skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اپل در تلاش برای معافیت از تعرفه‌های ترامپ علیه چین، ۵۰۰ میلیارد دلار در آمریکا سرمایه‌گذاری می‌کند

۶ اسفند ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

شرکت اپل می‌گوید در راستای تقویت تولید داخلی و کاهش وابستگی به چین، طی مدت چهار سال آینده ۵۰۰ میلیارد دلار در آمریکا سرمایه‌گذاری می‌کند. گزارش بلومبرگ نشان می‌دهد که این سرمایه‌گذاری شامل توسعه تاسیسات تولید سرورهای هوش مصنوعی در هیوستون، تگزاس، تاسیس یک آکادمی تامین‌کنندگان در میشیگان و افزایش همکاری با تامین‌کنندگان داخلی است.

به گزارش پیوست، بیانیه اپل پس از آن منتشر شد که تیم کوک، مدیرعامل این شرکت، هفته گذشته با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کرد. ترامپ پس از این دیدار گفت: «او صدها میلیارد دلار سرمایه‌گذاری می‌کند.»

ترامپ پیش‌تر به تازگی تعرفه‌های ۱۰ درصدی جدیدی را برای کالاهای وارداتی از چین در نظر گرفته است، اقدامی که ممکن است تاثیر به‌سزایی بر هزینه‌های تولید اپل داشته باشد. این شرکت بیشتر محصولات خود، از جمله آیفون‌ها، را در چین تولید می‌کند. اپل پیش از هم در دوره قبلی ریاست جمهوری ترامپ از معافیت ویژه برخوردار بود و به نظر با سرمایه‌گذاری استراتژیک جدید در آمریکا سعی دارد از این تعرفه‌های جدید معاف شود.

این بزرگترین تعهد سرمایه‌گذاری آمریکایی اپل تا به امروز است

سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیارد دلاری اپل در آمریکا، بزرگ‌ترین تعهد مالی این شرکت تاکنون محسوب می‌شود. اپل در سال ۲۰۲۱ اعلام کرده بود که در یک بازه پنج‌ساله، ۴۳۰ میلیارد دلار در آمریکا سرمایه‌گذاری خواهد کرد. تعهد جدید علاوه بر افزایش مبلغ سرمایه‌گذاری به ۵۰۰ میلیارد دلار، ایجاد ۲۰ هزار فرصت شغلی جدید در حوزه‌های تحقیق و توسعه، مهندسی سیلیکون و هوش مصنوعی را نیز شامل می‌شود.

تیم کوک در بیانیه‌ای گفت: «ما به آینده نوآوری آمریکایی خوش‌بین هستیم و مفتخریم که با این تعهد ۵۰۰ میلیارد دلاری، سرمایه‌گذاری‌های طولانی‌مدت خود را در آمریکا افزایش می‌دهیم.»

اپل همچنین به انتقال بخشی از تاسیسات تولید سرور خود به آمریکا متعهد شده است که نقش مهمی تعهد کارآفرینی این شرکت دارد. اپل می‌گوید به همراه شرکت فاکسکان، از اواخر امسال تولید سرورهای مورد نیاز برای سیستم هوش مصنوعی خود، موسوم به Private Cloud Compute را در هیوستون آغاز می‌کند. این سرورها، که از تراشه‌های سری M استفاده می‌کنند، در حال حاضر در تایوان تولید می‌شوند، اما اپل تصمیم دارد بخشی از تولید آن‌ها را به آمریکا منتقل کند.

این شرکت همچنین قصد دارد یک مرکز تولید به مساحت ۲۵۰ هزار فوت مربع در هیوستون تاسیس کند که از سال آینده فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

علاوه بر این، اپل ظرفیت مراکز داده خود را در ایالت‌های آریزونا، اورگان، آیووا، نوادا و کارولینای شمالی افزایش خواهد داد. کوپرتینویی‌ها تاکید دارند که تولید انبوه تراشه‌ها در تاسیسات جدید شرکت تایوانی TSMC در آریزونا آغاز شده است و این کارخانه هم‌اکنون در حال تولید تراشه‌هایی برای اپل واچ و آیپد است.

تعهد به کارآفرینی و آموزش

اپل براساس بخشی از تعهد جدید خود، به تاسیس یک آکادمی تولید در دیترویت متعهد شده است. این آکادمی قرار است به شرکت‌های کوچک در بهبود فرآیندهای تولیدی خود کمک کند. اپل پیش‌تر یک آکادمی توسعه‌دهندگان اپلیکیشن را نیز در این شهر راه‌اندازی کرده بود.

این شرکت همچنین، صندوق توسعه تولید داخلی خود را که با هدف حمایت از تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان آمریکایی تاسیس شده است، به ۱۰ میلیارد دلار افزایش می‌دهد.

اپل و ترامپ

تیم کوک در دور اول ریاست‌جمهوری ترامپ موفق شد محصولات اپل را با استدلال به برتری سامسونگ در رقابت با این شرکت را از اولین دور تعرفه‌های وارداتی دولت ترامپ معاف کند. اپل همچنین از افزایش سرمایه‌گذاری داخلی خود خبر داد و ترامپ را به دلیل حفظ تولید مک پرو در تگزاس ستایش کرد. این در حالی است که این شرکت از ۲۰۱۳ در آن ایالت رایانه‌های خود را تولید می‌کرد.

پس از پیروزی ترامپ در انتخابات سال ۲۰۲۴، کوک در مراسم تحلیف او در واشنگتن شرکت کرد و پس از آن در اقامتگاه شخصی ترامپ در مار-ئه-لاگو در فلوریدا با او دیدار داشت. اپل به عنوان بزرگترین شرکت فناوری ایالات متحده جایگاه مهمی در نقشه راه تولیدات داخلی این کشور دارد و ترامپ همواره توجه ویژه‌ای به این شرکت داشته است.

با این حال پس از اعلام خبر تعهد جدید اپل، ارزش سهام این شرکت در معاملات پیش از بازار تا ۱.۵ درصد کاهش یافت. با این حال، این سرمایه‌گذاری سنگین نشان‌دهنده استراتژی اپل برای کاهش وابستگی به چین و همکاری با دولت آمریکا برای دریافت امتیازات تجاری است.

با توجه به اینکه ترامپ بار دیگر سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ای برای شرکت‌های تولیدی وضع کرده، به نظر می‌رسد اپل با این اقدام تلاش دارد هم تجارت خود را حفظ کند و هم تعرفه‌های سنگین را دور بزند.

 

https://pvst.ir/kem

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو