فیلترینگ یوتیوب را بردارید، مردم خودشان انتخاب میکنند
محمدجواد شکوری، مدیر گروه صبا ایده به اظهارت شب گذشته رسول جلیلی عضو حقیقی شورای…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۰ آذر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰
اولین بانکها به عنوان ارائهدهنده وام خرید و فروش غلات به کشاورزان و بازرگانان حدود ۲ هزار سال قبل از میلاد در آشور، هند و سومر شناخته شدند. از آن زمان تاکنون این بازی به طور گسترده و فزاینده، یک بازی بانکی با محصولات متنوعتر و پیچیدهتر برای بزرگسالان بوده است.
حدود ۲۰ سال پیش با تلاش شرکتهایی مانند نتاسکیپ (Netscape) و مایکروسافت که با محصولات خود اینترنت را برای مردم عمومی کردند، خدمات بانکی نیز به مرور زمان دیجیتالی شد. از آن زمان با رشد فناوری، تغییرات در مقررات و توزیع مجدد ثروت، چیزهای زیادی تغییر کرده است. همه اینها باعث افزایش سرویسهای بانکی و انتظارات مشتریان از سرویسهایی که دریافت میکنند، شده است. تحقیقی که شرکت تلاستارا (اپراتور تلفن همراه استرالیایی) انجام داده، نشان میدهد که زمان زیادی تا کنار رفتن نسل قبل از نسل X باقی نمانده و باید منتظر ورود نسل Z (متولدین اواخر دهه نود میلادی تا سال ۲۰۱۰) به صف مشتریان بانکی باشیم.
در بانکداری آینده دیگر به دفترچه بانکی نیازی نیست. نسل امروز که اکوسیستم فناوری را شکل میدهند به حجم زیادی اطلاعات دسترسی دارند و به اتصال، تعامل، برنده شدن و لذت بردن اهمیت بسیاری میدهند؛ برای آنها برنده شدن از مفهوم ایجاد اعتماد و مهارت تجربه جلوتر است. بانکها و فینتکها هرچه زودتر شروع به فهمیدن در مورد این نسل کنند بهتر در مورد آنها یاد میگیرند و خدمات بهتری را ارائه خواهند داد.
بانکهایی که موفق میشوند در سنین جوانی مشتری خود را از طریق پس انداز پول توجیبیاشان جذب کنند رابطه زودهنگامشان را تبدیل به یک رابطه وفادارانه با وی خواهند کرد
طبق نظرسنجی اخیر موسسه حسابداران رسمی دولتی آمریکا، والدین آمریکایی به فرزندان خود به طور متوسط ۶۷/۸۰ دلار پول توجیبی پرداخت میکنند. بانکهایی که موفق میشوند در سنین جوانی مشتری خود را از طریق پول توجیبی جذب کنند، فرصتی عالی برای ایجاد روابط زودهنگام و تبدیل آن به مشتری وفادار دارند. بانکها میتوانند حس اعتماد و ارزش را به جوانان نسل جدید القا و آنها را به مشتریان دائمی خود تبدیل کنند. وقتی زمان استفاده کودکان سابق و جوانان امروز از خدمات بانکی مثل اخذ وام میرسد، مزیت بسیار بزرگی نسبت به دیگر بانکها و موسسات مالی دارند؛ زیرا اولین حساب بانکی آنها در یک بانک باز شده و اعتماد به این برند بانکی در ضمیر ناخودآگاه آنها قرار گرفته است، همچنین اگر بانکها ارزش پیشنهادی خوبی به مشتریان خود ارائه کنند، فرصت پیدا خواهند کرد تا مادر، پدر، پدربزرگ، مادربزرگ و بقیه اعضای خانواده را به عنوان مشتری تحویل بگیرند.
بانک مشترک المنافع استرالیا (CommBank) در سال ۱۹۳۱ با برنامه Dollarmites وارد بازار بانکی شد و اکنون گواهی میدهد که ۲۰ درصد از پسانداز این بانک مربوط به جوانان است و همچنین بزرگترین دفتر وام را در کشور استرالیا دارا است. تحلیلگران بر این باورند که بستر بانکی کودکان ۸ درصد ارزش بانک مشترکالمنافع استرالیا را یعنی حدود ۱۷.۴۲۱ دلار به ازای هر کودک، تشکیل میدهد. ۹۰ سال بعد، دیگر بانکها هم در حال حرکت برای رسیدن به این حد از پیشرفت هستند.
شرکتهای گو هنری (GoHenry) در انگلستان، اسپیرگی (Spriggy) در استرالیا و گرین لایت (Greenlight) در ایالت متحده مشتریان بانکی را رها کردهاند و تمرکز خود را روی ارائه خدمات بانکی و مالی به نسل جدید گذاشتهاند.
مورکو (Moroku) که شرکتی در حوزه ایجاد تجربه کاربری در حوزه بازی، برنامههای تلفنهمراه و بانکها است با ساخت پلتفرمی برای بانکها تلاش میکند تا بانکها به مشتریان خود بسیار سریعتر از قبل همراه با ویژگیها و فیچرهای قدرتمندتر و گیمیفیکشن خدمت ارائه دهند.
بچههای نسل جدید تمایلی به تجربههای کاربری بانکی امروز ندارند؛ بلکه از طریق ترکیبی از اهداف سرگرمی و یادگیری جذب میشوند. آنها ارزهای دیجیتالی را درک میکنند و انتظار دارند برنامههای خود را شخصیسازی کنند؛ نسل Z از پشتیبانی بانکها انتظار آموزش ویدیویی دارند و میخواهند دستاوردهای اجتماعی را به اشتراک بگذارند و در طول بازی خود با دیگران همکاری کنند. همانطور که مهارتهای دوران کودکی برای کنترل یک جوی استیک کنسول بازی باعث شد تا بعدها شغلهایی مثل اپراتورهای هواپیماهای بدون سرنشین ایجاد شود، مهارتها و تواناییهای ذاتی نسل جدید در بازیها و برنامههایی که امروز از آنها استفاده میکنند باعث میشود از بانکها همین روندها را در رابطهای کاربری نسل بعدی بانکی نیز انتظار داشته باشند. بانکداری برای جوانان شاید از نظر اندوخته مالی کمتر باشد اما الگویی برای بزرگسالان نسل بعدی، ایجاد باورها و ارزشهای عالی در مورد پول ایجاد خواهد کرد.
والدین مسئولیت آموزش کودکان خود را در زمینه مدیریت پول دارند اما بانکها با سرمایهگذاری در یادگیری و آزمایش مهارتها، ارزشها و اعتقادات نسل Z میتوانند نقش مهمی را داشته باشند و از این نقش، سود مالی خوبی در سالهای آینده برای خود متصور شوند.
منبع: فینتک فیوچر