skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

سعید احمدی پویا مشاور ارشد توسعه کسب‌وکار و فین‌تک هولدینگ فناپ

پنجمین مطالبه از هفت مطالبه صنفی کبیره مشاوران

سعید احمدی پویا
مشاور ارشد توسعه کسب‌وکار و فین‌تک هولدینگ فناپ

۲۴ آبان ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

در یادداشت اول، یادداشت دوم ، یادداشت سوم و یادداشت چهارم راجع به انتخابات سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در آخر آبان ‌ماه ۱۳۹۹ بحث و عنوان شد زمان انتخابات بهترین فرصت برای بیان چالش‌ها و کاستی‌های شاخه‌های مختلف سازمان است. اصلاح فرایند انتخاب نماینده مشاوران در فرایند انتخابات، ارتقاء جایگاه مدرک مشاوران، بهبود فرایند طراحی و برگزاری آزمون و اصلاح فرایند ارتقاء رتبه مشاوران و ایجاد حوزه‌های جدید کسب‌وکاری، به عنوان چهار مطالبه صنفی مشاوران بیان شد.

و اما مطالبه صنفی پنجم

در حوزه کاری مشاوران، چالش ارزش‌گذاری خدمات یکی از مواردی است که دغدغه بسیاری از مشاوران است و در ابتدای مذاکرات کسب‌وکاری به جای آن که مشاوران بر تحلیل نیازمندی‌های سازمان کارفرما متمرکز شوند، عمده زمان خود را مصروف به چانه‌رنی با کارفرما و توجیه کیفیت خدمات ارائه شده به سازمان کارفرما می‌کنند. در حالی‌که در صورت وجود نظام تعرفه‌گذاری مشخص برای خدمات مشاوران، می‌توان به تمرکز یکپارچه مشاوران برای ارتقای کیفیت خدمات ارائه شده، امیدوار بود.

مشکل از کجا آغاز شد؟

مشکل از آن‌جایی آغاز شد که سازمان‌های دولتی و شرکت‌های خصوصی، بر مبنای روش چانه‌زنی سعی در تنظیم قراردادهایی با کمترین میزان مبالغ پرداختی به مشاوران داشتند و از آن‌جایی که در اکثر موارد، نگاه سازمان‌ها به مشاوران، نگاه هزینه‌ای است، لذا برای انتخاب آن‌ها، سعی می‌شود با کمترین هزینه، مشاور ارزان برای سازمان خودشان جذب کنند. از سوی دیگر، شرایط بازار کار به گونه‌ای است که بسیاری از افرادی که فرصت شغلی مناسبی پیدا نمی‌کنند، از حرفه مشاوره برای ایجاد کسب‌وکار موقتی بهره می‌برند و سبب تلاطم در بازار مشاوره می‌شود.

برای حل این معضل، چه باید کرد؟

در گام اول، لازم است که هیات مدیره سازمان نظام صنفی در راستای حرکت‌های انجام شده در دوره‎های پیشین، تعرفه خدمات مشاوره را نه به صورت کلی، بلکه در حوزه‌های مختلف تخصصی مشخص کند تا هر سازمان دولتی و شرکتی خصوصی بتواند به آن مرجع استناد کند و بداند هزینه ارائه خدمات مشاوره تخصصی توسط مشاور احراز صلاحیت شده سازمان با کیفیت تعیین شده، به چه میزان است و آن هزینه را در ساختار هزینه‌های سازمانی و پروژه‌ای خود لحاظ کند.

از سوی دیگر، مدل نمونه قرارداد مشاوره‌ای در هر حوزه سازمان تدوین و سند پیوست SLA یا توافق‌نامه سطح خدمات مشاوره‌ای تنظیم شود تا میزان اختلافات بین کارفرما و مشاور به پایین‌ترین سطح خود برسد. در این وضعیت، تمامی انتظارات کارفرما تدوین، سطح و میزان کیفیت تعیین‌شده در خدمات مشاوره‌ای مشخص و مشاور می‌تواند بر مبنای سطح کیفیت توافق شده، خدمات خود را ارائه کرده و سپس بر مبنای تعرفه مصوب، هزینه خدمات مشاوره‌ای ارائه شده را مطالبه کنند.

و اینک پنجمین مطالبه صنفی مشاوران!

برای حصول پنجمین مطالبه صنفی نیاز است ابتدا کارگروه «نظام تعرفه‌گذاری خدمات مشاوران» در سطح کشوری شکل بگیرد. از آنجایی که حوزه تعرفه‌گذاری خدمات مشاوران سازمان در تمام کشور و در تعامل با سازمان‌ها و وزارتخانه‌های دولتی و شرکت‌های خصوصی در سطح ملی است، باید این فرایند به صورت کشوری و با مشارکت نمایندگان هیئت مدیره تمامی استان‌ها پیش برود و حمایت هیئت مدیره کشوری را با خود داشته باشد.

در کارگروه مذکور، ابتدا باید طرح‌های تعرفه‌گذاری دقیقی بر مبنای رشته‌های مختلف و تنوع خدمات قابل ارائه مشاوران تدوین کرد و آیین‌نامه چگونگی ارائه خدمات مشاوران سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به حوزه‌های کسب‌وکاری مختلف، با جزئیات لازم تشریح شود. همچنین بدین منظور باید تیپ قراردادهای مورد تایید سازمان در حوزه‌های خدمات تخصصی مختلف مشاوران تدوین و منتشر شود تا مرجع قابل قبولی برای سازمان‌های دولتی و شرکت‌های خصوصی باشد و این سازمان‌ها بتوانند برای بررسی، ارزیابی و توجیه قراردادهای منعقد شده مشاوران، به مستندات رسمی سازمان استناد کنند.

بی‌شک بهره‌گیری از نظام تعرفه‌گذاری و نمونه قرارداد تایید شده توسط یک سازمان صنفی مردم نهاد، می‌تواند فرصت بی‌نظیری برای سازمان‌های دولتی و شرکت‌های خصوصی ایجاد کند که ضمن بهره‌مندی از بالاترین کیفیت خدمات مشاوره‌ای، بتوانند هزینه اخذ خدمات مشاوره‌ای را ارزیابی کنند. از سوی دیگر، مشاوران به جای صرف زمان برای چانه‌زنی روی هزینه خدمات ارائه شده به سازمان، تمام توجه‌شان را روی کیفیت خدمات ارائه شده معطوف کنند. هر دو سوی این تعامل برنده هستند و تعامل شفاف و قابل پایش خدمات ارائه شده توسط شاخص‌های تعیین شده در قراردادهای طرفین، سبب ایجاد رابطه‌ای پایدار و سازنده بین نهادهای کارفرمایی و مشاوران احراز صلاحیت شده سازمان خواهد شد.

http://pvst.ir/8yk

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو