انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۸ آبان ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
در یادداشت اول، یادداشت دوم ، یادداشت سوم ، یادداشت چهارم ، یادداشت پنجم و یادداشت ششم راجع به انتخابات سازمان نظام صنفی رایانهای در آخر آبانماه ۱۳۹۹ بحث و عنوان شد زمان انتخابات بهترین فرصت برای بیان چالشها و کاستیهای شاخههای مختلف سازمان است. اصلاح فرایند انتخاب نماینده مشاوران در فرایند انتخابات، ارتقاء جایگاه مدرک مشاوران، بهبود فرایند طراحی و برگزاری آزمون مشاوران و اصلاح فرایند ارتقاء رتبه مشاوران، ایجاد حوزههای جدید کسبوکاری برای مشاوران، ایجاد نظام تعرفهگذاری خدمات مشاوران و ارتقاء و بهروزرسانی دانشی مشاوران، به عنوان شش مطالبه صنفی مشاوران بیان شد.
در حوزه کاری مشاوران، چالش اطلاعرسانی و ارتباط با اعضا و علاقمندان، یکی از مواردی است که دغدغه بسیاری از نمایندگان، فعالان و اعضای کمیسیون مشاوران است. ایجاد یک شبکه ارتباطی تعاملی گسترده که تمامی اعضا حقیقی و مشاوران، بتوانند دغدغههای خود را مطرح کرده و از آن پاسخ بگیرند، یکی از مطالبات صنفی اعضای حقیقی و مشاوران است. اعضایی که تصور میکنند صدایشان در سازمان به گوش کسی نمیرسد.
هر فردی که عضو سازمان میشود، ابتدا آن قدر انگیزه دارد که کانالهای رسمی سازمان مانند سایت و ایمیل را چک کند اما با گذر زمان، ارتباط ضعیفتر میشود، تا حدی که در سالهای آتی به تمدید عضویت خویش فکر نمیکند. طبق اطلاعات سایت سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، تعداد ۲۱۹۲ نفر عضو سازمان هستند که از میان این تعداد ۴۳۶ نفر عضویتشان را تمدید کردند و امکان شرکت در انتخابات در روزهای آتی را دارند. به عبارت دیگر در حدود 20 درصد از اعضای حقیقی و مشاوران سازمان فعال هستند. ۸۰ درصد از اعضای حقیقی، کسانی بودند که آن قدر انگیزه داشتند که در سازمان ثبتنام کردند و اما به دلایلی دیگر عضویت خویش را تمدید نکردند.
در گام اول، لازم است که هیات مدیره جدید سازمان نظام صنفی در راستای حرکتهای انجام شده در دورههای پیشین، نظرسنجی گستردهای از تمامی اعضای فعال و غیرفعال سازمان انجام بدهد. انتظارات و توقعات اعضای صنف به ویژه اعضای حقیقی و مشاوران را ارزیابی و بررسی کند و بر مبنای آن نقشه راه تنظیم شود. همچنین بر مبنای نتایج به دست آمده از نظرسنجی مذکور، کانال ارتباطی بهینه با اعضا را مشخص و بهروزرسانی نماید. بدیهی است وقتی کانال ارتباطی با این بخش صنف، مرتب بهروزرسانی گردد و اخبار و اطلاعیههای صنف در اسرع وقت به دست اعضا برسد، اهمیت آن کانال برای اعضا افزایش یافته و فاز اول شبکه ارتباطی شکل میگیرد. برای ایجاد فاز دوم این شبکه ارتباطی نیاز است، فضایی فراهم شود که ارتباط دوسویه ایجاد شود و اعضای حقیقی و مشاوران، بتوانند دغدغهها و نظرات خود را در آن مطرح کنند. این موضوع سبب ایجاد حس تعلق سازمانی در اعضا میشود..
در فاز آخر، باید جلسات کمیسیون مشاوران و جلسات درونسازمانی دیگر، در بازه زمانی مناسبی قبل از تشکیل جلسه، برای تمامی اعضا اطلاعرسانی شود و تمامی اعضا بتوانند در تمامی جلسات به صورت مهمان شرکت کنند. از آنجایی که به سبب شرایط ناشی از کووید ۱۹ ، تمامی جلسات آنلاین شده است، این امکان فراهم است که همه اعضای حقیقی و مشاوران، بتوانند در جلسات داخلی سازمان شرکت کنند.
برای حصول به هفتمین مطالبه صنفی مشاوران نیاز است ابتدا کارگروه “اطلاعرسانی و ارتباط با اعضا” شکل بگیرد و نقشه راه دقیقی برای ارزیابی وضعیت موجود، ترسیم وضعیت بهینه و راهکارهای حصول به وضعیت بهینه تنظیم و تصویب شود.
سپس در کارگروه مذکور، گامهای ایجاد شبکه تعاملی با اعضای حقیقی و مشاوران بر طبق نقشه راه مصوب، اجرایی شود. نیاز است که در هر مرحله، ارزیابی میزان تاثیر اقدام انجام شده برای حصول به وضعیت بهینه سنجیده شود و در صورت عدم حصول نتایج لازم، اقدام اصلاحی با فوریت در دستور کار قرار بگیرد.
بیشک بهرهگیری از شبکه تعاملی با مشاوران و اعضای حقیقی متخصص و خبره در شاخه مشاوران سازمان سبب میشود که شاخه مشاوران جایگاه کلیدی و راهبردی در نقشه راه سازمان نظام صنفی رایانهای در نیل به سازمانی مطالبهگر، چابک و تحولخواه در حوزه کسبوکارهای فناوری اطلاعات کشور داشته باشند.