skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

خدمت و تجارت

کیوان محیط‌مافی مدیرعامل دیجی‌نکست

کیوان محیط‌ مافی مدیرعامل دیجی‌نکست

چرایی شکل‌گیری دیجی‌نکست

کیوان محیط‌مافی مدیرعامل دیجی‌نکست
کیوان محیط‌ مافی
مدیرعامل دیجی‌نکست

۱۹ اسفند ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

شماره ۱۳۲

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۶ اسفند ۱۴۰۳

دیجی نکست

شرکت‌های بزرگ برای دستیابی به راه‌حل‌های نوآوری با استفاده از تکنولوژی‌های روز، رویکردهای متفاوتی اتخاذ می‌کنند. یکی از رویکردهای دسترسی به نوآوری‌های لبه تکنولوژی، ارتباط با استارت‌آپ‌هاست که تحت عنوان Corporate-Startup Engagement (CSE) شناخته می‌شود.

شرکت‌های بزرگ، اگرچه منابع مالی و زیرساختی فراوان، اعتبار مناسب و دسترسی به مشتریان زیادی دارند اما به دلیل سایز بزرگ، نه‌‌تنها ریسک‌گریزند بلکه وقت و انرژی زیادی از نیروهای آنها صرف عملیات روزمره گسترده می‌شود بنابراین فرصت، جسارت و چابکی کافی برای توسعه و اجرای راه‌حل‌های نوآورانه را ندارند. در نقطه مقابل، استارت‌آپ‌ها به دلیل اندازه کوچک و توانمندی بنیان‌گذارانش، چابک‌تر و خلاق‌تر هستند و توانایی و انگیزه بالایی برای پذیرش ریسک در حوزه‌های جدید و پیاده‌سازی و تست راه‌حل‌های نوآورانه و خلاقانه دارند در عین حال که کم‌تجربه هستند و منابع کافی برای رشد سریع و دسترسی به بازار ندارند.

همین نقاط تفاوت باعث می‌شود مزیت‌های استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های بزرگ، همسو و باعث رشد هر دو طرف شود. بنابراین شرکت‌های بزرگ برای ارتباط و دسترسی بهتر با استارت‌آپ‌ها به انجام فعالیت‌هایی نظیر رویدادهای استارت‌آپی، خدمات اشتراکی، خدمات رشد و شتاب‌دهی، سرمایه‌گذاری/تملک استارت‌آپ‌ها اقدام می‌کنند. دیجی‌نکست نیز به همین منظور و برای تکمیل چرخه نوآوری از سال ۹۷ در گروه دیجی‌کالا شکل گرفته و تمرکز اصلی خود را از همان زمان روی تکنولوژی‌های روز به‌خصوص هوش‌ مصنوعی گذاشته است.

چرا سرمایه‌گذاری بذری؟

در دنیای سرمایه‌گذاری استارت‌آپی، سرمایه‌گذاری در مراحل بذری (Seed Investment) یک رویکرد شناخته ‌شده است که هدف آن تامین منابع لازم برای رشد استارت‌آپ‌ها تا رسیدن به نقطه‌ای است که بتوانند بیشتر جذب سرمایه کنند.

غالباً استارت‌آپ‌ها در مرحله بذری، در عین حال که سرعت رشد بالاتری دارند و می‌توانند به بازارهای ناشناخته دسترسی پیدا کنند، ریسک شکست بالاتری هم دارند. اکوسیستم استارت‌آپی هم شبیه یک زمین حاصلخیز است که اگر بذرهای خوبی در آن کاشته نشود و از آنها مراقبت نشود، درخت‌های تناوری در آینده به دست نخواهد آمد. بنابراین لازم است در کنار سرمایه‌گذاران خطرپذیری که بیشتر در مراحل بالاتر سرمایه‌گذاری می‌کنند، مراکزی باشند که به شناسایی استعدادهای کارآفرینی و استارت‌آپ‌های باپتانسیل اقدام کنند و با حمایت‌های نقدی و غیرنقدی از آنها، باعث رشد و توسعه نوآوری و شکل‌گیری استارت‌آپ‌های موفق آینده و تحویل آنها به شرکت‌ها و سرمایه‌گذارهای بزرگ‌تر شوند.

دیجی‌نکست نیز به عنوان یک شتاب‌دهنده و سرمایه‌گذار استارت‌آپی، ضعف مهم در اکوسیستم استارت‌آپی را نشانه رفته است و تمرکز ویژه‌ای بر اعتبارسنجی تیم و ایده، ساخت، شتابدهی و سرمایه‌گذاری استارت‌آپ‌ها در مراحل ابتدایی دارد و با کمک ونچرهای گروه دیجی‌کالا و سایر شرکای تجاری و هم‌سرمایه‌گذاران خود، به استارت‌آپ‌ها برای ورود به مراحل بالاتر کمک می‌کند.

دیجی‌نکست علاوه‌ بر سرمایه‌گذاری نقدی، تلاش می‌کند در کنار ارائه فضای کار اشتراکی، زیرساخت‌‌ فنی، خدمات منتورشیپ تخصصی به کارآفرینان، استارت‌آپ‌های خود را به زنجیره ارزش گروه دیجی‌کالا و سایر بازیگران اقتصادی متصل کند.

نتایج به‌دست‌آمده

۹ کمپ استارت‌آپی دیجی‌نکست با هدف ساخت و سرمایه‌گذاری استارت‌آپی برگزار شد که ۲۶ استارت‌آپ در پرتفوی نکست حضور دارند؛ ۹ هم‌سرمایه‌گذاری با سایر شرکت‌ها در این استارت‌آپ‌ها صورت گرفته و هشت استارت‌آپ، به راندهای بعدی سرمایه‌گذاری رفته‌اند و از پنج استارت‌آپ اگزیت کرده است. ارزش کل این استارت‌آپ‌ها ۹۹۵ میلیارد تومان است که با تمرکز بر هوش مصنوعی در تجارت الکترونیکی، لجستیک، هوش مصنوعی، مارکتینگ، سلامت دیجیتالی و غیره کار می‌کنند. دیجی‌نکست امسال موفق شده است از سه استارت‌آپ اگزیت کند.

این مطلب در شماره ۱۳۲ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۱۳۲ پیوست
دانلود نسخه PDF
https://pvst.ir/kk2

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو