skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

انتخابات سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران فردا به ایستگاه آخر می‌رسد

حذف غول‌ها، پیروزی بزرگان و گمنامان سرنوشت‌ساز

آرش برهمند تحریریه

۲۸ آبان ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۹ دقیقه

انتخابات نفس‌گیر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در حالی فردا صبح، پنجشنبه ۲۹ آبان، برای اولین بار به صورت آنلاین در تهران برگزار می‌شود که به احتمال فراوان پس از ماراتن حذف بزرگترین مدعیان و تثبیت سرلیست‌های دو فهرست اصلی سرنوشت نهایی این انتخابات را چند برگزیده گمنام صنفی تعیین می‌کنند؛ برنده اصلی در انتهای جدول تعیین می‌شود.

به‌ گزارش پیوست، این انتخابات با برگزاری بر بستر بلاک‌چین، هجوم شرکت‌‌ها و اشخاص حقیقی برای پرداخت حق عضویت در روزهای پایانی و حمله برخی از کاندیداها به دیگران به خاطر تبلیغات پیامکی تا همین حالا هم یک انتخابات خبرساز است؛ ولی حتی همه این خبرها هم در نهایت ذات به شدت دو قطبی انتخاباتی را آشکار می‌کند که حالا تاثیر نتایج آن بر آینده کسب وکارهای نوی اینترنتی، ترکیب مدیریتی آینده وزارت ارتباطات و نقش فناوری اطلاعات در انتخابات سیاسی پیش‌رو بیش از پیش عیان شده است. پس از کناره‌گیری چند مهره سرشناس بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران مانند بیژن عباسی آرند، مدیرعامل جوان ایرانسل و علی حکیم‌جوادی، مدیرعامل کهنه‌کار هلدینگ بهسازان فردا در همین فضای زهرآگین و دو قطبی، چند کاندیدای شاخص از هر دو ترکیب و به ویژه کاندیدهای مستقل هم کناره‌گیری کردند که مشخص شود دو لیست فراگیر و هم‌آفرینی صنفی تصمیم دارند علی‌رغم تلفات احتمالی نبرد، این پیروزی سرنوشت‌ساز را تا آخرین لحظه ادامه دهند.

نبرد در میانه

تردیدی نیست که لیست هم‌آفرینی صنفی به مدیریت حسین اسلامی، مدیرعامل جوان و بلند‌پرواز گروه فناوری بانک کارآفرین، با آمادگی محسوسی وارد این انتخابات شده است و شاید لیست مقابل در واکنش به احساس خطر بدنه صنفی و نسل دوم سازمان در مقابل خطر فتح فراگیرترین تشکل حوزه فناوری اطلاعات کشور بود که به وجود آمد. کما اینکه تا کمتر از یک ماه پیش همچنان به ابتکار موسسان سازمان تلاش بسیاری برای تجمیع یا دست کم ائتلاف بین این دو لیست شد که همگی در نهایت به شکست انجامیدند که همین فضای دو قطبی و کناره‌گیری بسیاری از مستقل‌ها نتیجه آن بود.

هم‌آفرینان هرچند با نظم و بودجه محسوسی وارد کارزار شده‌اند؛ ولی در فرآیند نبرد رسانه‌ای و صنفی مشخص شد همین ارتفاع بالای پرواز آنها با تکیه بر هلدینگ‌های حاکمیتی و تمرکز بیش از حدشان بر بازیگران بانکداری الکترونیکی کار آنها را در انتخاباتی که شرکت‌های کوچک و متوسط صنفی هنوز قدرت پراکنده ولی مسلطش هستند بسیار دشوار خواهد کرد. از همین رو لیست چند مهره کلیدی خودش را از جمله صابر امامی، مدیرعامل گسترش الکترونیک ایران هم فروگذاشت تا گروه مبین فقط حمایت معنویش در این لیست باقی بماند. دو چهره غیر منتظره‌ای که به این ترکیب اضافه شدند و شاید عنوان ائتلاف با همین نیت در وبگاه رسمی هم‌آفرینی آمده باشد، امیرمسعود اسکوئیلر و حمید بابادی‌نیا باشند که هر دو در بازار خصوصی و صنفی چهره‌های شناخته شده‌ای هستند. لیست برای شاخه شرکت‌هایش به جای ۱۵ پیشنهاد ۱۶ انتخاب ارائه کرده که نشان می‌دهد چیدن این لیست کار آسانی نبوده است. اسکوئیلر چهره طلایی بازار نرم‌افزار است و موسس و مدیرعامل ایران رایانه که دست کم دو نسل نرم‌افزاری ایران در آن کارآموزی کرده‌اند. شخصیتی محبوب و محجوب که آشکارا در تلاش برای تعادل بخشیدن به چهره بیش از حد قدرت‌مدار اولیه لیست هم‌آفرینی است.

لیست چند مهره درخشان دیگر مانند محمد علی یوسفی‌زاده، مدیرعامل محبوب آسیاتک، مازیار نوربخش، خوشنام از رمیس و علیرضا خداکرمی از داده‌پردازی پارسیان  را هم در ترکیب دارد که می‌شود حدس زد می‌توانند از سمت دیگر بازار هم رای بگیرند؛ ولی جریان در میانه لیست کمی پیچیده‌تر است.  چهره‌هایی مانند علیرضا عابدی‌نژاد از دوران، غول امنیتی ایران و روح‌الله فاطمی از شرکت معظم توسن هرچند مهره‌های سنگین‌وزنی در بازار هستند ولی باید دید آیا قدرت آنها در بازار هم لزوما به محبوبیت صنفی هم ترجمه می‌شود؟ حضور امیرحسین رضایی‌نژاد از هلدینگ پیشگامان و فرهاد کرم‌زاده از دلسا نشان می‌دهد که چقدر وزن شرکت‌های بزرگ و متمول در این لیست بالاست. نازنین دانشور از تخفیفان و محمد خلج از اسنپ کسانی هستند که انتظار می‌رود همین دید را کمی متعادل کنند ولی نه خلج که پس از کناره‌گیری ایرانسل در گود باقی‌مانده و نه دانشور که حالا نت‌برگ را زیر نگین دارد، لزوما همان برند استارت‌آپی خود را در تقابل صنفی ندارند.

لیست «هم‌آفرین صنفی» برای ششمین انتخابات سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران

درگیری در حاشیه

در کمال ناباوری این لیست سنگین وزن در آستانه انتخابات بیشتر مشغول شاخه مشاوران خود است، جایی که صادق فرامرزی چهره جوان و خبرساز بانکداری الکترونیکی و مدیرعامل سابق فرابوم و ایران کیش به عنوان یکی از مشاوران حضور پیدا کرده و حالا با انتقاد نیروهای درون صنف به سبب عضویت شمار قابل توجهی از همکارانش در سازمان طی هفته پایانی مواجه است. موضوعی که به لحاظ قانونی برای آن یک نقض دقیق قانونی پیدا نشده، ولی برخی آن را به بداخلاقی انتخاباتی تفسیر می‌کنند و زیبنده رای‌سازی نمی‌بینند. حسین اسلامی و هم‌قطارانش در لیست فراگیر هم معتقدند که روشن نبودن این حقیقت که باید صرفا خود مشاوران به نامزدهای مشاوران رای بدهند زمین بازی در این زمینه را مشخص نکرده است و تلاش‌هایشان برای مشخص شدن وضعیت رای اشخاص حقیقی طی دوره پیشین به نتیجه نرسیده است. این از آن ماجراهای مبهم آیین‌نامه داخلی سازمان موسوم به کتاب آبی است که باید در دوره آینده برنده تکلیفش را مشخص کند.

محمدباقر اثنی عشری، رییس سازمان نظام صنفی کشور و رییس هیات مدیره تهران تا حالا در مقابل هر شائبه انتخاباتی به پشتوانه رییس هیات نظارت یعنی ناصرعلی سعادت که خودش رئیس دوره پیشین است ایستاده است. یک جنجال دیگر بر پایه پیامک تبلیغاتی لیست فراگیر که برای برخی از اعضای سازمان رفته است هم از دردسرهای روزهای آخر بود؛ ولی تمرکز مدیران سازمان بر صحت انتخابات بر پایه فناوری بلاک‌چین و موفقیتش در چند استان دیگر به آنها این اعتماد به نفس را داده که در آخرین جلسه خبری خود با اطمینان از رکوردشکنی مشارکت در انتخابات پیش‌رو با حضور نزدیک به نیمی از واجدین شرایط رای‌دهی حرف بزنند.

سنگربندی روی خشت اول

مشارکت برای لیست نصرفراگیر یک کلیدواژه حیاتی است. آزاد معروفی لیستش دارای ستاره‌های هم‌آفرینی نیست و چون ترکیبش چندان رنگ و بوی هلدینگی و شرکت‌های چند وجهی را ندارد، بسیج ‌کردن آرا در آن کاری هرچند پرسود ولی بسیار دشوار است. لیست در هنگام جمع‌کردن امضاهای لازم برای نهایی‌شدن کاندیداتوری نشان داد هنوز تا رسیدن به مکانیزم تجمیع آرا خیلی فاصله دارد و اقدام پیامک‌های تبلیغاتی که کاری پر هزینه و کم‌ثمر شناخته شد، نشان داد هنوز در اتاق فرمان این جمع که شالوده‌ای کاملا صنفی دارد کارهای بسیاری برای انجام‌ دادن هست.

در مقابل ترکیب نصرفراگیر هم در حینی که لیست مقابل تلاش برای تنوع بخشی داشت، توانست خودش را با اضافه کردن چند چهره سرشناس بیرون از صنف ترمیم کند. خود معروفی حتی در انتخاب‌هایی که سرلیست نبود همواره محبوبیت خیره‌کننده‌ای در صنف تهران داشت که انتظار می‌رود فردا هم آن را تکرار کند. بدنه این لیست را نسل دوم تربیت شده در خانه صنف تشکیل می‌دهند که جعفر محمدی از آتنا و احسان زرین‌بخش از مدیا پرداز در کنار حسین زارعان تجسم آن هستند.

دستاورد بزرگ این لیست در هفته‌های پایانی اضافه کردن چند چهره جدید و شاخص از بازارهای موازی بود که در صورت موفقیت به این تیم حالتی بسیار برونگرا خواهند داد. اشکان آرمندهی مدیرعامل دیوار، نیما نامداری که به اسم پینکت آمده و کیوان جامه‌بزرگ که از سمت ابرآروان کاندید شده‌اند در کنار سعید احمدی‌پویا، مدیرعامل سابق دیجی‌پی که حالا مشاور ارشد فناپ است، نشان می‌دهند ترکیب فراگیر توانسته یک جهش به بیرون از دایره اعتماد خود بکند. در مقابل چهره‌هایی همیشگی مانند مهرداد سیجانی و حمید توسلی از فراکارانت و بهین تکنولوژی نشان می‌دهند همان پی‌رنگ کلی به جای خود باقی است. این لیست هم همانند طرف مقابل که زنان زیادی را در خود جای نداده،  تنها یک زن را در لیست خود دارد که در این سوی میدان از بازار سرمایه‌گذاری آمده و سولماز صادق‌نیاست.

نصرفراگیر در مقابل چهره تاریخی نرم‌افزاری مقابل چهره جوان مظاهر مرجانی از پارمیس را قرار داده است و چهره‌هایی مانند اورعی، نیکسار و شریفی نشان می‌دهد که در مقابل غول‌های طرف مقابل تمرکز لیست فراگیر روی بدنه صنف بوده است. جایی که اگر مشارکت بالای مورد انتظار به دلخواه آنها پیش رود شانس واقعی لیست نصرفراگیر نهفته است؛ بدنه خاموش صنف.

این لیست هم بدون شک درگیری خودش را در شاخه مشاورین خواهد داشت جایی که نبرد قانونی بر سر اینکه آیا باید پذیرفت که آرای حقیقی به سبد مشاوران بریزد یا آنکه این انبوه ثبت‌نامی‌های هفته آخر نقض موازین انتخابات هستند یا نه همچنان جریان دارد.

لیست «نصر فراگیر» برای ششمین انتخابات سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران

شب جمعه در پیش است

نگاهی سریع به ترکیب  حضور حدود ۲ هزار و ۵۰۰  رای پیش رو در انتخابات فردا، این را نشان می‌دهد که در شمارش آرای قطعی لیست هم آفرینی به احتمال زیاد پیش است و می‌تواند دست کم بیش از سی‌درصد آرا را روی کاغذ برای لیست خود به عنوان پایگاه قطعی رای محفوظ کند، به ویژه که نظم و هماهنگی بالایی را در تجمیع توان خود نشان داده‌اند. در مقابل خیلی خام می‌شود پیش‌بینی کرد که هرچند تیم نصرفراگیر پایگاه رای بالاتری، شاید حدود چهل درصد را دارد؛ ولی میزان همبستگی آنها در روز نهایی محل تردید است. در این میان اقلیتی ۲۰ تا ۳۰ درصدی هم باقی‌ می‌ماند که مشارکت آنها برنده نهایی را به ویژه در ترکیب هیات مدیره مشخص خواهد کرد.

پیش‌بینی می‌شود از هر لیست دست کم سه یا چهار نفرکلیدی رای بالایی بیاورند، به خصوص که آرا بر خلاف لیست‌ها چندان دو قطبی نخواهند بود. حتی مسعود مرتضوی چهره کلیدی بنیانگذاران سازمان هم اخیرا در مصاحبه‌ای جنجالی به پیوست آنلاین گفت که خودش به تمامی یک لیست رای نخواهد داد.

قابل حدس است که ترکیب جوان صنف به چهره‌های ترکیب‌های استارت‌آپی هر دو سمت رای خواهند داد یا افرادی همچون اسکوئیلر و جامه‌بزرگ هم از بیرون لیست خودشان رای خواهند گرفت. به این ترتیب می‌شود حدس زد نتیجه واقعی انتخابات نه در آرای بالا که در میانه لیست‌ها تعیین می‌شود، جایی که لیست فراگیر چهره‌های گمنامی به لحاظ تجاری و لیست هم‌آفرینی چهره‌های گمنامی به لحاظ صنفی دارد.

نتیجه انتخابات الکترونیکی فردا قرار است فقط یک ساعت پس از پایان در عصر پنجشنبه اعلام شود، پس باید دید این گمنامان در شب جمعه تاج صنفی را به کدام لیست می‌دهند. این انتخاب در نهایت تاثیری تعیین‌کننده بر انتخابات صنفی در سطح کشور و البته آینده مدیریت فناوری کشور برای سه سال  آینده خواهد داشت.

http://pvst.ir/8zj
آرش برهمندتحریریه

    روزنامه‌نگاری را از ابراراقتصادی شروع کردم و مدت کوتاهی در شرق، همشهری نوشتم و در برنامه‌های تلویزیونی فناوری اطلاعات کار کردم. در مورد فناوری و تاثیرش بر زندگی و کسب و کار می‌نویسم و تاریخ شفاهی و استارت‌آپ‌ها از حوزه‌های مورد علاقه من هستند. معتقدم رسانه پل مهمی است میان انسان‌ها، تصمیم‌سازها و کسب و کارهای جهان امروز.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو