استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
گزارش رادار۳۶۱ از تاثیر کرونا بر صنعت گردشگری نشان میدهد:
۲۵ شهریور ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
گزارش رادار ۳۶۱، پلتفرم جستوجو ،مقایسه و رزرو هتل، از وضعیت صنعت گردشگری در دوران کرونا، نشان میدهد که تعداد پروازهای کشور در سه ماهه نخست سال ۹۹ با کاهش ۵۱ درصدی همراه بوده است. همچنین اعزام و پذیرش مسافر ۶۴ درصد و ارسال و پذیرش بار ۶۸ درصد کاهش داشته است.
به گزارش پیوست، اطلاعات آماری که رادار ۳۶۱ به دست آورده، از طریق مقایسه میانگین قیمت هتلها، تعداد بهروزرسانی قیمت هتلها و تغییرات پروازها در بازه زمانی ۶ ماه گذشه است. برای تهیه این گزارش، اطلاعات ۲ هزار و ۴۵ هتل و نظرات ۲۹ هزار مهمان در هتلهای مختلف جمعآوری شده است. این گزارش بر اساس اطلاعات موجود در سایت رادار ۳۶۱ از تمامی هتلها و آژانسهای مسافرتی کشور با محوریت هتل، اقامت و پرواز جمعآوری شده است.
اولین نموداری که در این گزارش به چشم میخورد، تاثیر ویروس کرونا بر صنایع مختلف را نشان میدهد که بر اساس گزارش اتحادیه کسبوکارهای مجازی تهیه شده است. بر همین اساس، بیشترین کاهش حجم سفارشها در دوران کرونا، مربوط به کسبوکارهای حوزه گردشگری با کاهش ۹۷ درصدی بوده است. ترس مردم از کرونا و البته بستهشدن مقطعی بسیاری از راههای اصلی کشور، میتواند اصلیترین دلایل برای کاهش ۹۷ درصدی سفارشات صنعت گردشگردی باشد.
بررسیهای رادار ۳۶۱ نشان میدهد در دوران کرونا، جزیره قشم با ۷۰ درصد کاهش، بیشترین میزان کاهش پرواز در بین ۸ شهر برتر گردشگری را در دوران کرونا داشته است. پس از آن مشهد و کیش با ۶۶ درصد و ۶۴ درصد کاهش در جایگاههای بعدی قرار دارند. همچنین مشهد با ۷۵ درصد، قشم با ۷۴ درصد و کیش با ۷۰ درصد کاهش، در صدر جدول میزان کاهش اعزام و پذیرش مسافر در بین ۸ شهر برتر گردشگری قرار گرفتهاند. در این میان شهر یزد با کاهش ۲۷ درصدی پرواز، کمترین میزان کاهش پرواز را تجربه کرده و همچنین با کاهش ۴۴ درصدی پذیرش مسافر، مجددا کمترین میزان کاهش پذیریش مسافر را داشته است.
بررسی این گزارش از بهروزرسانی قیمتی کل هتلهای ایران در بازه زمانی ۶ ماهه نشان میدهد میزان فعالیت هتلها از بهمن ماه و اوایل شیوع ویروس کرونا کاهش داشته و تا خرداد ماه سال جاری این کاهش به ۸۷ درصد رسیده است.
قیمت هتلها هرساله در سه ماهه پایانی سال به علت کمبود مسافر به کمترین میزان خود میرسد و در فروردین ماه با آغاز مسافرتهای نوروزی، با افزایش چندین برابری همراه است. نمودار بررسی وضعیت قیمت هتلهای کشور در بازه زمانی ۶ ماهه در این گزارش از همین مساله حکایت دارد. با این تفاوت که با شروع موج دوم کرونا و همچنین آغاز ماه رمضان، قیمت هتلها بهطور میانگین با کاهش ۲۳ درصدی همراه بوده است. این رقم بعد از پایان ماه رمضان و بازگشایی هتلها مجددا افزایش داشته اما همچنان نسبت به فروردین ماه عدد کمتری است.
بررسیها روی میزان جستوجوی کلمات نشان میدهد که بعد از شیوع ویروس کرونا، میزان جستوجوی کلماتی مانند «تهیه یا رزرو بلیط هتل یا هواپیما و سفر»، به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده و در نتیجه این کاهش باعث افت شدید قیمت هتلها و تعداد پروازها شده است.
این گزارش با بررسی ۸ شهر برتر گردشگردی کشور نشان میدهد که میانگین قیمتی هتلها در جزیره کیش بهازای هر نفر، شبی ۴۴۲ هزار تومان داشته است. این رقم برای شهر تهران شبی ۴۰۳ هزار تومان و برای شهر تبریز، ۳۹۲ هزار تومان است که به این ترتیب این سه شهر گرانترین هتلها را در بین شهرهای برتر گردشگری ایران دارند. مشهد، اصفهان، یزد، شیراز و قشم در رتبههای بعدی قرار دارند.
نکته جالب آنکه کیش، بهعنوان گرانترین شهر گردشگری از نظر قیمت هتل، با ۶۲ درصد، رتبه اول میزان کاهش قیمت هتلها را در اختیار دارد. در این میان قشم با ۴۳ درصد و یزد با ۳۹ درصد در رتبههای دوم و سوم میزان کاهش قیمت هتلها قرار گرفتهاند. شهر تهران با ۱۲ درصد، کمترین کاهش قیمت در بین شهرهای کشور را داشته است.
بر اساس این گزارش، شهر مشهد، با ۴۸۲ عدد، پرهتلترین شهر کشور است. پس از آن تهران با ۱۶۳ هتل و یزد با ۱۰۶ هتل در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
درصد تنوع و تعداد هتلها در شهرهای مختلف کشور نشان میدهد که بیش از نیمی از هتلهای شهر مشهد را هتل آپارتمانها، مهمانپذیرها و اقامتگاهها تشکیل داده است. این درحالی است که در شهر تهران اکثر هتلها از نوع هتلهای ستارهدار هستند که در این میان هتلهای ۳ ستاره و ۲ ستاره تقریبا نیمی از هتلهای این شهر را تشکیل میدهند. همچنین تهران بیشترین و اصفهان کمترین تعداد هتلهای ۵ ستاره را نیز دارند.
در مجموع این بررسی مشخص میشود که هتلهای ۳ ستاره، با تعداد ۴۴۷ هتل، بیشترین تعداد هتلهای کشور را تشکیل میدهند. هتلهای ۵ ستاره نیز با ۵۹ عدد کمترین تعداد بین هتلها را دارند. هتلهای ۲ ستاره با ۴۱۵ عدد پس از هتلهای ۳ ستاره در رتبه دوم قرار دارند. هتل آپارتمانها با ۱۷۷ عدد، اقامتگاههای بومگردی با ۱۴۵ عدد، هتلهای یک ستاره با ۱۲۴ عدد، هتلهای ۴ ستاره با ۱۲۲ عدد و مهمانپذیرها با ۹۹ عدد در رتبههای بعدی قرار دارند.
برای دریافت فایل PDF این گزارش اینجا کلیک کنید.