بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
مشاورمعاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در رویداد نوین کمپ مطرح کرد:
۱۹ دی ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰
اولین رویداد نوین کمپ در شرایطی در کشور برگزار میشود که استارتآپهای محدودی هماکنون در این حوزه فعالیت میکنند از همین رو رئیس هیات مدیره شتابدهنده نوین تک یکی از اهداف برگزاری این رویداد را شناسایی و سرمایهگذاری در این نوع استارتآپها عنوان کرد همچنین در این رویداد مشاورمعاون علمی و فناوری ریاست جمهوری رئیسجمهور تاکید کرد که خروجی شتابدهندهها باید استارتآپهای فعال در حوزه بانکداری دیجیتالی باشد.
به گزارش پیوست، رئیس هیات مدیره شتابدهنده نوین تک، سحرهاشمی، در اولین رویداد نوینکمپ اعلام کرد که در این رویداد دو نوع جذب سرمایه سرمایه صورت میگرید. اول استارتآپهایی که ایده خامی دارند و میخواهند آن را پرورش دهند و دوم استارتآپهای که به بلوغ رسیدند و محصول آمادهای دارند و نیاز به سرمایه دارند.
شتابدهنده نوینتک به عنوان بازوی نوآوری باز گروه مالی اقتصاد نوین فعالیت خود را از سال ۹۶ به عنوان شتاب دهنده آغاز کرد و تاکنون ۲۵ استارتآپ را مورد حمایت خود قرار دادند. حالا این شتابدهنده در رویکرد جدید خود قصد دارد تا در سلسله رویدادهای نوینتک به چالشهای گروه مالی اقتصاد نوین بپردازند. اولین رویداد نوینکمپ هم با محوریت مدیریت سرمایه آغاز شد.
سحر هاشمی، رئیس هیات مدیره نوینتک در مورد این رویداد به پیوست گفت: «ما در نوینتک پس از مدتی به این نتیجه رسیدیم که رویکرد خود را از استارتآپهای عمومی به سمت استارتآپهایی ببریم که هلدینگ اقتصاد نوین به آنها نیاز دارد.»
او ادامه داد: «گروه مالی اقتصاد نوین مانند بیمه، تامین سرمایه و شرکتهای PSP چالشها و مشکلاتی دارند که نیاز به خدمات نوآورانه دارند. به همین خاطر رویدادهایی برای حل این چالشها تعریف کردیم. شرکت تامین سرمایه، اولین شرکتی از اقتصاد نوین بود که درخواست کرد تا استارتآپها مشکلات آنها را حل کنند.»
به گفته هاشمی در رویداد نوینکمپ۱ چالش شرکت تامین سرمایه یعنی مدیریت سرمایه یا WEALTHTECH را در نظر گرفتند و بعد نوینکمپهای بعدی به دغدغههای دیگر گروه مالی اقتصاد نوین میپردازند.
او همچنین افزود: «برای استارتاپهایی که میخواهند ایده خود راپرورش دهند، در بهمنماه کارگاههای آموزشی در حوزه کسبوکار و مدیریت ثروت با خبرهترین اساتید برگزار میکنیم و خدمات منتورشیپ نیز به آنها ارائه میدهیم. برای استارتآپهای بالغ آماده زیرساختهای بانکی و زیرساختهای سرمایه در قالب API را در اختیار آنها قرار میدهیم. چون نظام بانکی گسترده است و شرکتهای بسیاری حضور دارند و برای استارتآپها سخت است تا در این زمینه فعالیت کنند. این روش خوبی است تا استارتآپها بتوانند در این حوزه فعالیت کنند.»
هاشمی با اشاره به اینکه طرحهای رسیده را تیم داوری رویداد نوینتک مورد بررسی قرار میدهند، گفت: «این رویداد تنها برای مدیریت ثروت طراحی شده است و پس از پایان نوینکمپ نتیجه داوریها اعلام و روی آنها سرمایهگذاری میشود؛ اما بررسی طرحها پایان نمیپذیرد و همیشه شتابدهی و ارائه خدمات نوینتک وجود دارد و طرحها را بررسی میکنند که آیا برای سرمایهگذاری مناسب هستند یا خیر.»
هاشمی در ادامه افزود: «در پایان سه شرکت حامی این رویداد یعنی گروه مالی اقتصادنوین، صندوق سرمایهگذاری پرشیا و شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر مدیریت ثروت ستارگان آمادگی دارند روی این استارتآپها سرمایهگذاری کنند؛ اما خدمات سرمایهگذاری یا شتابدهی گروه مالی اقتصاد نوین یا شرکت تامین سرمایه نامحدود است.»
حسن اصلی رویداد نوینکمپ این است که فضا را برای افراد باز میکند تا متوجه شوند در جهان چه اتفاقی افتاده و آنها با توجه به امکانات موجود چطور میتوانند استارتآپهای خود را راهاندازی کنند
امیرحسین شبیری، مدیرعامل صندوق سرمایهگذاری پرشیا
هاشمی همچنین عنوان میکند که داوران از حوزههای مختلف برای داوری در نوینکمپ حضور دارند، یعنی هم از شتابدهنده نوینتک و هم افرادی از تیمهای سرمایهگذار. در کل تیم داوری افراد خبره در حوزه فینتک هستند که استارتآپها را بررسی میکنند و به سرمایهگذاران پیشنهاد میدهند.
در همین زمینه همچنین سید امیرحسین شبیری، مدیرعامل صندوق سرمایهگذاری جسورانه پرشیا، یکی از حامیان رویداد، در مورد نوینکمپ گفت: «در میان طبقهبندی فینتک، مدیریت سرمایه به دلایل مختلف مهجور واقع شده است. یعنی با مشکلات رگولاتوری مواجه است و نیروهای انسانی نسبت به موضوعات از جنس دارایی و ثروت آشنایی ندارند و همواره به سمت خدمات دیگر بانکی رفتند. حسن اصلی این رویدادها این است که فضا را برای افراد باز میکند تا متوجه شوند که در جهان چه اتفاقی افتاده و آنها با توجه به امکانات موجود چطور میتوانند استارتآپهای خود را راهاندازی کنند.»
او در ادامه افزود: «با حضور افراد دولتی در این رویدادها میتوان فضای قانونگذاری را به چالش کشید تا بچهها نیز به این حوزه علاقمند شوند. ما هم به عنوان پارتنر مجموعه شتابدهنده نوینتک علاقمند هستیم تا در خروجی این رویداد روی تیمی سرمایهگذاری کنیم.»
به گفته شبیری هماکنون در فضای فینتک حوزههای پرداخت و باقی زمینهها در حال اشباع هستند و مدیریت ثروت از باقی دستهها آمادهتر است و استارتآپهای کمی در این حوزه هستند.
در مراسم این رویداد همچنین علیرضا دلیری، مشاورمعاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه امروزه در جامعه بینالملل پرداختهای بانکی بر بستر پلتفرمها رخ میدهد، گفت: «امروزه سیستم بانکداری فیزیکی حذف و خدمات به صورت آنلاین عرضه میشود. پول فیزیکی حذف و پول دیجیتال جایگزین میشود. ما هم نمیتوانیم دروازه کشور را ببندیم و با دنیا ارتباط برقرار نکنیم.»
او در ادامه اضافه کرد: «شاید بتوانیم در برخی حوزهها فضای سنتی را حفط کنیم؛ اما درمورد ارتباطات مالی نمیتوان دروازه کشور را بست. این موارد در دنیا به سرعت رشد میکند و ما هم باید در این مسیر قرار بگیریم.»
براساس گفتههای دلیری در ابتدا که او به سمت مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری انتخاب شده بود، مدیران بانکی افکار سنتی داشتند و بعد از گذشت سالها حالا بانکها در ارائه خدمات نوین از هم سبقت میگیرند یا شتابنده مختص به خود را راهاندازی کردند و به نوعی فضا رقابتی شده است.
دلیری همچنین بیان کرد: «فینتکها و فناوریهای مالی با سرعت در بازار پول و سرمایه و بیمهها رشد قابل توجهی داشتند. و به نظام بانکی رخنه کردند. با وجود استارتآپهای بیمهای دیگر بیمه کاغذی نداریم یا بستر لندتکها استارتآپها فعال شدند. حالا باید تمرکز خود را روی کارهای مشاورهای عموم جامعه بگذاریم.»
دلیری با اشاره به اینکه معاونت علمی توقعاتی از نظام بانکداری دارد، در مورد آنها گفت: «اول اینکه بستر سرمایهگذاری خود را روی حوزه دانشبنیان و استارتآپها متمرکز کنند. هماکنون بانکها میتوانند صندوق VC یا CVC ایجاد کنند. الان مجوزها هم صادر شده است و بانک اقتصاد نوین باید صندوق خود را ایجاد کند. ما هم در معاونت علمی آمادگی همکاری را خواهیم داشت. دوم اینکه سرمایهگذاری خود را به سمت حوزههای جدید ببرند. به خصوص در این دوران که شیوع کروناست، بانکها میتوانند خدمات آنلاین انجام دهند.»
او در ادامه افزود: «یکی از کارهایی که در بازار سرمایه انجام شد، احراز هویت دیجیتالی بود. چون در آنزمان احساس نیاز کردند. این نوع احراز هویت دقت را بالاتر میبرد. در سیستم بانکی هم باید این اتفاق بیفتد. بسیاری از خدمات چون باز کردن حساب یا دریافت تسهیلات را میتوان به صورت الکترونیکی عرضه کرد.» به گفته دلیری از خروجی شتابدهندهها توقع دارند تا استارتآپهایی خارج شوند که به بانکداری دیجیتال توجه کنند.