skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

سعید احمدی پویا مشاور ارشد توسعه کسب‌وکار و فین‌تک هولدینگ فناپ

دومین مطالبه از هفت مطالبه صنفی کبیره مشاوران!

سعید احمدی پویا
مشاور ارشد توسعه کسب‌وکار و فین‌تک هولدینگ فناپ

۱۰ آبان ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

در یادداشت قبل، راجع به انتخابات سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در آخرآبان‌ماه بحث و عنوان شد زمان انتخابات بهترین فرصت برای بیان چالش‌ها و کاستی‌های شاخه‌های مختلف سازمان است. در بیان مطالبات، چالش انتخاب نماینده مشاوران در فرایند انتخابات و اصلاح فرایند مذکور، به عنوان نخستین مطالبه صنفی مشاوران بیان شد.

و اما مطالبه صنفی دوم

از وقتی شاخه مشاوران تشکیل شد، با آزمون مشاوران معنا پیدا کرد و هر کسی که بتواند آزمون مذکور را بگذراند، به دریافت مدرک مشاوره رتبه سوم نائل می‌شود و در جایگاه مشاوران رسمی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای قرار می‌گیرد.

مشکل از کجا آغاز شد؟

مشکل از آن‌جایی آغاز شد که سازمان‌های دولتی و شرکت‌های خصوصی اهمیتی برای دانش و احراز توانایی مشاوران رسمی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای قائل نشدند و به تناسب سلایق مدیران ارشد سازمان، مشاوران سازمان تعیین و مشغول به کار می‌شوند. هر زمان که تغییرات در مدیران ارشد سازمان رخ بدهد، تیم مشاوران تغییر می‌کند، بدون آنکه هیچ فرایند مدونی در جذب مشاوران جدید و ارزیابی مشاوران فعلی سازمان‌ها وجود داشته باشد.

برای حل این معضل در سازمان‌های دولتی و شرکت‌های خصوصی بود که به صراحت‌ در اساسنامه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به ایجاد شاخه مشاوران اشاره می‌کنند و از سازمان می‌خواهد فرایند احراز صلاحیت و ارزیابی خدمات ارائه شده توسط مشاوران را پیگیری کند. هدف این است که سازمان بتواند مشاوران توانمند در حوزه‌های مختلف کسب‌وکاری فناوری اطلاعات را به بازار کسب‌وکار معرفی کند تا سازمان‌ها با اتکا به ارزیابی‌ها و پشتیبانی‌های سازمان نظام صنفی، بتوانند از مشاوران خبره و تاثیرگذاری برای اصلاح فرایندها و سامانه‌های حوزه‌های مختلف فن‌آوری اطلاعات در کسب‌وکار خود بهره‌مند شوند.

برای حل این معضل، چه باید کرد؟

می‌توان در اقدام نخست، با شرکت‌های عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ای مذاکره کرد و از شرکت‌ها خواست از به‌کارگیری مشاوران فاقد پروانه احراز صلاحیت مشاوره صادره از سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، احتراز کنند. این نکته سبب می‌شود جایگاه سازمان و مدرک صادر شده از سوی سازمان، تقویت شود تا به پشتوانه این جایگاه، مذاکره با سازمان‌های دولتی آغاز و از سازمان‌های دولت خواسته شود فقط بر مبنای ارزیابی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، فرایند تخصیص پروژه‌های مشاوره‌ای را انجام دهند و فقط از مشاوران تایید شده سازمان یاری بجویند.

و اینک دومین مطالبه صنفی مشاوران!

برای حصول به دومین مطالبه صنفی مشاوران نیاز است مکاتبه، مذاکره و پیگیری با سازمان‌ها و نهادهای رگولاتوری و تاثیرگذار در حوزه‌های مختلف کسب‌وکاری صورت پذیرد تا الزام به‌کارگیری از مشاوران احراز صلاحیت‌شده توسط سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در پروژه‌های فناوری اطلاعات، به رسمیت شناخته شود. سازمان‌های دولتی، دانشگاه‌ها، شهرداری‌ها و قوه قضائیه از جمله مواردی هستند که می‌توانند با اتکاء به ارزیابی سازمان نظام صنفی، از خدمات مشاوران تایید شده سازمان بهره بجویند.

همچنین با ارائه طرح به هیئت مدیره سازمان، از بزرگان صنف خواسته شود که برای الزام و تشویق شرکت‌های عضوء سازمان به به‌کارگیری اعضاء مشاور سازمان اهتمام جدی ورزند و بر اساس این عملکرد، شرکت‌های پیشتاز از مزایای خاصی در سازمان برخوردار گردند. با این رویکرد، گام نخست در حصول به هدف مذکور برداشته می‌شود.

از سوی دیگر راهکاری طراحی شود که جذب مشاورین حرفه‌ای بازار کسب‌وکار در حوزه‌های مختلف فناوری اطلاعات، به شاخه مشاوران در دستور کار قرار گیرد. به عنوان نمونه برای مشاوری که بیش از ۱۵ سال تجربه در مشاوره طراحی مراکز داده حساس در بازار کسب‌وکار را دارد، شاید پذیرفتنی نباشد که به مانند افراد تازه فارغ‌التحصیل در آزمون مشاوره شرکت کند و برای این دغدغه، باید راهکار مناسب وضع شود.

لازم به ذکر است می‌توان با برگزاری رویدادهای خاص منظوره و یا حضور در رویدادهای مختلف کسب‌وکاری، شاخه مشاوران را به کسب‌وکارها و دانشجویان و دانش‌آموختگان حوزه فناوری اطلاعات معرفی کرد تا زمینه آشنایی کسب‌وکارها با شاخه مشاوران و همچنین جذب حداکثری شاغلان حوزه فناوری اطلاعات به شاخه مشاوران سازمان نظام صنفی رایانه‌ای فراهم شود.

با تدابیر فوق، می‎توان امیدوار بود در سال‌های آتی پروانه احراز صلاحیت مشاوران صادره از نظام صنفی رایانه‎‌ای، شرط لازم برای انتخاب مشاورین در سازمان‌های دولتی و شرکت‌های خصوصی قرار گیرد و برای فعالان حوزه فناوری اطلاعات که هنوز عضو سازمان نشده‌اند و اعضای حقیقی سازمان که هنوز برای اخذ مدرک مشاوره اقدام نکردند، انگیزه شایانی برای کسب پروانه مذکور، ایجاد شود.

http://pvst.ir/8w6

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو