زیان احتمالی ۱۵ میلیون کاربر صرافیهای رمزارز برعهده کیست؟
مسیح علوی، فعال حوزه رمزارز در یادداشتی برای پیوست به موضوع شفافیت در صرافیهای ارزدیجیتال…
۳ بهمن ۱۴۰۳
۳ بهمن ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
فعالان حوزه رمزدارایی و بلاکچین در پنل «فرصتهای کسبوکاری اکوسیستم دارایی دیجیتال» معتقدند احتمال قطع دسترسی به یکسری از سرویسهای جهانی پرمصرف دارایی دیجیتال وجود دارد و برای جلوگیری از آسیب اکوسیستم داخلی راهی جز خودکفایی و شکلگیری کسبوکارهای مختلف در بخشهای متنوع بازار دارایی دیجیتال وجود ندارد.
سهیل نیکزاد، فعال حوزه بلاکچین در پنل «فرصتهای کسبوکاری اکوسیستم دارایی دیجیتال» که در رویداد ۹ ژانویه برگزارشد مهمترین فرصتهای این حوزه را برای شروع فعالیت، بخشهای دیفای (DeFi) و توکنایز داراییهای دنیای واقعی (RWA) اعلام کرد.
از نگاه او، این حوزه شامل فرصتهایی در بخشهای دولتی و حاکمیتی هم میشود که از جمله مهمترین آنها فعالیت در بخشهای مرتبط با حقوق شهروندی است. به گفته نیکزاد، دولت باید از حقوق و داراییهایی مردم حمایت کند.
در این پنل نیکزاد با اشاره به نیازهایی مانند توسعه و خودکفایی گفت: اگر این ابزارها و کسبوکارها را خودمان توسعه ندهیم، با بسته شدن درها مجبور میشویم این کار را بکنیم. در کنار هر سیاست و اقتصادی که داریم، نیاز به خودکفایی نباید نادیده گرفته شود و به نیاز کاربران باید پاسخ داد.
مریم بهبهانی، مدیرعامل درج هم معتقد است، در زمانی هستیم که بزرگان کیفپول سختافزاری ما را تحریم کردهاند و این در حالی است که نیاز به امنیت جدی است. به گفته او، تقابل هوشمصنوعی با بلاکچین باعث شده در صورت هک و از دست رفتن دارایی امکان ردیابی وجود با استفاده از هوشمصنوعی فراهم شده است و در ابعاد جهانی شرکتهای لجر و سیفپل روی این موضوع سرمایهگذاری کردهاند.
بهبهانی با اعلام این خبر که دورج هم تحقیقات خود در این زمینه را آغاز کرده، از جمله مهمترین چالشهای فعالیت در بخش تولید کیفپول سخت افزاری را جا انداختن مفهوم تولید ایران عنوان کرد و گفت: کاربران در استفاده از کیفپولهای سختافزاری دارایی خود را در آن نگهداری میکنند و تغییر ذهنیت آنها نسبت به کالای تولید داخل یکی از چالشیترین بخشهای فعالیت در این حوزه بود.
احمد وطنی مدیرعامل ونسی در این پنل به ذهنیت مبارزه رمزارز با سیستم بانکی اشاره کرد. از نگاه او، رمزارزها الزامات برای مبارزه با فیات و سیستم بانکی نیامدهاند و میتوانند در این حوزه مشکلاتی را برطرف کنند.
وطنی نرخ نکول تسهیلات با توثیق رمزارز را صفر اعلام کرد و گفت: در ابتدای فعالیت خود قصد داشتیم در بازار سرمایه فعالیت کنیم که متوجه شدیم فهم و پذیرشی برای این شکل از فعالیت در بازار سرمایه وجود ندارد.
مدیرعامل ونسی در مورد فعالیتهای اخیر این شرکت هم گفت: امروزه در حال همکاری با کارگزاران بورسی و پلتفرمهای طلا در کنار صرافیهای رمزارزی هستیم. در حوزه طلا با داریک همکاری خود را شروع کردهایم و در میان کارگزاریها با کاریزما و بیشاپ فعالیت میکنیم.
همچنین وطنی تعداد کاربران پلتفرم ونسی را ۵۰۰ هزار کاربر فعال اعلام کرد.
افسانه درودگر همبنیانگذار نیکاندیش در یکی از ارائههای این رویداد به برنامهریزی و وضعیت حوزه رمزارز در دبی اشاره کرد. به گفته او، دبی در ۲۰۱۶ استراتژی خود را مشخص کرد که روی سه موضوع متمرکز بود. امروزه سالانه این کشور پنجونیم میلیارد درهم از همین طریق صرفه جویی میکند و همانطور که قصد داشت، تا سال ۲۰۲۰ حدود ۵۰ درصد از تراکنشهای دولتی را روی بلاکچین برده است.
درودگر با اشاره به سیاستهای دبی برای جذب سرمایهگذاران گفت: مشوقهایی که دبی در این حوزه قرار داد باعث شده دبی به هاب منقطه در این حوزه تبدیل شود. مقررات شفافی در دبی وجود دارد که از سرمایهگذاران محافظت میکند و هرگونه فعالیت در این حوزه مشمول مالیات نمیشود.
از نگاه درودگر، این رویکرد دبی باعث جذب سرمایهگذاران زیادی از جهان شده است که در میان آنها سرمایهگذاران ایرانی هم قابل توجه هستند. البته همبنیانگذار نیک اندیش به فضای داخلی هم اشاره کرد و گفت: در مواجهه با اداره مالیات مبنای سود و زیان صرافیها رشد بیتکوین در نظر گرفته میشود. ممیزهای مالیاتی ما سوادش را هم ندارند و نمیدانند مبنای سود بیتکوین نیست و مدل درآمدی صرافی متفاوت است.