مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
هشتمین ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه کشور برگزار شد:
۱۲ مهر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۱۰ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۳ مهر ۱۳۹۹
هشتمین ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه کشور صبح امروز (۱۲ مهر) در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری آغاز شد و به مدت سه روز ادامه دارد. این رویداد میزبان ۲۰۰ نفر از برنامهنویسان در قالب ۷۵ تیم از سراسر کشور است. حمیدرضا ربیعی، دبیر برگزاری ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه کشور، هدف از برگزاری این رویداد را ایجاد بستری برای رقابت میان جوانان خلاق، نوآوران و فعالان صنعت تلفن همراه و شبکههای نسل جدید عنوان کرده است. پرورش ایدههای خلاقانه در حوزه برنامهنویسی موبایل و شناسایی توانمندیها و هدایت استعدادها در حوزه برنامهنویسی از اهداف بنیادی این رویداد عنوان شده است.
به گزارش پیوست، شرکتکنندگان در این رویداد از بین ۳۵۰ درخواستکننده گزینش و انتخاب شدهاند. شرکتکنندگان تا پایان روز نخست این رویداد فرصت دارند تا باتوجه به چالشهای مطرح شده از سمت تیم داوران، ایده خود را به محصول اولیه در قالب اپلیکیشن موبایل تبدیل کنند. در روز دوم، اپلیکیشنهای موبایل طراحی شده، توسط تیم داوری ارزیابی میشود. تیم داوری با توجه به محصول اولیه و سوالات چالشی که از شرکتکنندگان میپرسند، ۱۰ تیم را انتخاب میکنند. تیمهای منتخب وارد مرحله نهایی شده و مجددا ارزیابی میشوند. در روز سوم، ۳ تیم برتر این رویداد معرفی میشوند. سپس تیمها بهصورت مختصر به معرفی اپلیکیشن خود میپردازند و به آنها جوایز نقدی اهدا میشود.
در کنار اهداف بنیادی این رویداد که پرورش ایدههای خلاقانه در حوزه برنامهنویسی موبایل است، این رویداد اهداف توسعهای را هم دنبال میکند که شامل مواردی همچون گسترش و ترویج خدمات ارزش افزوده موبایل با رویکرد برنامههای کاربردی و بازی در حوزه تلفن همراه است.
محمدعلی روزیطلب، مسئول برگزاری رویدادهای ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه در مورد برگزاری این رویداد در دورههای قبلی به پیوست گفت: «این مسابقه در اصل بیش از ۸ بار برگزار شده و چندین دوره از آن در شهرها و دانشگاههای مختلف کشور مانند دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شده است.» او در خصوص نحوه برگزاری این رویداد توضیح داد: «ماراتونهای برنامهنویسی تلفن همراه، استعدادهای برنامهنویسی موبایل را از سراسر کشور جمع میکنند و یک سری چالش را پیش روی این برنامهنویسان میگذارند. برنامهنویسها با توجه به چالشهای مطرح شده یکی از آنها را انتخاب کرده و به برنامهنویسی و ساخت اپلیکشن موبایل در مورد آن چالش میپردازند. خروجی این مسابقه یک سری نسخه اولیه از اپلیکیشنهای موبایلی با محوریت چالشهای مطرح شده است.»
روزیطلب هدف از برگزاری این رویدادها را نوشتن اپلیکیشنهای موبایلی نمیداند؛ چرا که در طول دو روز نمیتوان یک اپلیکیشن کامل و کاربردی ایجاد کرد. او هدف اصلی را شناسایی استعدادها و افراد با توانایی بالا در حوزه برنامهنویسی موبایل عنوان کرد. او در خصوص خروجیهای سال گذشته این رویداد گفت: «افراد برتر سالهای گذشته این رویداد همگی یا استارتآپ خود را راهاندازی کردهاند یا در شرکتهای آیتی کشور مشغول به کار شدهاند.»
مسئول برگزاری ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه در خصوص نحوه برگزاری این رویداد در ۳ روز آینده توضیح داد: «شرکتکنندگان ابتدا چالشها را دریافت میکنند. این چالشها تا پیش از شروع این رویداد محرمانه بوده و پس از ثبتنام تیمها در اختیار آنها قرار میگیرد. حدود ۸ چالش وجود دارد که امسال تمرکز روی حوزه بانکی و پرداخت الکترونیک بوده است.»
به گفته روزیطلب، تیمهای شرکتکننده پس از ثبتنام و انتخاب چالش مورد نظر باید پروپزال اولیه خود را برای تیم داوری ارسال کنند. پس از تایید تیم داوری بر اساس همان پروپزال تیمها شروع به کدنویسی میکنند و ۲ روز فرصت دارند تا خروجی اولیه اپلیکیشن موبایل را آماده کنند. او در مورد ادامه این روند توضیح داد: «در پایان روز دوم از بین ۷۵ تیم شرکتکننده، ۱۰ تیم به انتخاب داوران به مرحله پایانی راه پیدا میکنند. در مرحله پایانی هرکدام از این ۱۰ تیم بهصورت مختصر محصول خود را ارائه میکنند و مجددا مورد ارزیابی و نمرهدهی قرار میگیرند. رتبهبندی این ۱۰ تیم در پایان روز سوم اعلام و به ۳ تیم برتر جوایز نقدی اهدا میشود.»
سه تیم اول این رویداد به ترتیب ۸، ۵ و ۲ میلیون تومان جایزه نقدی دریافت میکنند. مسئول برگزاری این رویداد اعلام کرد که این جایزه ممکن است بهصورت ۷ میلیون تومان به تیم اول، ۵ میلیون تومان به تیم دوم و ۳ میلیون تومان به تیم سوم نیز اهدا شود.
او در خصوص حضور اسپانسرها و حامیان این رویداد توضیح داد: «کارشناسان و متخصصان برنامهنویسی موبایل از طرف حامیان و اسپانسرها در طول برگزاری رویداد، به تیمها سر میزنند و علاوه بر راهنمایی تیمهای شرکتکننده، آنها را ارزیابی میکنند. در خلال این مکالمهها و ارزیابیها و همینطور با توجه به اعلام نتایج رویداد، شرکتهای حامی به افراد مد نظر پیشنهاد همکاری داده و نیروی انسانی مورد نظر خود را جذب میکنند.»
اما بخش مهم هر رویدادی که در آن رقابتی شکل میگیرد را داوری آن رویداد تشکیل میدهد. احسان احسانیمقدم، سرپرست تیم داوری ماراتون برنامهنویسی موبایل، در خصوص شرایط متفاوت دوره هشتم این رویداد گفت: «در دورههای قبلی برنامهنویسان تا پایان مراسم حق خروج از محل رویداد را نداشتند؛ اما امسال به دلیل شرایط کرونایی میتوانند شب را به خانه رفته و روز بعد مجددا حضور پیدا کنند.» او در مورد نحوه داوری تیمها توضیح داد: «تیمهای شرکتکننده ۴۸ ساعت فرصت دارند تا باتوجه به چالشهای مطرح شده ایدهپردازی کنند و ایده خود را به محصول اولیه تبدیل کنند. عملی کردن ایده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در این بین پروپزال تیمها، سوالاتی که میپرسند، نحوه کد زدن، تکنولوژیهای استفاده شده، زبان برنامهنویسی محصول و جوابهایی که به سوالات داوران میدهند در انتخاب تیمهای برتر نقش اساسی دارد.»
به گفته احسانیمقدم، سرویسهای جدید با هدف رسیدن به شهر هوشمند، احراز هویت غیرحضوری، پرداختهای خرد، تهاترهای بین کیف پول، دغدغههای محیطزیستی و چالش مواجه با کوید ۱۹، از اصلیترین چالشهایی است که تیم داوران متشکل از شرکتهای حامی این رویداد برای ماراتون امسال طراحی کردهاند.
اولین سخنران مراسم افتتاحیه محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فاوا بود که در صحبتهای خود ضمن تاکید بر حمایت از زیستبوم نوآوری کشور، نقش تلفن همراه را در پررنگتر کردن نقش شهروندان هوشمند، با اهمیت توصیف کرد. افزود در این خصوص توضیح داد: «ما در شهرداری تهران به دنبال ایجاد فضایی هستیم که در آن مجموعههایی که درگیر توسعه فناوری بوده و یا نوآوریهایی در حوزههای مختلف شهر هوشمند دارند، به راحتی به فعالیت پرداخته و بتوانند خدمات خود را با هدف ایجاد یک شهر نوآور و هوشمند عرضه کنند.»
او در ادامه، همکاری با زیستبوم نوآوری شهری مثل پارکهای فناوری و شتابدهندهها را یکی از اقدامات اخیر شهرداری تهران در جهت تقویت این اکوسیستم عنوان کرد و گفت: «هدف ما این است که این مراکز را در فرایند مشترکی با شهرداری تهران همراه کنیم. به این شکل که ما چالشها و مسائل مهم شهر را بیان کرده و این مراکز برای حل آنها راهکارهایی ارائه کنند.»
دبیر شورای راهبردی تهران هوشمند در پایان ضمن تاکید بر برنامهنویسی موبایل به عنوان یکی از بااهمیتترین دستاوردهای آینده، اظهار امیدواری کرد همکاری شهرداری تهران و زیستبوم نوآوری شهری که تا کنون در قالبهای متفاوتی همچون راهاندازی مراکز فناوری و نوآوری شهر هوشمند در مناطق مختلف پایتخت ادامه داشته، در ابعاد گوناگون دیگری نیز توسعه یابد و منجر به افزایش کیفیت زندگی شهروندان شود.
در ادامه سخنرانیهای افتتاحیه هشتمین ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه کشور، رئیس پارک علم و فناوری پردیس از درآمد ۱۱ هزار ۲۰۰ میلیارد تومانی این مجموعه در سال گذشته خبر داد و اینکه ۷۰ درصد این مبلغ از طریق محصولات شرکتهای IT به دست آمده است.
مهدی صفارینیا معتقد است حوزه آیتی یکی از باظرفیتترین حوزههای صنعت کشور است. به عقیده او اکوسیستم فناوری کشور در چندسال اخیر رشد قابل توجهی داشته است. به گفته صفارینیا، بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور وجود دارد که درصد خیلی زیادی از آنها در حوزه آیتی فعال هستند. صفارینیا در خصوص نقشی که شرکتهای آیتی در پارک علموفناوری پردیس دارند گفت: «بیش از نیمی از ۳۰۰ مجموعه تحت حمایت پارک علموفناوری پردیس در حوزه ICT فعال هستند.»
به اعتقاد رئیس پارک علم و فناوری پردیس، مشکل اصلی شرکتهای ICT کشور نیروی انسانی است. او در این مورد گفت: «شرکتها با کمبود نیروهایی که کار فنی بلد باشند و بتوانند خیلی سریع وارد چرخه فنی شرکت شوند مواجه هستند. به همین جهت حضور شما در چنین رویدادهایی میتواند راهگشای این مساله باشد.»
صفارینیا در مورد ۲ عارضهای که در حوزه آیتی کشور وجود دارد صحبت کرد. به عقیده او کپیبرداری از نمونههای موجود و کار غیرمتمرکز، ۲ مشکل اصلی حوزه آیتی است. او در مورد این مشکل توضیح داد: «کپیبرداری باعث شده تا نوآوری در سطح جهانی کمتر شود. محدود شدن به ایدههای تکراری قبلی باعث شده تا نتوانیم سهم بازار خوبی در منطقه و جهان داشته باشیم». او ادامه داد: «پراکندهکاری نیروی انسانی چالش دیگری است که حوزه آیتی با آن مواجه است. بچههای آیتی نسبت به حوزههای دیگر، پراکندهکاری بیشتری دارند. برای تاثیرگذاری باید یک جا متمرکز شد.»
رامین مرادجم، مدیر سیستمهای اطلاعاتی و هوش تجاری شرکت پرداخت الکترونیک سامان بهعنوان یکی از حامیان اصلی این رویداد سخنران پایانی مراسم افتتاحیه بود. او از افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه در ایران صحبت کرد و گفت: «پتانسیلهای داخلی برای ایجاد شهر هوشمند و زندگی هوشمند بسیار بالاست و این را بهخاطر بسپارید که شرکت پرداخت الکترونیک سامان همیشه پذیرای این ایدههای نو و خلاق است.»
مدیر سیستمهای اطلاعاتی و هوش تجاری سپ با اشاره به چرایی حضور شرکت پرداخت الکترونیک سامان در این رویداد اعلام کرد: «همه تلاش ما این است که در این ماراتون جذاب، استعدادهای خلاق و پویا را شناسایی کنیم تا با جذب آنها راه روشنی را برای آینده سپ برنامهریزی کنیم.»
دو چالش این رویداد، یعنی چالش «تهاتر مالی یا کیف پولهای تهاتری» و «پرداختهای خرد با تاکید بر افزایش سرعت در پرداخت» توسط تیم توسعهدهندگان موبایل شرکت پرداخت الکترونیک سامان طراحی شده است. مرضیه رضایی، رئیس اداره توسعه منابع انسانی شرکت پرداخت الکترونیک سامان در خصوص هدف این شرکت از حضور در این ماراتون برنامهنویسی را جذب نیروی انسانی بااستعداد و توانا عنوان کرد و توضیح داد: «ما با حضور در این رویداد سعی میکنیم تا پرداخت الکترونیک سامان را بهعنوان یک کارفرما در این حوزه به برنامهنویسان معرفی کنیم.»
شرکت پرداخت الکترونیک سامان با طراحی پوسترهای رمزگذاری شده سعی در شناسایی برنامهنویسان باهوش و بااستعداد دارد. رضایی در این خصوص توضیح داد: «سپ در رویداد امسال حضور خلاقانهای داشته است. ما ۲ بنر را برای این رویداد طراحی کردیم که رمزگذاری شده است. هرکس بتواند این کد به زبان موبایل را باز کند، به آدرس ایمیل استخدام شرکت دست پیدا میکند. ما برای این افراد برنامه بسیار ویژهای تدارک دیدهایم.»
رویداد ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه، ۱۴ مهرماه با معرفی ۳ تیم برتر این رویداد برگزار به پایان میرسد. شرکت پرداخت الکترونیک سامان کیش، تجارت الکترونیک پارسیان، بانک رفاه، سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران و شرکت ارائه خدمات ابری پارسپک از حامیان اصلی این رویداد هستند.