skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اتحادیه اروپا برای کمک به نوآوری، مقررات و الزامات فناوری را کاهش می‌دهد

۲۶ بهمن ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

حنا ویرکونن، معاون اجرایی سیاست‌های دیجیتال کمیسیون اروپا، اعلام کرد که کاهش مقررات فناوری در اتحادیه اروپا برای جذب سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی انجام می‌شود و این اقدام تحت فشار شرکت‌های فناوری آمریکایی و دولت دونالد ترامپ نیست.

به گزارش پیوست، او در مصاحبه‌ای با فایننشال تایمز تاکید کرد که هدف اتحادیه اروپا از این تغییرات، حمایت از شرکت‌ها در اجرای قوانین هوش مصنوعی و تقویت رقابت‌پذیری اروپا در این حوزه است تا از قافله پیشرفت در این فناوری عقب نماند.

اتحادیه اروپا قصد دارد بار اداری و الزامات گزارش‌دهی شرکت‌های فناوری را کاهش دهد تا رشد و نوآوری در هوش مصنوعی تسریع شود. در همین راستا، کمیسیون اروپا تصمیم گرفته است پیشنهاد اولیه خود درباره «دستورالعمل مسئولیت‌پذیری هوش مصنوعی» را کنار بگذارد و در ماه آوریل فقط یک کد رفتاری منتشر کند که سطح الزامات گزارش‌دهی را در چارچوب مقررات فعلی نگه دارد.

طبقه‌بندی قوانین هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا

بر اساس قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا که به‌تازگی تصویب شده است، فناوری‌های هوش مصنوعی براساس میزان ریسک و خطر احتمالی برای امنیت و سلامت انسان به سه دسته تقسیم می‌شوند. هرچه سطح ریسک بالاتر باشد، الزامات قانونی و شفافیت بیشتری از توسعه دهندگان طلب می‌شود.

مدل‌های قدرتمند هوش مصنوعی از جمله GPT-4 شرکت اوپن‌ای‌آی و جمنای گوگل نیز با الزامات ویژه‌ای روبه‌رو خواهند شد و براساس آن این شرکت‌های برای ارائه خدمات در اتحادیه اروپا باید نحوه آموزش مدل‌ها را با شفافیت بیشتری بیان کنند.

انتقاد غول‌های فناوری از قوانین اتحادیه اروپا

شرکت‌های بزرگی مانند متا و گوگل از این کد رفتاری جدید انتقاد کرده‌اند. جوئل کاپلان، رئیس امور بین‌الملل شرکت متا در بروکسل، اعلام کرد که این قوانین «غیرعملی و از نظر فنی غیرقابل اجرا» هستند.

با این حال، ویرکونن  تاکید دارد که تصمیم اتحادیه اروپا به‌طور مستقل اتخاذ شده است و سیاست‌های قاره سبز آن وابسته به آمریکا نیست. او می‌گوید: «ما متعهد به کاهش بروکراسی و مقررات زائد هستیم، اما این به معنای تضعیف قوانین ما در مورد پلتفرم‌های آنلاین نیست.»

اوهمچنین اظهار داشت که شرکت‌های فناوری آمریکایی تاکنون از مقررات اتحادیه اروپا تبعیت کرده‌اند، زیرا این اتحادیه یکی از بزرگ‌ترین بازارهای جهانی برای آن‌ها محسوب می‌شود. با این ‌حال، وی هشدار داد که اروپا قصد ندارد دنیای دیجیتال را به «غرب وحشی بی قانون» تبدیل کند: «ما حامی تجارت آزاد هستیم، اما در عین حال می‌خواهیم از ارزش‌ها و شیوه زندگی خود محافظت کنیم.»

رویکرد متفاوت آمریکا و انگلستان

اتحادیه اروپا در حالی بار اداری و الزامات گزارش‌دهی شرکت‌های فناوری را کاهش می‌دهد که به تازگی شاهد جبهه‌گیری متفاوت آمریکا در مقابل این فناوری هستیم. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در اولین روز دولت خود فرمان اجرایی جو بایدن، رئیس جمهور پیشین آمریکا، که محدودیت‌ها و الزاماتی برای این فناوری در نظر می‌گرفت را لغو کرد.

جی دی‌ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا، نیز به تازگی با حضور در اجلاس هوش مصنوعی پاریس، قانون‌گذاری بیش‌ از حد این فناوری را زیر سوال برد. به گفته او قانون‌گذاری بیش از حد هوش مصنوعی ممکن است «صنعتی انقلابی» را در همان ابتدای پروازش نابود کند.

ونس معتقد است که «سیاست‌های حامی رشد هوش مصنوعی» باید نسبت به ایمنی اولویت داده شوند. از این رو ایالات متحده و انگلستان، برخلاف متحدان اروپایی خود و کشور‌هایی همچون هند و چین، توافق اخیر هوش مصنوعی که بر تضمین «شفافیت»، «ایمنی» و «امنیت و اعتماد‌پذیری» این فناوری در مسیر توسعه آینده را امضا نکردند.

 

 

https://pvst.ir/kbd

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو