مدیرعامل طلاسی: بانک مرکزی به کاربران گفت پلتفرمهای طلا خودشان درگاهشان را بستهاند
درگاه پرداخت پلتفرمهای طلا از شروع جنگ ۱۲ روزه تاکنون بسته شده است. به گفته…
۱۷ تیر ۱۴۰۴
۱۷ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
مدیرعامل طاقچه از افت تعداد کاربران این پلتفرم در روزهای ابتدایی جنگ ۱۲روزه خبر داد و اختلال گسترده در اینترنت را یکی از عوامل تاثیرگذار در این روند به شمار آورد. همچنین دهقانی خواستار شفافیت در تصمیمگیریهای دولت در زمان بحران شد.
به گزارش پیوست، مهدی دهقانی، مدیرعامل طاقچه، درباره اقدامات این کسبوکار در طول جنگ توضیح داد: در طاقچه تلاش کردیم با فراهم کردن دسترسی سادهتر و رایگان به برخی از منابع مطالعاتی، سهم کوچکی در بهتر شدن حال مردم داشته باشیم، در این راستا با همکاری تعدادی از ناشران همراه، هر روز یک کتاب برای بزرگسالان و یک کتاب برای کودکان بهرایگان در اپلیکیشن منتشر کردیم. این کتابها بادقت و متناسب با شرایط انتخاب شده بودند تا به کاهش اضطراب، تقویت تابآوری روانی و آمادهسازی ذهن کودکان در مواجهه با شرایط غیرعادی کمک کنند.
او ادامه داد: همچنین در اپلیکیشن، دستهبندیهایی حاوی کتابهای پیشنهادی برای مواجهه با احساسات رایج در بحران (نظیر اضطراب، بیقراری یا ناامیدی) فراهم کردیم. در کنار آن، تخفیفهای ویژهای برای کتابهایی با محتوای تحلیلی، تاریخی یا اجتماعی در نظر گرفتیم تا دسترسی به منابع آگاهیبخش تسهیل شود.
به گفته دهقانی، اختلال در اینترنت پیش از بروز جنگ نیز وجود داشت و در روزهای جنگ ۱۲ روزه به اوج رسید. او درباره تبعات این اختلال گسترده توضیح داد: اختلال در اینترنت یکی از مهمترین عواملی بود که در روزهای بحران، اثرش چندین برابر شد. برخی از چالشهای فنی که در شرایط عادی قابل مدیریت بودند، در آن بازه به بحران تبدیل شدند و حل آنها مستلزم واکنش سریع و مداوم بود.
او درباره واکنش کاربران طاقچه در روزهای جنگ گفت: فرهنگسازی برای مطالعه، بهویژه در قالب دیجیتال، همواره نیازمند زمان و پیوستگی است. در روزهای ابتدایی بحران، میزان مطالعه کاهش محسوسی پیدا کرد و طبیعی بود که ذهن مردم درگیر موضوعات فوریتری باشد. اما بهمرور، با بازگشت نسبی به روال عادی زندگی، مطالعه نیز جای خود را دوباره پیدا کرد.
به گفته دهقانی، بسیاری از افراد برای بازگشت به روند عادی زندگی نیاز به حمایت روانی بیشتری دارند. از این رو معرفی کتاب با هدف ادامه حمایتهای روانی از کاربران طاقچه در این پلتفرم ادامه خواهد یافت.
دهقانی دراینباره بیان کرد: ما این مسیر را با ادامه معرفی کتابهای مناسب برای سلامت روان در هر دو گروه سنی بزرگسال و کودک پی گرفتیم. این کتابها همراه با تخفیفهای ویژه عرضه شدند تا دسترسی برای طیف وسیعتری از کاربران فراهم باشد.
او در ادامه گفت: از طرفی، علاقه عمومی به کسب اطلاعات بیشتر درباره موضوعات مربوط به رخدادها در زمان جنگ افزایش پیدا کرده بود. به همین منظور، معرفی و ارائه کتابهایی با محتوای تحلیلی، تاریخی و جامعهشناختی در اولویت قرار گرفت تا بتوانیم پاسخی متناسب به این نیاز فکری و دانشی بدهیم.
با توجه به احتمالاتی که درباره آغاز دوباره جنگ مطرح میشود پلتفرم کتاب دیجیتال طاقچه تصمیم به اجرای اقدامات لازم در شرایط بحرانی گرفته است.
مدیرعامل طاقچه درباره این اقدامات توضیح داد: طاقچه در بخش فنی و در حوزه محتوایی، سناریوهای مختلفی برای شرایط احتمالی پیشبینی کرده و آمادگی نسبی برای مواجهه با بحرانها، اختلالات یا محدودیتهای مشابه در آینده را دارد. این حال، امیدواریم هیچگاه ناچار از اجرای کامل این سناریوها نشویم.
دهقانی در ادامه درباره نقش دولت در بهبود فضای کسبوکارها در شرایط بحرانی گفت: در شرایط بحرانی، همکاری و همافزایی میان بخش خصوصی و دولتی نقش تعیینکنندهای در پایداری خدمات دارد. ایجاد زیرساختهای فنی پایدارتر، افزایش ظرفیت سرورهای داخلی، ارائه APIهای اضطراری از سمت نهادهای دولتی، و تسهیل در دسترسی به منابع اطلاعاتی میتواند بخش مهمی از نیازهای کسبوکارها را پوشش دهد.
مدیرعامل طاقچه توقف اختلال در اینترنت و اطلاعرسانی درباره اقدامات را دو اقدام مفید از سوی دولت در زمان بحران به حساب آورد و توضیح داد: قطع یا اختلال در اینترنت، چه در قالب کاهش پهنای باند یا محدودیت دسترسی به سرویسها، یکی از عوامل اصلی آسیبزا برای بسیاری از کسبوکارها بهویژه در حوزه فناوری و محتوای دیجیتال است. در شرایط بحران، ادامهدار نبودن این محدودیتها میتواند نوعی حمایت غیرمستقیم اما بسیار موثر از کسبوکارهای آنلاین تلقی شود.
او درباره اطلاعرسانی گفت: از طرفی، وجود شفافیت، ارتباط فعال با بخش خصوصی و اطلاعرسانی بهموقع درباره محدودیتها یا دستورالعملها میتواند از سردرگمی و هزینههای ناخواسته جلوگیری و راه را برای طراحی بهتر مسیرهای پشتیبان باز کند.