skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

همکاری مجلس و ایرانسل برای تامین زیرساخت ارتباطی جلسات غیرحضوری

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

تفاهم‌نامه همکاری میان مجلس، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکت ایرانسل برای تامین زیرساخت ارتباطی با هدف برگزاری جلسات غیرحضوری مجلس امضا شد.

به گزارش پیوست، در نشست امروز (۲۹ اردیبهشت‌ماه) تفاهم‌نامه سه جانبه بین غلامرضا نوری، معاون اجرایی رئیس مجلس، امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری و بیژن عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل امضا شد. براساس این تفاهم‌نامه زمینه‌های همکاری موجود، شامل «ارائۀ زیرساخت ارتباطی و شبکۀ امن اختصاصی در پهنۀ جغرافیایی کشور برای مجلس شورای اسلامی با استفاده از بستر ارتباطی شرکت ایرانسل» و نیز «برنامه‌ریزی برای به‌کارگیری فناوری‌های نوین در سامانۀ تماس اضطراری برای ارتقای خدمات و بهره‌وری» خواهد بود.

در این نشست همچنین غلامرضا نوری، معاون اجرایی رئیس مجلس با بیان اینکه موضوع آی‌تی و اقدامات فناورانه در سال‌های گذشته در مجلس مطرح بوده است گفت: «در ۲ سال اخیر با تاکید بسیار رئیس مجلس توسعه اقدامات فناورانه بیشتر مدنظر قرار گرفت و همکاران در مرکز فناوری پارلمان به این موضوع ورود کرده و یک سری زیرساخت‌ها و ملزومات را فراهم کردند که در نتیجه فناوری در مجلس نمود بسیاری پیدا کرد.»

او ادامه داد: «بحث ارتباط نمایندگان با موکلانشان مستلزم هزینه بسیاری است؛ زیرا مردم باید از راه دور به واسطه وسایل نقلیه عمومی تا تهران آمده و حضوری صحبت کنند که ما بستری را برای رفع این مسائل پیش‌بینی کردیم که نمایندگان مجلس بتوانند به صورت مجازی ارتباطی را با موکلان و دفاتر شهرستان‌ها داشته باشند. این موضوع در مجلس آینده پیگیری بیشتری خواهد شد تا حتی مکاتبات و ارتباط بین دفاتر شهرستان‌ها و تهران هم به صورت الکترونیکی انجام شود.»
او با اشاره به اینکه بعد از شیوع کرونا موضوع برگزاری ویدیوکنفرانس با کمک وزارت ارتباطات و شرکت ایرانسل و همکارانمان در مجلس مطرح شد، بیان کرد: «برخی کمیسیون‌ها از این طریق بیشتر از ۱۰ جلسه برگزار کرده و خروجی خوبی هم داشتند، همچنین توانستیم در صحن مجلس عدد تعداد حاضران در جلسات آنلاین را به تعداد مناسب برسانیم.»
به گفته نوری کار توسعه آی‌تی در مجلس ادامه خواهد داشت و سیم‌کارت‌های جدید به همراه تبلت‌ها از هفته آینده در اختیار منتخبان جدید مجلس قرار می‌گیرد تا از همان ابتدای کار با اقدامات فناورانه آشنا شده و این روند هم ادامه پیدا کند.
او همچنین تاکید کرد: «بعد از ۲ سال پیگیری می‌خواهیم سیستم مکانیزه (paperless) در مجلس را راه‌اندازی کرده تا دیگر نیازی به چاپ کاغذ نداشته باشیم،»
نوری در ادامه بیان کرد: «سیستم مکانیزه می‌تواند در بحث صرفه جویی بسیار کمک کند، اکنون زیرساخت‌ها آماده شده و مردم، نخبگان و صاحب نظران می‌توانند با ارائه نظرات خود در بحث تصویب قوانین مشارکت داشته باشند و نمایندگان مجلس هم با تجمیع نظرهای آنها قانونی جامع، مانع و نافع مصوب کنند.»
در ادامه این نشست امیرناظمی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری با بیان اینکه گاهی اوقات برخی اتفاقات که ذات تهدیدآمیزی دارند به یک فرصت تبدیل می‌شوند، گفت: «در بحث کرونا این اتفاق افتاد و تغییرات گسترده‌ای در نظام اداری ما انجام شد که به دنبال آن ویدیوکنفرانس‌ها و مکاتبات اداری و همچنین جلسات مجازی مجلس برگزار شد.»

توسعه آی‌تی در مجلس ادامه خواهد داشت و سیم‌کارت‌های جدید به همراه تبلت‌ها از هفته آینده در اختیار منتخبان جدید مجلس قرار می‌گیرد تا از همان ابتدای کار با اقدامات فناورانه آشنا شده و این روند هم ادامه پیدا کند.
غلامرضا نوری، معاون اجرایی رئیس مجلس

او در ادامه اضافه کرد: «بحث برگزاری ویدیو کنفرانس در مجلس یک اتفاق مبارکی بود؛ زیرا تعداد زیادی از نمایندگان مجلس توانستند کارآمدی شبکه ملی اطلاعات را دیده و تجربه کنند و در یک شبکه امن از همه جای کشور متصل شده و فعالیت خود را انجام دهند.»
به گفته ناظمی برگزاری جلسات مجلس به صورت مجازی آزمونی برای شبکه ملی اطلاعات بود و برگزاری جلسات به صورت غیرحضوری می‌تواند کارآمدی‌های دیگری هم داشته باشد تا نمایندگان بتوانند ارتباط بیشتری را با مردم در حوزه انتخابیه خود برقرار کنند. او همچنین تاکید کرد: «همچنین این موضوع یک هشدار برای آینده است تا از هم اکنون منتخبان مجلس یازدهم ابزار و سیم‌کارت لازم را در اختیار بگیرند و از همین ابتدا به کارتابل‌ها دسترسی پیدا کنند.»
معاون وزیر ارتباطات و فناوری همچنین در ادامه با تاکید بر اینکه شرکت ایرانسل توانست کار زیرساخت را در شبکه ملی اطلاعات به خوبی انجام دهد، گفت: «سطح دوم، بحث خدمات یعنی نرم افزار است که از طریق آن ویدیوکنفرانس‌ها برگزار می‌شد که ما توانستیم این موضوع را هم به صورت بومی انجام دهیم.»

 

برگزاری ویدیوکنفرانس در مجلس یک اتفاق مبارکی بود؛ زیرا تعداد زیادی از نمایندگان مجلس توانستند کارآمدی شبکه ملی اطلاعات را دیده و تجربه کنند و در یک شبکه امن از همه جای کشور متصل شده و فعالیت خود را انجام دهند
امیرناظمی،معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

همچنین بیژن عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل در این نشست با بیان اینکه پیش از این ایرانسل توانست سرویس‌های امنی را برای بخش‌های دفاع و نظامی که مطالب مهمی را مطرح می‌کردند، ارائه کند و تجربه دو ساله‌ای در این زمینه دارد، بیان کرد: «بعد از موضوع برگزاری جلسات مجازی مجلس سعی کردیم در زمینه زیرساخت‌ها و تقویت پوشش در صحن با وزارت ارتباطات همکاری داشته باشیم. براساس این همکاری به ۱۸۰ نماینده در مجلس سیم‌کارت ارائه شد و به دیگر نمایندگان هم در استان‌های دیگر این سیم‌کارت‌ها توزیع شد که این موضوع تجربه موفقی بود که نشان داد زیرساخت‌های ما برای برگزاری ویدیوکنفرانس‌ها امن است.»
برگزاری جلسات مجلس به صورت آنلاین نخستین بار اواخر اسفند ماه سال گذشته توسط مدیرعامل شرکت ایرانسل مطرح شد. او در صفحه اینستاگرامی خود اعلام کرد که مجلس برای برگزاری جلسات آنلاین خود از شبکه ایرانسل استفاده خواهد کرد. در آن زمان جلسات صحن علنی و جلسات کمیسیون‌ها از ابتدای اسفندماه و پس از گسترش ویروس کرونا با دستور ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیل شده بود.

پس از گمانه‌زنی‌های بسیار، برای اولین بار ۲۷ اسفندماه جلسه صحن علنی با حضور ۷۶ نفر به صورت آنلاین برگزار شد. به گفته حمیده زرآبادی،عضو کمیته ارتباطات مجلس، نمایندگان با اتصال به سامانه‌ای تحت عنوان «مجلس‌یار» توانستند در این جلسات شرکت کنند. در این سامانه پیش از این تمام دستورجلسات و طرح‌‌ها و لوایح بارگذاری شده بود و برای برگزاری جلسات مجلس به صورت آنلاین، گزینه «شرکت در جلسات» هم به سامانه مجلس یار اضافه شد.البته این جلسه به دلیل به حد نصاب نرسیدن رسمیت نیافت. چون طبق قوانین جلسات مجلس با حضور ۱۹۰ نماینده رسمیت می‌یابد.  دومین جلسه آنلاین مجلس ۵ فروردین ماه سال ۹۹ همچنین با حضور ۹۰ نماینده برگزار شد و به دلیل اینکه رسمیت نداشت،به بحث و بررسی پیرامون موضوعات کرونا و شعار سال گذشت. با اینکه در جلسه دوم علی لاریجانی، رئیس مجلس اعلام کرده بود که در تلاش هستند تا جلسات مجلس به صورت حضوری برگزار شود؛ اما سومین جلسه مجلس هم ۱۰ فروردین ماه همچون دو جلسه پیشین به صورت آنلاین با حضور ۱۳۰ نماینده برگزار شد که   بدلیل به حدنصاب نرسیدن تعداد نمایندگان به صورت غیر رسمی برگزار شد و به طرح دغدغه‌ها و مسائل نمایندگان پیرامون گسترش ویروس کرونا در کشور گذشت.

برگزاری این جلسات به صورت آنلاین و حال امضای این تفاهم‌نامه در حالی است که در آیین‌نامه مجلس اشاره به برگزاری جلسات مجلس به صورت آنلاین نشده است و با توجه به اینکه مجلس ملزم به اجرای مواد آیین‌نامه داخلی است، به همین خاطر جمعی از نمایندگان در اولین روز صحن علنی مجلس در ۱۹ فروردین‌ماه دو طرح سه فوریتی به هیات‌رئیسه تقدیم کردند که یکی از آنها اصلاح دو ماده به شماره‌های یک و ۱۱۸ آیین‌نامه داخلی مجلس به منظور برگزاری جلسات صحن و رأ‌ی‌گیری‌ها در قالب تلفیقی و مجازی بود که سه فوریت و دو فوریت این طرح در صحن علنی رای نیاورد و با توجه به اینکه مجلس دهم آخر این هفته به پایان می‌رسد، زمان بررسی این طرح در مجلس جدید در هاله‌ای از ابهام قرار می‌گیرد.

http://pvst.ir/7yx
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو