انتروپیک از Claude 3.7 Sonnet، اولین مدل استدلالگر ترکیبی هوش مصنوعی
شرکت انتروپیک از مدل هوش مصنوعی جدیدی به نام کلود ۳.۷ سونت (Claude 3.7 Sonnet)…
۷ اسفند ۱۴۰۳
۷ اسفند ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
گزارشی از بلومبرگ میگوید دولت دونالد ترامپ در حال برنامهریزی برای اعمال محدودیتهای جدیتر بر صنعت نیمهرساناهای چین و تحت فشار قرار دادن متحدان کلیدی خود برای تشدید این محدودیتها است. این اقدام نشاندهنده ادامه محدودیتهایی است که در دوران جو بایدن برای جلوگیری از پیشرفت فناوری چین، بهویژه در زمینه هوش مصنوعی و تجهیزات نظامی، اتخاذ شده بود.
به گزارش پیوست، ترامپ با همکاری متحدان خود در تلاش است تا حتی از امکان مراجعه مهندسان و تعمیر تجهیزات نیمهرسانا در چین نیز جلوگیری کند.
بر اساس گزارشهای منتشرشده، مقامات آمریکایی به تازگی با ژاپن و هلند مذاکراتی داشتهاند تا مهندسان شرکتهای Tokyo Electron و ASML را از ارائه خدمات تعمیر و نگهداری تجهیزات نیمهرسانا در چین منع کنند. این رویکرد، که در دوران بایدن نیز مطرح شده بود، به دنبال اعمال محدودیتهای مشابه شرکتهای آمریکایی مانند Lam Research ،KLA و Applied Materials برای سایر شرکتهای خارجی است.
علاوه بر این، دولت ترامپ در حال بررسی تحریم شرکتهای چینی خاص و محدود کردن صادرات تراشههای انویدیا (Nvidia Corp.) به چین است. برخی از مقامات حتی محدودیتهایی را پیشنهاد کردهاند که مقدار صادرات تراشه هوش مصنوعی بدون مجوز را محدود میکند و میتواند تاثیر قابلتوجهی بر صادرات جهانی این محصولات بگذارد.
پس از انتشار این گزارش، سهام شرکتهای نیمهرسانای ژاپنی با کاهش مواجه شد که در این میان، Tokyo Electron بیشترین افت را با ۴.۴٪ کاهش تجربه کرد. این افت نشاندهنده نگرانی سرمایهگذاران از احتمال تاثیر منفی محدودیتهای جدید بر بازار تجهیزات نیمهرسانا است.
واشنگتن به دنبال جلوگیری از توسعه صنعت نیمهرسانا در چین است، زیرا این فناوری نقش کلیدی در تقویت تواناییهای هوش مصنوعی و نظامی پکن دارد. ترامپ در برخی از حوزهها سیاستهای بایدن را دنبال میکند، اما در مواردی نیز به دنبال اجرای تصمیماتی است که در دولت قبلی به نتیجه نرسیده بود.
یکی از این موارد، فشار برای جلوگیری از دسترسی شرکت ChangXin Memory Technologies به فناوریهای آمریکایی است. این شرکت چینی تولیدکننده حافظههای نیمهرسانا است و دولت بایدن به دلیل مخالفت ژاپن از تحریم آن صرفنظر کرده بود. اما برخی از مقامات تیم ترامپ معتقدند که باید محدودیتهای شدیدتری بر این شرکت اعمال شود.
یکی دیگر از سیاستهای احتمالی دولت ترامپ، محدودیت بیشتر برای شرکت Semiconductor Manufacturing International Corp. (SMIC)، بزرگترین تولیدکننده تراشههای چین و شریک اصلی هواوی است. در دولت بایدن، برخی از تجهیزات و فناوریهای آمریکایی به این شرکت بهصورت موردی و با بررسیهای خاص صادر میشد، اما اکنون برخی از مقامات جدید معتقدند که باید کلیه صادرات فناوری به این شرکت ممنوع شود.
همچنین، صادرات تراشههای سفارشی انویدیا برای بازار چین که در دوران بایدن محدود شده بود، احتمالا با محدودیتهای شدیدتری مواجه خواهد شد. برخی از مقامات دولت بایدن پیش از این هم در تلاش بودند تا این محدودیتها را افزایش دهند، اما جینا ریموندو، وزیر وقت بازرگانی، از اجرای آن خودداری کرد. اکنون دولت ترامپ ممکن است این سیاست را مجدد بررسی کند.
یکی دیگر از اقدامات بحثبرانگیز، اصلاح آخرین دستور دولت بایدن در حوزه هوش مصنوعی است. این قانون جهان را به سه دسته تقسیم کرده و سقفی برای قدرت رایانشی تراشههای صادرشده به هر کشور تعیین میکند. هدف از این قانون، جلوگیری از دسترسی کشورهای خاص، از جمله چین، به تراشههای پیشرفته هوش مصنوعی از طریق بازار سیاه است.
برخی از مقامات دولت ترامپ پیشنهاد دادهاند که محدودیت بیشتری برای تعداد پردازندههایی در نظر گرفته شود که بدون مجوز قابل صادرات هستند. در حال حاضر، شرکتهای تولید تراشه برای صادرات تا سرحد ۱۷۰۰ مورد پردازنده گرافیکی، تنها موظف به اطلاعرسانی به دولت هستند. برخی مقامات میگویند باید این سرحد کاهش پیدا کند و الزامات دریافت مجوز بیشتر شوند.
اگرچه هنوز هیچیک از این سیاستها بهطور رسمی اجرایی نشدهاند، اما روند مذاکرات و فشارهای دولت ترامپ نشان میدهد که آمریکا بهدنبال کنترل هرچه بیشتر صنعت نیمهرساناهای چین است. این سیاستها میتوانند تنشهای تجاری بین واشنگتن و پکن را افزایش دهند و بر شرکتهای آمریکایی و متحدان کلیدی مانند ژاپن و هلند تاثیرگذار باشند.
با توجه به اینکه چین در حال سرمایهگذاری سنگین برای خودکفایی در صنعت نیمهرساناها است، مشخص نیست که این اقدامات تا چه حد میتوانند بر پیشرفت این کشور در حوزه تراشههای پیشرفته اثر بگذارند. اما آنچه روشن است، ادامه جنگ فناوری بین آمریکا و چین در دوران جدید ریاستجمهوری ترامپ خواهد بود.