skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

خانه نوآوری تعلیم و تربیت؛ خانه‌ای برای پرورش ایده‌های آموزشی

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۵ شهریور ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

 مراکز نوآوری و رشد، پارک‌های علم و فناوری، شتاب‌دهنده‌ها و کارخانه‌های نوآوری در سال‌های اخیر رشد صعودی داشته‌اند. این مراکز در این سال‌ها پذیرای تیم‌هایی بودند که سعی کرده‌اند در حوزه‌های مختلف چون سلامت، کشاورزی، ورزش و آب و انرژی و غیره با خلاقیت و نوآوری مساله‌ای را حل کنند و مشکلات موجود در این زمینه‌ها را با راه‌حل‌های خود بهبود ببخشند. یکی از مهم‌ترین حوزه‌ها که نیاز به نوآوری دارد آموزش و بحث تعلیم و تربیت است. نوآوری و خلاقیت در حوزه تعلیم و تربیت می‌تواند باعث بهره‌وری بیشتر افراد از کودکی تا بزرگسالی شود. در این زمینه خانه نوآوری تعلیم و تربیت از جمله مراکز رشد و نوآوری است که ایده‌پزدازان این حوزه را گردهم آورده است. این خانه از دل موسسه مطالعات راهبردی تعلیم و تربیت برهان بیرون آمده و پذیرای افراد و تیم‌هایی است که در حوزه تعلیم و تربیت ایده‌های چون ساخت مستند، طراحی و تولید بازی آموزشی و فعالیت‌های پژوهشی در حوزه آموزش و غیره دارند. به گفته مدیرعامل موسسه برهان، وجه تمایز خانه نوآوری با دیگر شتاب‌دهنده‌ها و مراکز نوآوری این است که برای تیم‌های مستقر در این خانه حل مساله در حوزه آموزش مهم‌تر از بحث کسب‌وکار است. یکی دیگر از مزیت‌های خانه نوآوری براساس گفته‌های محمد آزین این است که خانه نوآوری ارتباط تیم‌ها با وزارت آموزش و پرورش و نهادهای دولتی و خصوصی حوزه تعلیم و تربیت را فراهم می‌کند.

به گزارش پیوست، موسسه‌ برهان موسسه‌ای است که به صورت عام المنفعه در حوزه مسائل تعلیم و تربیت فعالیت می‌کند و یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های آنها برگزاری رویداد چارسوق در حوزه تعلیم و تربیت است و به واسطه این رویداد فعالان این حوزه از سراسر کشور ایده‌ها و تجربه‌های خود را با هم به اشتراک می‌گذارند.

موسسه برهان آذرماه سال گذشته خانه نوآوری تعلیم و تربیت را برای اینکه دغدغه‌مندان حوزه تعلیم و تربیت را گردهم آورد، راه‌اندازی کرد. محمد آزین، مدیرعامل موسسه برهان در مورد نحوه شکل‌گیری خانه نوآوری و فعالیت‌های این خانه به پیوست گفت: «ما در موسسه برهان فعالیت‌های بسیاری در حوزه تعلیم و تربیت انجام می‌دهیم. البته تعلیم و تربیت به صورت عام نه فقط مدرسه و آموزش و پرورش. بعد احساس کردیم که باید نوآوری درحوزه تعلیم و تربیت را گسترش دهیم. پس تصمیم گرفتیم برای کسانی که در حوزه تعلیم و تربیت دغدغه‌مند هستند و ایده‌هایی برای حل برخی از مسائل در این حوزه دارند، فضایی را فراهم کنیم.»

او ادامه داد: «به همین خاطر اواخر آذرماه سال گذشته خانه نوآوری تعلیم و تربیت شکل گرفت. البته تیم خانه نوآوری از موسسه برهان جدا هستند و به صورت مستقل فعالیت می‌کند. این خانه با رویداد تکانش فعالیت خود را آغاز کرد.»

به گفته آزین رویداد تکانش (رویداد توسعه کارآفرینی و نوآوری آموزشی) از سال ۹۴ درموسسه برهان برگزار می‌شد و رویدادی مشابه استارت‌‌آپ ویکندها بود؛ اما پس از تشکیل خانه نوآوری، این رویداد ذیل خانه نوآوری قرار گرفت و رویدادی برای پذیرش تیم‌ها شد. او همچنین تاکید کرد: «این رویداد بیشتر برای افرادی است که تیم ندارند و می‌توانند در این رویداد شبکه‌سازی کنند. پس از این رویداد تیم‌های برگزیده در خانه نوآوری مستقر شدند. البته خانه نوآوری هنوز به صورت رسمی افتتاح نشده و ماه‌های اخر سال گذشته بحث شیوع ویروس کرونا در کشور پیش آمد.»

وجه تمایز خانه نوآوری تعلیم و تربیت با دیگر شتاب‌دهنده‌ها و مراکز نوآوری این است که برای ما حل مساله مهم‌تر از کسب‌وکار است
محمد آزین، مدیرعامل موسسه برهان

براساس گفته‌های آزین علاوه بر رویداد تکانش، روی وب‌سایت خانه نوآوری همواره لینک ورود به خانه وجود دارد و افراد می‌توانند در غالب کارآموز یا تیم و برای گرفتن میز درخواست خود را در فرم در نظر گرفته شده پر کنند. او همچنین تاکید کرد: «ما در خانه نوآوری به صورت دوره‌ای جلسه ارائه داریم و افراد ثبت‌نام کننده ایده‌های خود را مقابل داوران عرضه می‌کنند و بعد داوران بررسی می‌کنند که چه کسی وارد خانه نوآوری شود.هم‌اکنون ۸ تیم در خانه نوآوری حضور دارند.»

مدیرعامل موسسه برهان در مورد مزیت‌های خانه‌ نوآوری در مقایسه با مراکز نوآوری و شتاب‌دهنده‌ها بیان کرد: «وجه تمایز خانه نوآوری با دیگر شتاب‌دهنده‌ها و مراکز نوآوری این است که برای ما حل مساله مهم‌تر از کسب‌وکار است. آن‌چیزی که اهمیت دارد این است که مساله به چه صورت تعریف شده باشد و با چه روش‌هایی قصد داریم این مسائل را حل کنیم.»

او در ادامه اضافه کرد: «البته جنبه‌های کسب‌وکاری هم برای ما اهمیت دارد؛ اما در اولویت کاری خانه نوآوری نیست. بنابراین هرایده‌ای که در زمینه آموزش و تربیت باشد و باعث شود انسان به رشد و تعالی برسد، می‌توانند در خانه نوآوری مطرح شود.»

آزین در مورد تیم‌هایی که می‌توانند در خانه نوآوری حاضر شوند در قالب مثالی توضیح داد: «به عنوان مثال تیمی می‌خواهد مساله ضعف املای کودکان را برطرف کند. این یک مساله است و برای حل آن قصد دارد بازی موبایلی طراحی کنند یا امکان دارد تیمی بخواهد مستندی در مورد نقد به آموزش و پرورش یا در مورد کنکور بسازد تا ذهن خانواده‌ها را در مورد کنکور و انتخاب رشته تغییر دهد، یا تیمی برگزاری اردویی را طراحی کند تا بچه‌ها بحث کارآفرینی‌شان تقویت شود.»

 

خدمات ارائه شده در خانه نوآوری تعلیم و تربیت

در خانه نوآوری تعلیم و تربیت همچون مراکز نوآوری دیگر خدماتی را به تیم‌های مستقر ارائه می‌دهند. البته براساس گفته‌های مدیرعامل موسسه برهان خدماتی که خانه نوآوری عرضه می‌کند با دیگر شتاب‌دهنده‌ها و مراکز تفاوت اساسی دارد. محمد آزین در مورد این خدمات گفت: «خدماتی چون‌‌ تامین سرمایه اولیه یا فراهم کردن اتاق کار اشتراکی یا منتورینگ و مشاوره را همه مراکز نوآوری و شتاب‌دهنده‌ها ارائه می‌دهند و خانه نوآوری هم مستثنی نیست. تمایز خانه نوآوری این است که انتظار داریم تیم‌ها به حالت بده بستان وارد خانه نوآوری نشوند.» او در این مورد توضیح داد در شتاب‌دهنده‌ها به ازای خدماتی که ارائه می‌دهند تیم بخشی از سهام کسب‌وکار خود را به شتاب‌‌دهنده می‌دهد. البته ما هم در خانه نوآوری قرارداد داریم و خدماتی که ارائه می‌دهیم را حساب کتاب می‌کنیم؛ اما خانه نوآوری محیطی صمیمی برای افرادی است که دغدغه تعلیم و تربیت دارند.»

او ادامه داد: «بزرگترین ارزشی که خانه نوآوری در اختیار تیم‌ها قرار می‌دهد این است که آنها وارد فضایی می‌شوند که همه در حوزه تعلیم و تربیت دغدغه‌مند هستند و تعامل و ارتباط و خدمات متقابلی که داوطلبانه به هم عرضه می‌کنند به نظر من ارزشمندترین اتفاقی است که در خانه نوآوری رخ می‌دهد. چون این تیم‌ها به دنبال کسب‌وکار نیستند تنها می‌‌خواهند مساله‌ای را حل کنند.»

در خانه نوآوری تعلیم و تربیت خدمت‌دهنده نیستیم و بیشتر نقش خانه و خانواده داریم که مدتی در کنار هم برای حل مساله تلاش می‌کنیم و پس از پایان کار امیدواریم که ارتباطات برقرار باشد
محمد آزین مدیرعامل موسسه برهان

آزین همچنین بیان کرد: «یکی دیگر از مزیت‌های خانه نوآوری این است که ما ارتباط تیم‌ها با فعالان حوزه تعلیم و تربیت را فراهم می‌کنیم. تیمی نیاز دارد تا طرح خود را در چند مدرسه پایلوت کند یا نیاز دارد با معاون وزیر آموزش و پرورش در مورد مساله‌ای که روی آن کار می‌کنند، صحبت کنند یا به اسناد پژوهشی موجود در وزارت آموزش و پرورش دسترسی داشته باشد. ما این ارتباط‌ها را برای تیم‌ها برقرار می‌کنیم و تیم‌ها را به وزارت آموزش و پرورش یا نهادهای خصوصی حوزه تعلیم و تربیت متصل می‌کنیم.»

براساس گفته‌های آزین غیر از منتورینگ و مشاوره‌های کسب‌وکار، مشاوره‌های تخصصی در حوزه آموزش و تعلیم و تربیت به تیم‌ها توسط این مرکز نوآوری عرضه می‌کنند یا در حوزه سرمایه‌گذاری اگر تیمی نیاز به سرمایه داشته باشد، این مرکز شرایط ارتباط با سرمایه‌گذار با تیم‌ها را فراهم می‌کند

مدیرعامل موسسه برهان در خصوص اینکه تیم‌ها تا چه زمانی می‌توانند در خانه نوآوری حضور داشته باشند، بیان کرد: «متناسب با حوزه‌ای که فعالیت می‌کنند، زمان ماندنشان در خانه نوآوری متفاوت است. ما حدودا ۶ ماه تا یک سال و نیم را برای استقرار تیم‌ها در نظر گرفتیم و در تلاش هستیم تا تیم‌ها مسائل خود را در کمترین زمان حل کنند تا بتوانیم پذیرای تیم‌های بیشتری در خانه نوآوری شویم.»

http://pvst.ir/8jc
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو