skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

با حضور رئیس سازمان فناوری اطلاعات کشور

لینک‌نت اولین شبکه اینترنت اشیا کشور راه‌اندازی شد

امید اعظمی عضو تحریریه

۹ بهمن ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۰ بهمن ۱۳۹۹

لینک‌نت راه‌اندازی شد

تفاهم‌نامه میان کنسرسیوم لینک‌نت و سازمان فناوری اطلاعات با هدف توسعه شبکه عمومی اینترنت اشیا  و برای ارایه خدمات رایگان شبکه لینک‌نت به استارتاپ‌ها، ذیل طرح نوآفرین کشور صبح امروز (۹ بهمن) در محل صندوق نوآوری و شکوفایی و با حضور رئیس سازمان فناوری اطلاعات امضا شد.

به گزارش پیوست، لینک‌نت به عنوان اولین شبکه عمومی اینترنت اشیا (IoT) در ایران، نتیجه مشارکت سه مجموعه لینکپ (شرکت دانش‌بنیان در حوزه اینترنت اشیا)، فناپ‌تلکام (ارایه‌دهنده زیرساخت‌های مخابراتی) و شناسا (سرمایه‌گذار خطرپذیر-VC) است. این شبکه امکان اتصال طیف وسیعی از تجهیزات را برای هوشمندسازی شهرها و ساختمان‌ها فراهم می‌کند.

بر اساس این قرارداد امضا شده میان لینک‌نت و سازمان فناوری‌اطلاعات، استارتاپ‌های IoT می‌توانند برای دوره‌ای یکساله، تا ۱۰۰ دستگاه مختلف خود را به صورت رایگان، به شبکه لینک‌نت متصل کنند.

ایجاد زیرساخت وظیفه دولت‌هاست

ناظمی، با حضور در این مراسم، کارکرد اصلی دولت‌ها را ایجاد زیرساخت مناسب برای شکل‌گیری شرکت‌های توان‌مند عنوان کرد. او با اعلام این که کشوری قدرتمند است که شرکت‌های قدرتمند داشته باشد گفت: «اصلی‌ترین وظیفه دولت این است که زیرساختی را فراهم کند تا شرکت‌های بزرگ بتوانند در شرایط منصفانه با یکدیگر رقابت کنند و حاصل این رقابت شرکت‌های توانمند باشند.» به گفته ناظمی، مطالبه زیرساخت ارتباطی و فناوری اطلاعات کشور بخش عمده‌ای از نیاز مردم است که در مواردی بنا بر خواست مردم به مطالبه آب، برق و گاز نیز اولویت پیدا می‌کند.

ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات کشور
ناظمی معتقد است ایجاد زیرساخت برای توسعه شرکت‌ها از اصلی‌ترین وظایف دولت است

رئیس سازمان فناوری اطلاعات کشور معتقد است زیرساخت لینک‌نت امکان شکل‌گیری استارت‌اپ‌ها و شرکت‌ها در حوزه اینترنت اشیا را فراهم می‌کند. او در این رابطه توضیح داد: «در دنیا راه‌حل‌های مختلفی برای فراهم کردن زیرساخت اینترنت اشیا مطرح شده که یکی از آن‌ها استفاده از زیرساخت ارتباطی موبایل است. به همین دلیل پروتکل‌هایی مانند NarrowBand ایجاد می‌شود که با کم‌ترین اتلاف زمان ۲ ابزار با هم ارتباط برقرار کنند.» او افزود: «البته که NarrowBand راه‌حل گران‌قیمتی است و الزاما همه جا نمی‌تواند به کار گرفته شود. راه‌حل‌های دیگری مانند استفاده از شبکه LoRaWAN است که این پروتکل ارتباطی هم سطح پوشش بیشتری دارد و هم هزینه‌ها راکاهش می‌دهد.» به گفته ناظمی، به همت فناپ و یکی از استارت‌هایی که مورد حمایت شناسا قرار گرفته، این زیرساخت به وجود می‌‌آید تا شرکت‌های مختلف بتوانند ابزار‌ها و اشیای مختلفی را به یک شبکه وصل کنند. او ملموس‌ترین مزیت این اتفاق را هوشمند شدن منازل و بهینه‌سازی منابع انرژی عنوان کرد.

لینک‌نت، اولین شبکه عمومی اینتنرت اشیا (IoT) به‌صورت رسمی در مراسم امروز فعالیت خود را آغاز کرد. استارت‌آپ لینکپ در بهار ۹۵ با مشارکت شرکت شناسا، در شتاب‌دهنده تریگ‌آپ شکل گرفت. اکنون شرکت دانش‌بنیان لینکپ با بهره‌مندی از امکانات زیرساختی که شرکت فناپ‌تلکام با بیش از ۱۰۰ دکل و پاپ‌سایت در داخل تهران در اختیار این مجموعه قرار داده، در حوزه ارائه‌ نسل جدید سرویس‌های هوشمندسازی مبتنی بر IoT فعالیت می‌کند.

صابر فیضی، مدیرعامل شرکت فناپ‌تلکام و عضو دیگر کنسرسیوم لینک‌نت نیز در بخش بعد، با اشاره به روند سریع تحولات و پیشرفت فناوری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، سرعت عمل در ارایه سرویس‌های این حوزه را ضروری دانست و از همه مدیران به ویژه مسئولین بخش‌های دولتی خواست تا با در اعمال راهبردهای صحیح، حمایت‌های به موقع و عدم دخالت در امور کسب‌و‌کارها، موانع توسعه حوزه ICT را از میان بردارند.

لینک‌نت اولین شبکه اینترنت اشیا کشور راه‌اندازی شد
امضای قرارداد همکاری میان کنسرسیوم لینک‌نت و سازمان فناوری اطلاعات کشور

لینک‌نت

علی رحمان‌پور، مدیر و هم‌بنیان‌گذار لینکپ هدف اصلی شبکه لینک‌نت را هوشمند‌تر کردن زندگی از طریق امنیت خانه‌ها، محل‌کار، صرفه‌جویی در مصرف انرژی و جلوگیری از ایجاد خسارت‌های ناشی از آتش‌سوزی عنوان کرد. رحمان‌پور همکاری با مجموعه‌ها و شرکت‌های فعال در حوزه اینترنت اشیا را از اهداف اصلی کنسرسیوم لینک‌نت که شامل سه مجموعه شناسا، فناپ‌تلکام و لینکپ است اعلام کرد.

عرفان طاهرخانی، نماینده کنسرسیوم و مدیر لینک‌نت در گفت‌وگو با پیوست در خصوص شبکه اینترنت اشیا لینک‌نت گفت: «تمرکز ما در لینکپ ارائه سرویس‌های یکپارچه اینترنت اشیا است. به این صورت که کاربر بدون داشتن دغدغه که سرویس را از چه فناوری، پروتکل یا برندی دریافت می‌کند بتواند همه نیازمندی خود را از یک دریچه واحد دریافت کند. در حال حاضر سیستمی داریم که به‌صورت مولتی‌پروتکل و مولتی‌برند در لینکپ ارائه سرویس و خدمات می‌کند.» او افزود:‌« از همان ابتدا مد نظر داشتیم که فناوری LoraWan را به‌عنوان زیرساخت شبکه IOT برای توسعه سرویس‌های شهری و شهر هوسمند ارائه کنیم و با تشکیل کنسرسیوم لینک‌نت و سرمایه‌گذاری مالی مجموعه شناسا و سرمایه‌گذاری زیرساختی و تجهیزاتی مجموعه فناپ‌تلکام، در شروع این مسیر هستیم.»
طاهرخانی اعلام کرد که به‌دنبال شرکت‌ها و مجموعه‌های دیگر هستند که بتوانند در زمینه‌های مختلف اینترنت اشیا همکاری داشته باشند و به توسعه، خلق ارزش و بهینه‌سازی فرآیند‌ها کمک کنند.

به گفته مدیر شبکه لینک‌نت داده‌های مهم حوزه‌شهری مانند سیستم‌های روشنایی شهری داده‌های امنیتی و زیرساختی کشور هستند که نمی‌تواند و نباید از کشور خارج شود و این دغدغه در همه‌جای دنیا وجود دارد. به همین منظور از ابتدا در این فکر بودیم که این فناوری را در داخل کشور بومی‌سازی کنیم و روی سرور‌های داخل کشور اجرا شود. به گفته او این شبکه در بستر شبکه ملی اطلاعات ارائه خواهد شد و در حال حاضر هیچ دیتایی که روی بستر لینک‌نت قرار می‌گیرد از مرز‌های کشور خارج نمی‌شود. طاهرخانی معتقد است وقتی چنین سرویسی روی بستر شبکه داخلی بومی‌سازی و ارائه می‌شود دستاوردهایی مانند کاهش هزینه، امنیت و سرعت بالا به وجود خواهد آمد. از طرفی تجهیزاتی که در لینکپ به این روش توسعه داده شده امکان صادر کردن دارد و در حال حاضر با چند کشور در حال سرویس‌دهی است. طاهرخانی اعلام کرد که در نظر دارند زیرساخت لینک‌نت را با همکاری شرکت‌های محلی در خارج از کشور ارائه کنند.

حامد ساجدی، مدیر عامل شناسا یکی از سرمایه‌گذاران پروژه لینک‌نت در مورد سرمایه‌گذاری روی این پروژه اعلام کرد: «شناسا برای خلق ارزش و سرمایه‌گذاری‌های نوآورانه تشکیل شده و این رویکرد در مجموعه وجود داشت که ترند‌های آینده را شناسایی و روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کنیم.» او افزود: «هدف ما راه‌اندازی یک کسب‌وکار و رها کردن آن نیست. خوشبختانه لینک‌نت با همراهی سه مجموعه فناپ‌تلکام، شناسا و لینکپ توانست خیلی سریع مراحل مختلف را پشت سر بگذارد و در حال حاضر ۱۳ نقطه فعال دارد و امیدواریم تا پایان سال کل تهران را پوشش دهیم.»

http://pvst.ir/9fh
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو