بایدن کارخانههای نیمهرسانا را از بازبینیهای محیطزیستی مستثنی کرد
جو بایدن، رئيس جمهور آمریکا، روز جمعه قانونی را به امضا رساند که براساس آن…
۱۲ مهر ۱۴۰۳
۲۵ بهمن ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
ششمین نمایشگاه اینترنت اشیاء (IOTEX2021) در هفته ایران دیجیتال از امروز ۲۵ بهمن آغاز شده و به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت و در روزهای دوشنبه و سهشنبه (۲۷ و ۲۸ بهمن ماه) در سالن ۲۷ نمایشگاه بینالمللی تهران میزبان فعالان حوزه اینترنت اشیا خواهد بود. از جمله اتفاقهای مهم این رویداد رونمایی از نخستین اپراتور اینترنت اشیاء با پوشش کامل در تهران و امضای چند تفاهمنامه برای توسعه اینترنت اشیاء با حضور مقامات تصمیمگیر حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
به گزارش پیوست، نشست خبری رویداد هفته ایران دیجیتال و ششمین نمایشگاه اینترنت اشیاء صبح امروز (۲۵ بهمن) بهصورت آنلاین و با حضور مهدی روحانینژاد، مدیر فروم اینترنت اشیاء ایران برگزار شد.
روحانینژاد در این نشست خبری اطلاعاتی در مورد برگزاری ششمین نمایشگاه اینترنت اشیاء ارائه کرد. به گفته او برنامه ایران دیجیتال از سال ۹۷ شروع شده و از امروز سومین دوره این رویداد آغاز میشود. آنطور که روحانینژاد اعلام کرد این رویداد امسال با شعار ارتباط هوشمندانه در ایران دیجیتال به مدت ۵ روز کاری از شنبه تا چهارشنبه برگزار میشود.
به گفته مدیر فروم اینترنت اشیاء ایران، در مدت برگزاری این نمایشگاه، نشستهای تخصصی با محوریت سه موضوع جدید 5G، IOT و AI بهصورت حضوری و یا آنلاین برگزار خواهد شد. از دیگر برنامههای این رویداد میتوان به واگذاری دائمی باندهای فرکانس برای توسعه 5G با حضور مدیران عامل اپراتورهای ایرانسل و همراه اول، هوشمندسازی مصرف انرژی با توسعه ابزارهای اینترنت اشیاء مجهز به فناوری LoraWAN و توسعه کشاورزی هوشمند اشاره کرد.
آنطور که روحانینژاد اعلام کرد، طبق پیشبینیها بازار اینترنت اشیا تا سال ۲۰۲۵ شاهد حضور ۲۰ میلیارد دستگاه مجهز به اینترنت اشیاء خواهد بود و با توجه به اینکه ایران یک درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهد. برآورد میشود این عدد برای کشور ما چیزی حدود ۲۰۰ میلیون دستگاه مجهز به اینترت اشیاء باشد.
او با اشاره به حجم بازار ۴۱۸ میلیارد دلاری اینترنت اشیاء در سال ۲۰۲۱ گفت: «پیشبینی میشود از ۲۱ میلیارد دستگاه متصل به اینترنت اشیاء در جهان، حدود نیم میلیارد دستگاه توسط شبکه 5G، یک میلیارد دستگاه توسط اپراتورهای سلولار و مابقی از طریق شبکههای Low Power برد بلند مانند LoRa و شبکههای برد کوتاه به اینترنت متصل شوند.»
به گفته روحانینژاد، در ایران نیز براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی باید تا سال ۱۴۰۳ حداقل ۱۰ درصد ارتباطات و اتصالات ایران روی فناوریهای ارتباطی جدیدی همچون 5G باشد.
او با اشاره به اینکه درخصوص استاندارد اینترنت اشیاء بین استانداردهای سلولار و غیرسلولار رقابت وجود دارد، گفت: «باتوجه به اینکه بار اصلی توسعه خدمات مبتنی برIoT روی فناوری بومی قرار دارد، دغدغههای حاکمیتی نیز در این حوزه کمرنگتر خواهد بود.» مدیر فروم اینترنت اشیاء ایران ادامه داد: «در ایران فناوری NB-IoT توسط اپراتورهای موبایل حمایت میشود؛ اما با فناوری LoRa هم این امکان فراهم شده است که استارتاپها خارج از شبکه اپراتورها بتوانند از فناوریهای دیگری هم استفاده کنند.»
روزهای دوشنبه و سهشنبه (۲۷ و ۲۸ بهمن ماه) روزهای مهم هفته ایران دیجیتال هستند. در این دو روز که رویداد به صورت حضوری در سالن ۲۷ نمایشگاه بینالمللی تهران پیگیری میشود دو نشست در حوزه 5G و دو نشست در حوزه IOT برگزار خواهد شد.
یکی از این نشستها در خصوص واگذاری دائمی باندهای فرکانسی 5G با حضور مدیران عامل دو اپراتور اول و دوم برگزار خواهد شد. به گفته روحانینژاد، عدم همکاری شرکت مخابرات ایران با FCPها یکی از بنبستهای توسعه اینترنت ثابت در کشور است که با واگذاری باندهای فرکانسی 5G اپراتورهای تلفن همراه، این مشکل برطرف خواهد شد.