بیشتر این پیشنهاد آمده است: «در خصوص قراردادهای منعقده در حوزه فاوا با دستگاه‌های دولتی و عمومی و شرایط حاد پیش آمده با شیوع ویروس کرونا که انجام آن تعهدات در زمان مقرر یا با مبلغ اولیه امکان پذیر نیست، لازم است با سازمان برنامه و بودجه و نظام فنی و اجرایی کشور تدابیری اندیشیده شود تا با پذیرش عمومی بروز شرایط فورس ماژور از سوی دولت، راه‌حل‌ها و دستورالعمل‌های بازبینی زمان و مبلغ این قراردادها به صورت شفاف و غیرسلیقه‌ای میسر شود.»

چندی پیش دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات طی نامه‌ای از معاون حقوقی رئیس جمهوری خواسته است تا مشخص کند که آیا دوره‌های درنظر گرفته شده برای شیوع بیماری‌های مسری همچون کرونا جزو دوره‌های فورس ماژور تلقی خواهند شد یا خیر. در صورت مشخص شدن این موضوع بخشی از مشکلات بخش خصوصی برای اجرای پروژه‌های مشترک با دولت مرتفع می‌شود.

اعضای سازمان نصر براین باور هستند که در خصوص مشکلات مربوط به سررسید پرداخت اقساط وام شرکت‌ها به بانک‌ها و موسسات مالی،همچنین باوجود وعده‌های داده شده، شرکت‌‌ها موظف هستند(با توجه به دایر بودن بانک‌ها) تعهدات مالی خود را در زمان مقرر ادا کنند،این موضوع در حالی است که با توجه به تعطیلی کسب و‌کارها و منابع مالی ورودی آنها، این موضوع می‌تواند توان مالی آنها را به شدت کاهش داده و مانع ادامه کسب‌و‌کار آنها در آینده شود.
بنابراین آنها در این نامه از وزارت ارتباطات درخواست کردند تا با بانک مرکزی تعامل لازم به منظور صدور بخشنامه‌های صریح و شفاف برای تعویق مناسب پرداخت این اقساط صورت گیرد.
در بخش دیگری از این نامه  رئیس سازمان نصر کشور فرآیند تایید نمونه تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را وقت‌گیر و طولانی دانست و در توضیح آن آورده است:‌«بخش مهمی از ورود تجهیزات سخت‌افزاری و نرم افزاری و فناوری‌های پیشرفته مورد نیاز کشور، از مسیر دستورالعمل تایید نمونه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوی  می‌گذرد که فرآیندی وقت‌گیر و طولانی و پیچیده است و اصلاً مناسب این شرایط بحرانی نیست. به همین خاطر سازمان نصر کشور از وزارت ارتباطات  می‌خواهد تا راهکار عاجل و فوری برای این منظور پیش بینی شده و تا زمان کاهش واقعی شرایط بحران، این رویه به صورت معلق درآمده و با تایید سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، مجوز مربوط به آن واردات صادر شود. (مانند تصمیم گیری در مورد تخصیص ارز در سال گذشته)»
اعضای سازمان در سراسر کشور معتقدند که مشکلات اصلی حوزه کسب‌و‌کار و فعالان اقتصادی، پس از فروکش کردن بحران فعلی آغاز خواهد شد، بنابراین در پایان نامه از وزارت ارتباطات درخواست شده است تا بخش خصوصی و دولت، به صورت مشترک برنامه‌ای بلند مدت را برای مهار این مشکلات داشته باشند. کمیسیون‌های تخصصی سازمان نصر کشور همچنین به همین منظور مطالعه و بررسی آثار شیوع کرونا بر کسب‌وکارها و اتخاذ راهکاری جبرانی را آغاز کردند متعاقباً نتایج حاصل از برسی‌ها را به عنوان پیشنهادهای دوران پساکرونا ارائه خواهند داد.

متن کامل نامه را در اینجا بخوانید.

http://pvst.ir/7t1

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو