دادههای جامع و قابل اتکا حلقه مفقوده بروز نوآوری در صنعت بیمه است
مدیر توسعه کسبوکار ریتون شرکت فعال در حوزه فناوریهای بیمهای، ظهور بیمههای شخصیسازی شده را…
۲۰ آذر ۱۴۰۳
۱۲ خرداد ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
افزایش قیمت کرایه تاکسیها از سوی بسیاری از کاربران در شبکههای اجتماعی مورد انتقاد قرار گرفته است. بعد از اعلام افزایش قیمت ۲۳ درصدی تاکسیها در تهران حالا در هفتههای گذشته بسیاری از کاربران با انتشار تصاویری از قیمت سفرهای خود به کمک تاکسیهای اینترنتی خبر از افزایش بدون سروصدای کرایه تاکسیهای اینترنتی دادهاند. به دنبال این انتقادات هم حالا تپسی و اسنپ به عنوان دو سرویس اصلی فعال در بازار حملونقل هوشمند اعلام میکنند که قیمت کرایه این سرویسها بین ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش داشته است.
به گزارش پیوست، روابط عمومی شرکت تپسی در پیگیری پیوست میگوید که قیمتهای تپسی نسبت به سال گذشته و پیش از کرونا، حدود ۱۵ درصد افزایش داشته است که همچنان نسبت به افزایش ۲۵ درصدی هزینههای حملونقل عمومی کمتر است. روابط عمومی تپسی با ارسال بیانیهای برای پیوست نوشته است:«در سال جدید، با در نظر گرفتن تورم، افزایش هزینههای معیشتی و افزایش شدید قیمت خودرو و قطعات آن، که هزینههای مستقیم کار رانندگان را تشکیل میدهد، هزینههای رانندگان هم افزایش پیدا کرده است. با توجه به این موضوع، قیمتها باید به شکلی باشد که انجام سفر برای آنها هم توجیهپذیر باشد و انگیزه قبول سفرها را داشته باشند. بنابراین در سال جدید، هزینهها نسبت به سال قبل ۱۵ درصد افزایش داشته است.»
در حالی تپسی خبر از افزایش ۱۵ درصدی کرایه خود میدهد که کاربران از افزایش قیمت بیشتر از این میزان خبر میدهند. تپسی در واکنش به برداشت کاربرانش از افزایش قیمت بیشتر این گونه توضیح میدهد که: «ما همیشه در مورد الگوریتم قیمتگذاری تاکسیهای آنلاین و اینکه ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا یکی از پایههای اصلی این الگوریتم است صحبت کرده بودیم. این الگوریتم طی دو ماه قبل، به دلیل کاهش شدید تقاضا در دوران کرونا، قیمتها را به شکل قابل ملاحظهای کاهش داد. این کاهش قیمت در شرایط کرونا، هم به نفع مسافر بود چرا که میتوانست در صورت نیاز به جابجایی، با تاکسی آنلاین که نسبت به حمل و نقل عمومی ایمنتر بود مسافرت کند و هم به نفع راننده بود چرا که باعث میشد افرادی که مجبور به جابجایی در شهر هستند، تاکسیهای آنلاین را ترجیح بدهند و تقاضا برایشان ایجاد شود.»
تپسی در بیانیه خود تاکید کرده که در حالحاضر با باز شدن مشاغل و افزایش درخواستها، قیمتها به شرایط قبل از کرونا بازگشته و افزایش قیمت ۱۵ درصدی هم به آن اضافه شده است. به باور این شرکت فعال در حوزه این موضوع باعث شده که کاربران، اینطور برداشت کنند که قیمتها افزایش شدید داشته است، درصورتی که اینطور نیست و افزایش قیمت تپسی در مقایسه با افزایش قیمت ۲۵ درصدی حمل و نقل عمومی کمتر است.
اسنپ و تپسی هر کدام اعلام میکنند که نرخ کرایه در این سرویسها بین ۱۵ تا ۲۵ درصد افزایش داشده اما این افزایش در مقایسه با افزایش قیمت ۲۵ درصدی حملونقل عمومی کمتر است
در همین زمینه اسنپ هم اعلام میکند که متناسب با تورم در جامعه کرایه تاکسیهای اینترنتی این شرکت بین ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش داشته است. فرید شهابی، مدیر تجاری اسنپ در گفتوگو با پیوست در این مورد گفت: «قیمت در اسنپ نسبت به سال گذشته بین ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش داشته است. اما باید این نکته را نیز تاکید کنم که این افزایش قیمت همچنان کمتر از میزان افزایش قیمتهای مصوب سرویسهای حملونقل عمومی است.»
شهابی هم در واکنش به انتقادات کاربران که قیمت در اسنپ بیشتر از ۱۵ درصد افزایش داشته توضیح میدهد: «در تمام سامانههای هوشمند حملونقل دنیا با توجه به عوامل تاثیر گذار مانند تعطیلات، شرایط جوی، ایام خاص و … تغییرات قیمت شدیدی ثبت میشود. این قیمتها ممکن است از حالت عادی و هر روزه آن پایینتر یا بالاتر باشد.»
او با ذکر مثالی گفت: «برای نمونه بعد از محدودیتهای ناشی از شیوع کرونا قیمتهای اسنپ کاهش چشمگیری داشت و الان هم به دلیل عدم توازن عرضه و تقاضا قیمت افزایش داشته است؛ اما به طور مشخص این کاهش و افزایش خارج از عرف موقتی است.»
براساس اظهارات او قیمت در هر سفر براساس ۴ فاکتور قیمت پایه، مسافت سفر، مدت زمان سفر و نسبت عرضه و تقاضا تعیین میشود. براساس توضیحات او زمانی که میزان تقاضا از عرضه پیشی بگیرد، قیمتها افزایش پیدا میکند و افزایش قیمت فعی نیز به همین دلیل اتفاق افتاده است.
همچنین شهابی دلیل افزایش قیمت فعلی در ناوگان فعال در حوزه حملونقل هوشمند را تورم در کشور اعلام کرد و توضیح داد: «در یک سال اخیر و مخصوصا چند ماه گذشته با افزایش چشمگیر قیمت خودرو، و لوازم یدکی و در مجموع استهلاک خودرو مواجه بودیم و در این شرایط کاملا طبیعی است که کرایههای قبلی برای رانندگان صرف اقتصادی نداشته باشد.»
افزایش قیمت تاکسیهای اینترنتی در حالی اتفاق افتاده که ماه گذشته علیرضا قنادان مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران اعلام کرد که نرخ تاکسیهای تهران بعد از عید فطر حدود ۲۳ درصد گران میشود. در آن زمان علیرضا قنادان به ایسنا گفته بود که شورای شهر با افزایش ۲۵ درصدی تعرفه در این زمینه موافقت کرده اما تاکسیرانی برای رند شدن نرخ تاکسی ۲۳ درصد افزایش را اعمال کرده است.