مدیرعامل تپسی: درآمد تپسی ۳ برابر شده است
سید مصطفی سید حسینی، مدیرعامل تپسی، بسیار کوتاه و سرراست به سوالها پاسخ میدهد و…
۲۶ اسفند ۱۴۰۳
ظهور فناوریهای نوین همچون هوش مصنوعی، بلاکچین و دادههای بزرگ، فرصتهای بینظیری برای ارائه خدمات مالی نوآورانه و بهبود تجربه مشتریان ایجاد کرده است. در این میان، هلدینگهای فناوری بانکی به عنوان بازیگران کلیدی، نقش محوری در هدایت این تحولات و شکلدهی آینده صنعت مالی ایفا میکنند.
هلدینگهای فناوری بانکی، با تکیه بر زیرساختهای قوی فناوری اطلاعات، دانش تخصصی و سرمایهگذاریهای گسترده، به مثابه کاتالیزورهای اصلی نوآوری در صنعت مالی عمل میکنند. این هلدینگها با ایجاد اکوسیستمهای نوآورانه، تسهیل همکاری بین بازیگران مختلف و حمایت از استارتآپها، به توسعه محصولات و خدمات مالی جدید کمک میکنند. همچنین، هلدینگها با ایجاد پل ارتباطی بین صنعت و نهادهای نظارتی، به تدوین مقررات منعطف و حمایت از نوآوری در این حوزه کمک شایانی میکنند.
در یک نگاه کلی میتوان نقش کلیدی هلدینگهای فناوری بانکی را در چهار لایه دستهبندی کرد: ایجاد اکوسیستم نوآوری، تسهیل تعامل بین بازیگران، توسعه محصولات و خدمات نوین و ارتقای امنیت و شفافیت. از میان این موارد به نظر میرسد به علت پررنگ بودن چالشهای بازیگران اکوسیستم فینتک با رگولاتورها، نقش و سهمی که هلدینگهای فناوری اطلاعات بانکی بر عهده دارند مهمتر و برجستهتر است.
هلدینگها میتوانند نقش پل ارتباطی بین صنعت و نهادهای نظارتی را ایفا و بهنوعی به عنوان نمایندگان صنعت مالی در تعامل با رگولاتورها عمل کنند و مسیری برای انتقال دیدگاهها، چالشها و فرصتهای صنعت به رگولاتور به شمار روند. به عبارت دیگر، هلدینگها با ایجاد کانالهای ارتباطی رسمی و غیررسمی، میتوانند ارتباط مستمر و کارآمدی بین بازیگران صنعت و رگولاتورها برقرار کنند.
واقعیت این است که ادبیات، پارادایمهای نگرشی و اولویتها در اکوسیستم فینتک ایران با رگولاتورهای این حوزه فاصله معناداری دارد بنابراین انتظار بیموردی نیست که هلدینگهای فناوری اطلاعات بانکی با تسهیل درک متقابل میان بازیگران و رگولاتورها به کاهش این فاصله کمک کنند. این مهم میتواند با آموزش و آگاهیرسانی، ارائه گزارشها و مطالعات و ایجاد فضای گفتوگو محقق شود.
کمک به تدوین مقررات منعطف از دیگر نقشهایی است که هلدینگهای فناوری اطلاعات بانکی میتوانند با ایفای آن، روابط میان بازیگران اکوسیستم و رگولاتورها را تسهیل و تسریع کنند؛ هلدینگها میتوانند با ارائه پیشنهادها و نظرات کارشناسی، به تدوین مقررات منعطف و متناسب با شرایط صنعت کمک کنند. در این راستا مشارکت هلدینگها در ایجاد سندباکسهای رگولاتوری به شرکتها اجازه میدهد محصولات و خدمات جدید خود را در یک محیط امن و تحت نظارت رگولاتور آزمایش کنند و بهاینترتیب از رویکردهای مبتنی بر اصول حمایت و نوآوری تسهیل میشود.
با انجام این اقدامات، هلدینگهای فناوری بانکی میتوانند پل ارتباطی بین صنعت و نهادهای نظارتی باشند و به ایجاد یک محیط رگولاتوری پایدار و حمایتی برای رشد و توسعه فناوری مالی در کشور کمک کنند.
اگر هلدینگهای فناوری اطلاعات بانکی بتوانند در موارد نامبرده عملکرد درستی داشته باشند، بهره بردن از فرصتهای نوظهور مانند استفاده از هوش مصنوعی، بلاکچین و اینترنت اشیا راحتتر خواهد بود و در واقع موتور محرک نوآوری را هلدینگها روشن میکنند.
از سوی دیگر هلدینگها با سرمایهگذاری در استارتآپهای نوپا، به آنها امکان دسترسی به منابع مالی، زیرساختها و شبکههای ارتباطی گسترده را میدهند. این امر باعث شتابگیری روند نوآوری و توسعه محصولات و خدمات جدید در حوزه مالی میشود؛ اتفاقی که در کنار تاسیس آزمایشگاههای نوآوری، فضایی فراهم میکند تا ایدههای جدید، آزمایش و به محصولات تجاری تبدیل شوند.