skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

چین از هوش مصنوعی دیپ‌سیک در اداره هواشناسی استفاده می‌کند

۳۰ بهمن ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

چین برای تقویت عملکرد اداره هواشناسی، به دنبال استفاده از هوش مصنوعی برای بهبود پیش‌بینی‌های جوی است. اداره هواشناسی این کشور در حال بررسی ادغام مدل هوش مصنوعی دیپ‌سیک (DeepSeek) در سیستم‌های پیش‌بینی آب‌و‌هوا است.

به گزارش پیوست به نقل از بلومبرگ، اداره هواشناسی چین طی جلسه‌ای که در ۱۴ فوریه با حضور پان جینجون، مهندس ارشد این سازمان برگزار شد، اعلام کرد که در حال بررسی راه‌هایی برای ادغام عمیق دیپ‌سیک و ارتقای مدل‌های هوش مصنوعی در هواشناسی است.

این اقدام بخشی از برنامه‌های بلندمدت دولت چین برای بهره‌گیری از هوش مصنوعی در بهبود سیستم‌های پیش‌بینی آب‌وهوا است، که توسط نهادهایی مانند شورای دولتی، وزارت علوم و فناوری، و اداره هواشناسی چین (CMA) تدوین شده است.

دیپ‌سیک، استارتاپی که در ماه گذشته بازارهای جهانی را شوکه کرد، به دلیل هزینه کمتر و کارایی بالا، به‌عنوان رقیبی برای مدل‌های هوش مصنوعی شرکت‌هایی مانند اوپن‌ای‌آی و متا شناخته می‌شود. بااین‌حال، برخی کارشناسان نسبت به داده‌های ارائه‌شده توسط این استارتاپ چینی ابراز تردید کرده‌اند. شرکت High-Flyer، صندوق سرمایه‌گذاری کوانتومی که دیپ‌سیک را توسعه داده، هنوز واکنشی رسمی به این اظهارات نشان نداده است.

دولت چین در سال‌های اخیر به‌طور جدی تلاش کرده است تا با نهادهای برجسته‌ای مانند سازمان ملی اقیانوس و جو ایالات متحده (NOAA) و مرکز پیش‌بینی آب‌وهوای میان‌مدت اروپا (ECMWF) رقابت کند. استفاده از هوش مصنوعی در فرآیندهای هواشناسی، گامی کلیدی در جهت کاهش این شکاف فناوری محسوب می‌شود.

این روند با سرعت بیشتری در حال پیشرفت است. در اکتبر گذشته، چین پیش‌نویس قوانینی را برای استفاده از هوش مصنوعی در خدمات هواشناسی منتشر کرد که شامل بررسی امنیت داده‌ها و الگوریتم‌ها می‌شد. علاوه بر این، در تابستان سال گذشته، این کشور یک موسسه تحقیقاتی در استان هبئی تاسیس کرد که به‌طور خاص بر روی نوآوری در هوش مصنوعی هواشناسی تمرکز دارد.

همچنین، افزایش علاقه اداره هواشناسی چین به دیپ‌سیک هم‌زمان با تغییر سیاست‌های پکن در قبال شرکت‌های فناوری داخلی صورت گرفته است. پس از بیش از چهار سال فشارهای نظارتی بر غول‌های فناوری چینی که از اواخر سال ۲۰۲۰ آغاز شد، دولت چین بار دیگر حمایت از این شرکت‌ها را در دستور کار خود قرار داده است. این تغییر رویکرد، تاثیر خود را در بازارهای مالی نیز نشان داده و شاخص فناوری هانگ سنگ از ابتدای سال جاری میلادی حدود ۲۵ درصد رشد داشته است.

با توجه به این تحولات می‌توان گفت که چین عزم جدی برای تبدیل‌شدن به یک قدرت برتر در حوزه پیش‌بینی‌های جوی دارد و بهره‌گیری از هوش مصنوعی دیپ‌سیک می‌تواند نقش مهمی در این مسیر ایفا کند.

 

https://pvst.ir/kct

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو