skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بررسی گوشی میان‌رده Y9a؛ بازگشت اپ‌های ایرانی به گوشی‌های هواوی

امید اعظمی عضو تحریریه

۳ بهمن ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۱۳ دقیقه

شماره ۸۷

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

هواوی Y9a

بعضی از گوشی‌های میان‌رده ساخته شده‌اند تا نیاز‌های اصلی کاربر را به بهترین شکل و نیاز‌های جانبی کاربر را در حد معمول برطرف کنند. اما برخی دیگر از گوشی‌های میان‌رده، علاوه بر وظایف فوق، وظیفه دیگری نیز بر عهده دارند آن هم اینکه به کاربر حس داشتن یک گوشی متفاوت و خاص را بدهند. برخی از این گوشی‌ها طوری طراحی شده‌اند که حتی در ظاهر هم شبیه گوشی‌های پرچمدار و بالارده باشند تا کاربر با پرداخت مبلغ کمتر نسبت به یک گوشی پرچمدار گران‌قیمت، و در عین حال در دست گرفتن یک گوشی مشابه به پرچمداران، احساس رضایت بیشتری داشته باشد. این موضوع نه خوب و نه بد است. صرفاً ایده‌ای تجاری است که اگر در کیفیت محصول میان‌رده تاثیرگذار باشد می‌تواند خوب باشد و اگر تنها ظاهرسازی باشد می‌شود آن را تقبیح کرد.
گوشی میان‌رده هواوی Y9a یکی از جدیدترین میان‌رده‌های هواوی است که شباهت زیادی به گوشی‌های پرچمدار دارد و از کیفیت ساخت قابل قبولی بهره‌مند است. این گوشی میان‌رده، به لطف ظاهر زیبا و چینش دوربین‌هایش، حس و حال داشتن یک گوشی پرچمدار را به کاربر القا می‌کند. هواوی تا به اینجا نزدیک ۴۰ مدل مختلف تنها از سری Y به بازار عرضه کرده که سهم خانواده Y9 از این تعداد پنج گوشی میان‌رده بوده است. Y9a آخرین مدل معرفی‌شده از سری Y و خانواده Y9 است. هواوی در برخی از گوشی‌های سری Y از چیپ‌ست مدیاتک و در برخی دیگر از چیپ‌ست اختصاصی کرین استفاده می‌کند. مدل‌های هم‌رده Y9a دارای چیپ‌ست Kirin 710، 710F یا 710A هستند اما Y9a از چیپ‌ست Helio G80 مدیاتک استفاده می‌کند. چیپ‌ست مدیاتک Helio G80 در بنچ‌مارک‌های مختلف عملکرد به مراتب بهتری از سری کرین ۷۱۰ دارد و این یعنی روی کاغذ گوشی مورد نظر ما نسبت به دیگر میان‌رده‌های خانواده Y عملکرد بهتری در پردازش ارائه می‌کند. گوشی Y9a با طراحی خاص و جذاب، دوربین چهارگانه، دوربین سلفی پاپ‌آپ، نمایشگر تمام‌صفحه، ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی و هشت گیگابایت رم تلاش می‌کند تا در بازار گوشی‌های میان‌رده خودی نشان دهد.

نمایشگر گوشی هواوی Y9a
در لباس پرچمداران

هواوی Y9a در انتقال حس داشتن یک گوشی پرچمدار، مخصوصاً با دو المان نمایشگر تمام‌صفحه و دوربین چهارگانه دایره‌ای قرارگرفته در پنل پشتی به خوبی عمل می‌کند. گوشی با ۱۹۷ گرم وزن، نسبت به رقبا و هم‌رده‌های خودش وزن بیشتری دارد اما کار کردن با آن باعث ایجاد خستگی دست و مچ نمی‌شود. البته یکی از دلایل سنگینی گوشی می‌تواند استفاده از شیشه در پنل پشتی گوشی باشد که به زیبایی دستگاه اضافه کرده و همچنین در انتقال حس داشتن یک گوشی بالارده به کاربر کمک زیادی می‌کند. ابعاد گوشی Y9a ۱۶۳ و نیم در ۷۶ و نیم در ۹ میلی‌متر است که فارغ از اندازه ارتفاع، مانند دیگر گوشی‌های هواوی، با گوشی عریضی روبه‌رو هستیم که چندین میلی‌متر نسبت به گوشی‌های برند‌های دیگر بزرگ‌تر است. تا به اینجای کار با یک گوشی عریض، بزرگ و ضخیم رو‌به‌رو هستیم که وزن نسبتاً زیادی هم دارد؛ اما Y9a گوشی بسیار خوش‌دستی است که کار کردن با هر دو دست و همچنین کار کردن با یک دست به ‌راحتی امکان‌پذیر است. با اینکه پنل پشتی دستگاه از شیشه است اما هنگام کار کردن با آن احساس هیچ لغزش یا سر خوردنی به کاربر دست نمی‌دهد مگر آنکه با دستان خیس یا عرق‌کرده گوشی را در دست بگیرید که آن یک ماجرای دیگر ا‌ست. البته هواوی طبق عادت خوب گذشته‌اش، یک قاب ژله‌ای باکیفیت داخل جعبه گوشی قرار داده که می‌تواند روی نگرانی‌های کاربر برای سر خوردن یا آسیب ‌دیدن پنل پشتی گوشی سرپوش بگذارد. هواوی Y9a به دوربین سلفی پاپ‌آپ مجهز است و این یعنی یک نمایشگر تمام‌صفحه، بدون هیچ بریدگی یا تورفتگی پیش روی کاربر قرار می‌گیرد که به بالا رفتن کیفیت تماشای محتوا کمک شایانی می‌کند. سمت راست گوشی، کلید‌های کم و زیاد صدا و کلید پاور ادغام‌شده با حسگر اثرانگشت قرار دارد. این یعنی خبری از سنسور اثرانگشت زیر نمایشگر و البته نمایشگر OLED نیست. پایین دستگاه اسپیکر تک‌کاناله، میکروفون، درگاه شارژ Type-C و اسلات سیم‌کارت قرار گرفته و جک سه و نیم میلی‌متری هدفون به سمت راست لبه بالایی گوشی منتقل شده است. البته لبه بالایی غیر از جک هدفون شیار دیگری هم در سمت چپ خود دارد که مربوط به همان دوربین سلفی پاپ‌آپ است. اگر برای اولین بار باشد که از یک گوشی با دوربین پاپ‌آپ استفاده می‌کنید، احتمالاً تا چند روز اول، با نگاه به شیار دوربین سلفی، از خود بپرسید این جای چیست؟ کمی پایین‌تر از این دو، روی لبه حاشیه نمایشگر تمام‌صفحه، اسپیکر مکالمه قرار گرفته است. قرار گرفتن اسپیکر مکالمه روی لبه نمایشگر کار عجیب یا منحصربه‌فردی نیست اما اینجا اسپیکر مکالمه کمی بالاتر از خود نمایشگر، در نوار بسیار نازکی بین فریم آلومینیومی و قاب نمایشگر، روی یک شیب تقریباً ۴۵ درجه‌ای جای‌گذاری شده که هنگام مکالمه ایرادش پیدا می‌شود و مجبورید برای شنیدن کامل و درست صدا هنگام مکالمه، پایین گوشی را از صورت خود فاصله دهید و بالای آن را با زاویه به گوش خود نزدیک کنید وگرنه صدای ضعیفی می‌شنوید. در پنل پشتی گوشی یک بیرون‌زدگی گرد، محصور بین یک نوار کمرنگ، محل قرارگیری دوربین‌های چهارگانه گوشی است. این چینش دوربین‌ها باعث شباهت زیاد پنل پشتی گوشی Y9a به سری Mate 30 شده است. فلش LED دوربین‌ کمی آن‌طرف‌تر، بدون هیچ ‌قاعده و نظم مشخصی تعبیه شده که اگر داخل همان دایره دوربین‌ها جاسازی می‌شد بسیار بهتر بود. گوشی Y9a در سه رنگ نقره‌ای، صورتی و مشکی عرضه شده که ما نسخه مشکی‌رنگ را برای بررسی در اختیار داریم.

اسپیکر و درگاه شارژ گوشی هواوی Y9a
در کالبد میان‌رده‌ها

همان‌طور که کمی پیشتر گفته شد، نمایشگر این گوشی مانند تمام میان‌رده‌های دیگر هواوی از نوع IPS LCD است. کیفیت نمایشگر برای یک گوشی ۲۰۰ یورویی خوب و مناسب است؛ اما از زمانی که سامسونگ نمایشگر‌های سوپرآمولد را به گوشی‌های میان‌رده‌اش آورده، توقع کاربران از نمایشگر یک گوشی معمولی بالاتر رفته و در مقایسه نمایشگر گوشی‌ها استفاده از نمایشگر LCD یک نکته منفی به حساب می‌آید. این نمایشگر 63/6 اینچی، با ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل و نسبت تصویر ۲۰ به ۹، ۳۹۷ پیکسل در هر اینچ تراکم دارد. هواوی در وب‌سایت رسمی خود نام نمایشگر این گوشی را Ultra FullView Display گذاشته و ادعا کرده که نسبت تصویر به بدنه این نمایشگر ۹۲ درصد است. نسبت کنتراست رنگ سفید به مشکی این گوشی ۱۱۲ است که عدد قابل قبولی به نظر می‌رسد اما همان‌طور که گفته شد، با حضور نمایشگر‌های سوپرآمولد سامسونگ در گوشی‌های میان‌رده، علاوه بر کیفیت و امکانات بیشتر این نمایشگر‌ها شاهد کنتراست بی‌نهایت نمایشگر‌های سامسونگ و رنگ مشکی واقعی به دلیل خاموشی پیکسل‌ها هستیم که در گوشی‌های هواوی و همچنین Y9a این موضوع دیده نمی‌شود. هواوی Y9a از یک اسپیکر تک‌کاناله در لبه پایینی دستگاه استفاده می‌کند. کیفیت اسپیکر این گوشی نسبت به رقبای هم‌رده خود مانند A51 سامسونگ و ردمی نوت ۹ اس یا پرو پایین‌تر است و برای شنیدن موسیقی اصلاً گزینه مناسبی نیست و بهتر است از هدفون استفاده کنید؛ اما برای مکالمه و تماشای ویدئو می‌توان به آن اعتماد کرد. به دلیل تک‌کاناله بودن اسپیکر و همچنین قرارگیری آن روی لبه پایینی، هنگام اجرای بازی‌ها، حفره‌های اسپیکر با انگشتان دست پوشیده می‌شود و همان صدای با کیفیت عادی هم دیگر شنیده نمی‌شود و نهایتاً استفاده از هدفون به یک اجبار تبدیل می‌شود. هدفون قرارگرفته داخل جعبه گوشی هم از نوع معمولی است که برای همان مکالمه و دیدن ویدئو‌های کوتاه کاربرد دارد و برای داشتن تجربه‌ای لذت‌بخش از شنیدن موسیقی، ‌تماشای فیلم و انجام بازی به هدفون بهتری نیاز پیدا می‌کنید. البته با توجه به برچسب قیمتی ۲۰۰ یورویی این گوشی، انتظار بیشتری از آن نمی‌رود و پیشنهاد‌های ما صرفاً برای داشتن تجربه‌ای بهتر در استفاده از این گوشی است.

دوربین سلفی گوشی Y9a هواوی

دوربین‌هایی که در این دایره سرگردان‌اند

گوشی هواوی Y9a به دوربین چهارگانه اصلی و دوربین سلفی تکی پاپ‌آپ مجهز است. دوربین‌های اصلی به ترتیب از بالا سمت چپ عبارت‌اند از: لنز ۶۴ مگاپیکسلی واید با f1.8 و سنسور ۱/۱.۷ اینچی، لنز هشت مگاپیکسلی اولتراواید با f2.4 و زاویه دید ۱۲۰ درجه‌ای، لنز دو مگاپیکسلی تشخیص عمق با f2.4 و لنز دو مگاپیکسلی ماکرو با f2.4 برای عکاسی از فاصله بسیار نزدیک چهار سانتی‌متری. دوربین سلفی نیز لنز ۱۶ مگاپیکسلی واید با f2.2 است که به‌ صورت پاپ‌آپ از سمت چپ لبه بالایی گوشی باز و بسته می‌شود. دوربین پاپ‌آپ این گوشی به‌ لحاظ ظاهری و استقامت وضعیت مناسبی دارد، اما شاید در مورد سرعت باز و بسته شدن و همچنین دسترسی سریع به دوربین سلفی کمی ناکارآمد باشد. دوربین‌ این گوشی فارغ از تعداد لنز و ظاهر جذابی که دارد، دوربینی کاملاً عادی با کیفیت معمولی است. در Y9a حالت پیش‌فرض عکاسی Photo نام دارد که می‌توانید به‌ دو صورت AI روشن و خاموش اقدام به عکاسی کنید. البته روشن و خاموش بودن این گزینه تاثیر شگرفی بر عکس‌های ثبت‌شده نمی‌گذارد، اما در عکاسی در محیط باز پیشنهاد می‌شود که گزینه AI روشن باشد چرا که رنگ‌بندی و نوردهی عکس‌ها تا حد بسیار کمی بهبود پیدا می‌کند. کیفیت عکاسی با لنز اصلی این گوشی در نور روز مناسب و قابل قبول است اما عکاسی با لنز فوق عریض که حالت Wide در نرم‌افزار دوربین است، از آنجا که فوکس خودکار ندارد، کمی آزاردهنده است. Y9a در حالت عکاسی در شب حداکثر تا شش ثانیه شاتر را باز می‌گذارد که برای جذب نور در محیط‌های کم‌نور مناسب است اما برای محیط‌های تاریک اصلاً مناسب نیست. دوربین ماکرو هم با نویز زیاد و نوردهی کم به ‌عنوان یک سرگرمی گزینه مناسب‌تری است تا یک گزینه برای ثبت تصاویر. دوربین سلفی از گزینه‌های ثبت تصویر پرتره و فوکس خودکار بی‌بهره است، اما در محیط با نور مناسب تصاویر واضح و باکیفیتی ثبت می‌‌کند. به ‌طور کلی نرم‌افزار دوربین هواوی برای گوشی‌های میان‌رده اصلاً کارآمد و مناسب نیست به‌ خصوص که برخلاف رقبای هم‌رده‌اش، برای ثبت تصاویر ماکرو یا ثبت تصاویر HDR باید به ‌صورت دستی این گزینه‌ها را از منوی More انتخاب کنید و خود نرم‌افزار با توجه به موقعیت و صحنه، امکان تشخیص این حالت‌ها را ندارد. البته کیفیت دوربین‌ها در نگاه کلی قابل قبول است، اما یک گوشی مانند Y9a با چهار دوربین پشتی می‌تواند عملکرد بسیار بهتری داشته باشد.

جدول امتیاز‌های گوشی هوشمند هواوی Y9a

فرصتی برای اپلیکیشن‌های ایرانی

تقریباً تمام کاربران گوشی‌های هوشمند در سراسر دنیا ماجرای تحریم هواوی از سوی ایالات متحده آمریکا، قطع همکاری شرکت‌های آمریکایی با این برند چینی و به تبع آن نبود سرویس‌های موبایلی گوگل روی گوشی‌های این شرکت را از معضلات این برند برمی‌شمرند. این شرایط ناخوشایند، با توجه به سهمی که هواوی از بازار ایران دارد، می‌توانست یک فرصت استثنایی برای اپلیکیشن‌های ایرانی رقم بزند اما در مرحله اول عرضه گوشی‌های بدون گوگل هواوی، اپلیکیشن‌های ایرانی با سرویس‌های موبایلی هواوی سازگاری نداشت و به‌ نوعی این فرصت استثنایی آن‌طور که باید جدی گرفته نشد. با این حال پس از مدتی، توسعه‌دهندگان ایرانی با توسعه‌دهندگان هواوی همکاری‌هایی را صورت دادند و در مراسم رسمی رونمایی از هواوی Y9a در ایران، رسماً اعلام شد که نصب ۳۰ اپلیکیشن محبوب ایرانی روی گوشی‌های هواوی امکان‌پذیر است. اسنپ، تپ‌سی، دیجی‌کالا، علی‌بابا، آپارات، بلد، همراه‌کارت، بام، شیپور، آپ، هف‌هشتاد و بسیاری از اپلیکیشن‌های دیگر اکنون از طریق مارکت رسمی هواوی یعنی AppGallary و همچنین مارکت‌های دیگری مانند کافه‌بازار، امکان نصب و اجرا روی گوشی‌های هواوی را دارند. نکته جالب توجه آنکه اگر این اپلیکیشن‌ها را از روش‌های غیرمعمول مانند انتقال از لپ‌تاپ یا یک گوشی دیگر روی Y9a نصب کنید، عمدتاً اجرا نمی‌شوند یا مشکل پیدا می‌کنند، اما اگر از طریق مارکت‌های اپ‌گالری یا بازار از روی خود گوشی Y9a نصب کنید، به راحتی نصب می‌شوند و قابل استفاده خواهند بود. گوشی Y9a به اندروید ۱۰ و رابط کاربری EMUI 10.1 مجهز است. چنان‌که اشاره شد پردازنده هشت‌هسته‌ای این گوشی مدیاتک هلیو G80 است که از دو هسته دو گیگاهرتزی Cortex A75 برای اجرای کارهای سنگین و از شش هسته 8/1 گیگاهرتزی Cortex A55 برای انجام کار‌های روتین و عادی استفاده می‌کند. Y9a هشت گیگابایت رم دارد و پردازنده گرافیکی آن نیز مالی G52 است. هواوی Y9a در مجموع برای اجرای بازی‌های روتین و معمولی گزینه مناسبی است اما باید در نظر داشت تعداد بازی‌هایی که می‌توان روی این گوشی نصب کرد بسیار محدود است و نصب بازی‌های سنگین زیادی روی این گوشی ممکن نیست تا عملکرد آن را مورد بررسی قرار دهیم. البته بازی COD Mobile روی این گوشی نصب و به ‌راحتی اجرا شد. گوشی Y9a امکان اضافه کردن کارت حافظه جانبی را به کاربر نمی‌دهد و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی تمام آن چیزی است که روی این گوشی وجود دارد. به دلیل استفاده از نمایشگر LCD، Y9a استفاده از حسگر اثرانگشت در زیرنمایشگر امکان‌پذیر نیست و به همین دلیل با دکمه پاور در سمت راست لبه دستگاه ادغام شده است. حسگر اثرانگشت دقت و سرعت بالا دارد و به دلیل محل قرارگیری، برای باز کردن گوشی دسترسی آسان و راحتی به کاربر می‌دهد. این گوشی به باتری ۴۲۰۰ میلی‌آمپرساعتی مجهز است که در کنار خود یک شارژر فوق سریع ۴۰ واتی دارد. عملکرد باتری این گوشی کاملاً قابل قبول است و در استفاده منصفانه تا دو روز کامل دوام می‌آورد. Y9a در استفاده سنگین مانند تماشای طولانی‌مدت ویدئوی FHD به‌ همراه اجرای طولانی‌مدت بازی‌های موبایلی همچون PubG و COD Mobile، وب‌گردی، پخش موزیک و روشن بودن دیتای موبایل و وای‌فای، بیش از هشت ساعت دوام می‌آورد. این باتری بادوام به وسیله شارژر فوق سریع ۴۰ واتی در مدت‌زمان ۳۰ دقیقه تا ۷۰ درصد شارژ می‌شود و شارژ کامل صفر تا صد آن کمتر از یک ساعت طول می‌کشد.

دوربین چهارگانه گوشی میان‌رده هواوی Y9a

جمع‌بندی

نمونه‌های متعددی از گوشی‌های میان‌رده با بازه قیمتی این گوشی در بازار موجود است که هر کدام می‌تواند برای یک استفاده مشخص نسبت به دیگری برتری داشته باشد. Y9a برای عکاسی در این رنج قیمتی قطعاً بهترین گزینه نیست اما به منظور داشتن یک گوشی با ظاهری شیک و جذاب به همراه نمایشگر تمام‌صفحه برای لذت بردن از محتوای تصویری، عمر باتری طولانی با قابلیت شارژ سریع، یکی از گزینه‌های جذاب بازار به شمار می‌رود.

جدول مشخصات گوشی هوشمند هواوی Y9a

امکان استفاده از اپلیکیشن‌های محبوب و کاربردی ایرانی روی هواوی Y9a به لطف همکاری توسعه‌دهندگان ایرانی و چینی فراهم است اما این رویه باید ادامه پیدا کند و همچنان اشکالات موجود با آپدیت‌های نرم‌افزاری برطرف شود و کارایی گوشی برای کاربر ایرانی بهبود یابد. با این حال این واقعیت که گوشی‌های هواوی از سرویس‌های موبایلی گوگل محروم‌اند باعث می‌شود کاربرانی که به‌ صورت منظم از سرویس‌های مختلف گوگل مانند نقشه، یوتیوب، پلی‌استور و کروم استفاده می‌کنند هنگام انتخاب گوشی‌های هواوی دچار تردید شوند. با این ‌حال هواوی در حال توسعه هرچه سریع‌تر سیستم‌عامل اختصاصی خود یعنی Harmony OS است و به تازگی از فعال‌سازی این سیستم‌عامل روی بیش از ۱۰۰ میلیون دستگاه در آینده‌ای نزدیک خبر داده است. شاید ورود سیستم‌عامل هارمونی روی گوشی‌های هوشمند هواوی بتواند دریچه‌ای جدید به روی کاربران باز کند تا بتوانند وابستگی که به سرویس‌های گوگل داشته را کنار بگذارند و از سرویس‌های جایگزین هواوی استفاده کنند.

این مطالب را هم بخوانید:

محبوس در دژ خودساخته

این مطلب در شماره ۸۷ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۸۷ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/9dg
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو