skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

طی ۶ ماهه اول سال ۹۹:

۲۸۵۰ کسب و کار اینترنتی متخلف شناسایی شدند

تحریریه پیوست

۴ آذر ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

۲ هزار و ۸۵۰ کسب و کار اینترنتی متخلف در ۶ ماهه اول سال جاری از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی شناسایی شده‌اند و نماد اعتماد هزار و ۲۶۶ کسب و کار اینترنتی لغو شده است.

سارا جامی، مدیر سامانه پایشگر هوشمند مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در گفت‌وگو با پیوست با اعلام این خبر گفت:  «هم‌اکنون اطلاعات بیش از ۱۰۰ هزار کسب وکار اینترنتی روی سامانه نماد اعتماد الکترونیکی وجود دارد و رصد پایشگر هوشمند روی این پایگاه داده صورت گرفته است.»

او با اشاره به اینکه در شرایط فعلی پایش فقط روی پایگاه داده‌ای نماد اعتماد صورت گرفته است افزود: «مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در نظر دارد به زودی امکان پایش تمامی دامنه‌های کسب وکار در فضای مجازی را از طریق سامانه پایشگر هوشمند ایجاد کند.» طبق گفته او این پایش از طریق هشت سناریوی تعریف شده از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی روی ۳۲۵ هزار کسب و کار صورت گرفته است.

اسفند ماه سال گذشته مدیر سامانه پایشگر هوشمند اعلام کرد که این سامانه در این بررسی‌های خود ۲ هزار کسب‌وکاری که فعالیت آنها به دلیل ارائه کالا و خدمات ممنوعه، جعل لگوی نماد اعتماد الکترونیکی یا درگاه‌های پرداخت بدون مجوز فعالیت مشکوک بود، شناسایی شدند و تذکرهای لازم به آنها داده شده است.

برای اولین بار شهریور ماه سال ۹۸ سه  هزار و ۵۰۰ وب سایت دارای نماد اعتماد توسط سامانه پایشگر هوشمند نظارت سیستمی بر کسب‌وکارهای اینترنتی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت که در نهایت نیز ۵۸۰ تخلف در فضای مجازی کشف شد. در آن زمان سناریوهای مطرح شده برای بررسی تخلف در فضای مجازی به سه سناریو محدود بود. حال به نظر می‌رسد با تغییراتی که روی این سامانه صورت گرفته است امکان پایش دقیق تری روی کسب و کارها فراهم شده است.

طبق اعلام مرکز توسعه تجارت الکترونیکی تخلف‌هایی مانند ارائه کالا و خدمات ممنوعه، فعال بودن درگاه پرداخت کسب و کارهای فقد نماد اعتماد الکترونیکی یا نمادهای تعلیق شده، جعل نماد اعتماد الکترونیکی، عدم بارگزاری وب‌سایت کسب وکارها، انتقال وب‌سایت‌ کسب ‌وکارهای بدون نماد اعتماد الکترونیکی روی وب ‌سایت کسب‌ وکارهای نماددار، فیشینگ در کسب و کارهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی، تطابق نداشتن کالا و خدمات ارائه شده با اظهار طبقه‌بندی مورد نظر کسب‌وکار و همچنین تطابق نداشتن شخصیت حقیقی یا حقوقی اظهار شده با شخصیت ارائه‌شده در وب‌سایت کسب و کار از جمله مواردی است که از سوی سامانه پایشگر هوشمند مورد بررسی قرار گرفته است.

طبق گفته جامی، پرونده کسب وکارهایی که اقدام به جعل نماد اعتماد الکترونیکی کرده بودند، در صورتی که طبق اعلام مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، نماد اعتماد را از روی سایتشان حذف نکرده باشند با همکاری پلیس فتا پرونده‌اشان به قوه قضائیه اراسال می‌شود.

مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، فروردین ماه ۹۹ اعلام کرد که ۱۹۱ وب‌سایت را با لوگوی نماد مجعول از طریق پایشگر سیستمی هوشمند و گزارش‌های مردمی و دستگاه‌های نظارتی شناسایی کرده و اخطارهای لازم به این سایت‌ها ابلاغ و مهلت‌های زمانی مشخصی جهت رفع مشکل به آنها داده شده‌ است. در نهایت از این تعداد ۲۹ سایت اقدام به حذف لوگوی جعل شده نکردند که آنها نیز پس از طی مراحل قانونی فیلتر شدند.رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، علی رهبری، نیز چندی پیش در مورد نحوه برخورد با سایت‌هایی که نماد اعتماد را جعل می‌کنند گفته بود: «در مرحله اول کسب‌وکارها اخطار دریافت می‌کنند و در صورتی که به این اخطار توجه نکنند، از طریق دستگاه‌های نظارتی و قضایی با آنها برخورد خواهد شد.»

طبق گفته مدیر سامانه پایشگر هوشمند مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، با تغییراتی که روی سامانه پایش هوشمند صورت گرفته علاوه بر اینکه امکان شناسایی بیشتر تخلفه‌های مختلف فراهم شده است بلکه میزان خطا در این سمانه نیز به طور چشم‌گیری کاهش یافته است.

http://pvst.ir/90d

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو