فیلترینگ یوتیوب را بردارید، مردم خودشان انتخاب میکنند
محمدجواد شکوری، مدیر گروه صبا ایده به اظهارت شب گذشته رسول جلیلی عضو حقیقی شورای…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۵ آبان ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
در یادداشت اول، یادداشت دوم ، یادداشت سوم ، یادداشت چهارم و یادداشت پنجم راجع به انتخابات سازمان نظام صنفی رایانهای در آخر آبانماه ۱۳۹۹ بحث و عنوان شد، زمان انتخابات بهترین فرصت برای بیان چالشها و کاستیهای شاخههای مختلف سازمان است. اصلاح فرایند انتخاب نماینده مشاوران در فرایند انتخابات، ارتقاء جایگاه مدرک مشاوران، بهبود فرایند طراحی و برگزاری آزمون مشاوران و اصلاح فرایند ارتقاء رتبه مشاوران، ایجاد حوزههای جدید کسبوکاری برای مشاوران و ایجاد نظام تعرفهگذاری خدمات مشاوران، به عنوان پنج مطالبه صنفی مشاوران توضیح داده شد.
در حوزه کاری مشاوران، چالش ارتقاء و بهروزرسانی دانشی مشاوران، یکی از مواردی است که دغدغه بسیاری از مشاوران است و هر مشاوری سعی میکند با یافتن کلاسها و دورههای آموزشی در حوزههای تخصصی، سطح دانش تخصصی خود را بهروز نگه دارد. از سوی دیگر، نیاز است مشاوران بر قوانین و مقررات حوزه تخصصی خود که مرتب در حال تغییر است، مسلط باشند. تمامی این دغدغهها، یک چالش ذهنی دائمی برای مشاوران ایجاد کرده است و آن هم ارتقاء سطح دانش و سواد تخصصی است.
مشکل از آنجایی آغاز شد که مدیران ارشد سازمانهای ایران علاقه عجیبی به تکنولوژی و تحولات حوزه فناوری اطلاعات پیدا کردند و شاخص موفقیت خود را به میزان وقوف خود بر حوزههای تکنولوژیهای نوین و تحولات فنآوری اطلاعات تعریف کردند؛ در این ساختار، انتظار مدیران ارشد این است که مشاوران سازمانشان در حوزههای فناوری اطلاعات، بتوانند مرجع کاملی برای تمام پرسشها، خواستهها و رویاهای آنان در تمامی حوزه فناوری اطلاعات باشند و اگر در این راه به نتیجه قابل قبولی نرسند، قطعا جایگاه مشاور مربوطه در آن سازمان متزلزل خواهد شد.
در گام اول، لازم است که هیئت مدیره جدید سازمان نظام صنفی در راستای حرکتهای انجام شده در دورههای پیشین، برنامه آموزشی دقیقی برای ارتقاء سطح دانش و تجربه مشاوران و اعضای حقیقی تنظیم کند. این برنامه آموزشی باید مشتمل بر دورههای آموزشی تخصصی بینالمللی و داخلی، دورههای آموزشی حوزههای کسبوکاری و مدیریتی و دورههای آموزش قوانین و مقررات حوزه فناوری اطلاعات باشد تا اعضای سازمان بتوانند ضمن اخذ مدارک دورههای مذکور، سطح دانش خویش را در حوزههای جدید فناوری اطلاعات ارتقاء بدهند. از سوی دیگر، با تسلط بر مباحث جدید، آموختههای خویش را در حوزههای کسبوکاری مختلف به کار بگیرند و تجربههای عملی ناب کسب کنند.
مرحله بعدی، به اشتراکگذاری تجربههای جدید اعضای سازمان با یکدیگر است. در ادوار گذشته، جلسات تخصصی ماهانهای موسوم به جلسات Tea Net تشکیل میشد که متاسفانه به فراموشی سپرده شده است. این جلسات باید با موضوع تخصصی مشخص برگزار شود تا همهی مشاوران از تجربیات خود در آن حوزه بگویند و بدین ترتیب، تجربههای ناب همکاران صنف، در خود صنف منتشر شود و دانش تجربی منحصر بهفردی در اختیار همکاران صنف قرار بگیرد. لازم به ذکر است فضای این جلسات، فضای صمیمانه است و به عبارت دیگر، دوستان به بهانه یک لیوان چای، دیدارها را تازه میکنند و تجربیات خود را با یکدیگر به اشتراک میگذارند.
از سوی دیگر، مشاوران و اعضای حقیقی که با شرکت در این دورهها، دانش و تجربه خویش را ارتقاء میدهند، باید ثمره این اقدامات را در سابقه خود در سازمان نظام صنفی ببینند و این تلاش مکرر، در فرایند ارتقاء و رتبه مشاوره مشاوران موثر باشد.
برای حصول به ششمین مطالبه صنفی مشاوران نیاز است ابتدا کارگروه ” ارتقاء و بهروزرسانی دانشی مشاوران” در سطح کشوری شکل بگیرد. از آنجایی که به سبب شرایط ناشی از کووید ۱۹، تمامی آموزشها آنلاین شده است، این امکان فراهم است که همه اعضای حقیقی و مشاوران از سراسر کشور، بتوانند در دورههای سازمان شرکت کنند و دانش خویش را ارتقاء بدهند. لذا باید طرح ارتقاء و بهروزرسانی دانشی مشاوران در سطح ملی تنظیم و تصویب شود.
سپس در کارگروه مذکور، باید تنظیم و تصویب طرح ارزیابی آموزشهای اخذ شده مشاوران و ثبت در پرونده ارزیابی و ارتقاء آنان، در دستورکار قرار بگیرد. تمامی اعضای سازمان باید به این نتیجه برسند که ارتقاء سطح دانش تکتک افراد عضو صنف، سبب تقویت جایگاه صنف در مذاکره با سازمانهای دولتی و رگولاتوری خواهد بود و صنف خواهد توانست مزایا و فرصتهای بیشتری برای اعضای خود مطالبه نماید.
بیشک بهرهگیری از تعداد بسیار مشاوران و اعضای حقیقی متخصص و خبره در شاخه مشاوران سازمان سبب میشود که شاخه مشاوران جایگاه کلیدی در نقشهراه سازمان نظام صنفی رایانهای در نیل به سازمانی مطالبهگر، چابک و تحولخواه در حوزه کسبوکارهای فناوری اطلاعات کشور داشته باشند.