با تعطیلی فعالیت صرافیها بازار از بین نمیرود، زیرزمینی میشود
فعالان حوزه تبادل رمزدارایی در پنل «دستاوردها و دغدغههای یک اکوسیستم» اعلام کردند، با تعطیلی…
۲ بهمن ۱۴۰۳
۲ بهمن ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
امیرحسین راد مدیرعامل نوبیتکس از رئیس جمهوری و دولت خواستار ورود به مشکلات حوزه رمزارز شد و گفت از تنظیمگری درست حمایت میکنیم. همچنین محسن صالح مدیر توسعه کسبوکار بیتپین هم بااشاره به بینتیجه ماندن رویکردهای قهری اعلام کرد امروزه کاربران کریپتو جایگزینهای زیادی پیش روی خود دارند و مسدودی به فرار کاربران و تقویت بازارهای زیرزمینی منجر میشود.
به گزارش پیوست، امیرحسین راد، مدیرعامل نوبیتکس معتقد است: بروز مشکلات متعدد و به طول انجامیدن رفع چالشها با توجه به توسعه اکوسیستم رمزارز کشور منجر به آسیبپذیری بیشتر فعالان این حوزه خواهد شد. او در ارائه خود در رویداد ۹ ژانویه، تعامل با بخش خصوصی را راهکاری برای برون رفت از مشکلات موجود اعلام کرد.
او مسأله امروزی صنعت را تنظیمگری بد و ضدتوسعه عنوان کرد و خواستار تغییر در شیوه تنظیمگری در حوزه رمزارز شد. راد مشکلات این حوزه را از ابتدای شکلگیری آن در دو بخش داخلی و خارجی دستهبندی کرد با خطاب قرار دادن ریاست جمهوری و دولت خواستار رسیدگی به چالش بهوجود آمده و جلوگیری از بروز آسیب بیشتر شد.
مدیرعامل نوبیتکس در رابطه با چالش شفافیت فعالان این حوزه گفت: یکی ازاتهاماتی که همیشه به فعالان این حوزه وارد است مخالفت ما به شفافسازی است درحالی که تهیه ۵ سند از دل بخش خصوصی در این رابطه نشان میدهد که ما مشکلی با شفافیت نداریم و چالش ما تنظیمگری بد است.
طبق گفته او ایران صاحب دومین پلتفرم بزرگ خاورمیانه از نظر تعداد کاربر است و در اکوسیستم و بازار رمزاری کشور، در حال حاضر ۱۵ الی ۲۰ میلیون نفر فعالیت دارند.
مدیرعامل نوبیتکس با مؤثر خواندن بازار رمزارزی در اقتصاد دیجیتال کشور، گفتوگو و تعامل تنظیمگران با بخش خصوصی را راهکاری برای برطرف شدن مشکلات و چالشهای این حوزه خواند.
او با اشاره به ارزش ۴ تریلیون دلاری بازار کریپتو، اکوسیستم رمزارز را بزرگتر و صاحب نقش بیشتری نسبت به گذشته دانست. از همین رو راد معتقد است، بروز چالشها و به طول انجامیدن برطرف شدن آنها، اکوسیستم را متحمل آسیب بیشتری خواهد کرد.
مدیرعامل نوبیتکس همچنین گفت: ما سر اصول خودمانایستادیم واز تنظیمگری درست، حمایت میکنیم. مشکل به وجود آمده بیشتر یک لجبازی است که در نهایت میتواند منجر به از دست رفتنامید فعالان این بازار شود.
محسن صالح مدیر توسعه کسبوکار بیتپین در ارائه خود ابتدا فضایی از آینده را ترسیم کرد. جایی در سال ۲۰۵۰ در عصر بلاکچین که مراکز قدرت نقش همیشگی خود را از دست داده و مردم به ندرت از بانک مرکزی متکی هستند.
به گفته صالح، فعالان در این فضا از دو دیدگاه پیروی میکنند. برخی معتقد به دولت و انحصارهایی که این شیوه ایجاد میکند و یک دیدگاه هم تمرکززدایی مبتنی بر این فناوری. همانطور که ده سال پیش صحبت و فعالیت در مورد هوشمصنوعی و کریپتو دور از ذهن به نظر میرسید، این مسیر خیلی زود طی شد با همین مبنا میتوان آینده را متصور شد.
از نگاه صالح، در میان دو دیگاه کلی تمرکزگرایی و تمرکززدایی میتوانیم رویکرد سومی را برای خروج از وضعیت فعلی ایجاد کرد که در آن همکاری میان دولت و فناوری و فعالان شکل گرفته و حاکمیت قانون بدون به خطر افتادن نظم محقق شود.
مدیر توسعه کسبوکار بیتپین در این رابطه بهاندیشهها و کتابهای فون هایک اشاره کرد. به گفته او:اندیشههای فون هایک میگویند ساختارهای غیرمتمرکز میتوانند به خوبی نظم ایجاد کنند. هایک در کتابها میگوید دانش و اطلاعات پراکنده هستند و به همین دلیل هیچ نهاد متمرکزی نمیتواند این حجم و پراکندگی را تجمیع و تصمیم درستی بگیرد.
همچنین به گفته صالح: «به عنوان کسی که شیفته فلسفه غیرمتمرکز هستم، در بلاکچین با حذف واسطهها، حاکمیت قانون واقعی امکان برقراری دارد.
اما محسن صالح در مورد وضعیت فعلی حوزه رمزارز در ایران گفت: امروز تمم موارد از بالا به پایین دیکته میشود. نهادهای مختلفی برای تصمیمگیری داریم و حتی در مواردی تصمیمات آنها هم راستا نیست. تجربههای گیجکنندهای در مورد قانونگذاری داریم. پیشتر سهم ایران در ماینینگ حداقل ۳ درصد بود و در ادامه با ورود قانونگذاری، این صنعت به سمت مرگ رفت.
از نگاه مدیر توسعه کسبوکار بیتپین، امروزه بستن درگاهها باعث شده کاربران به پلتفرمهای خارجی بروند یا از بازار زیرزمینی ریال خود را تبدیل به کریپتو کنند. امروزه مانند دهه ۶۰ و اقدماتی مانند ایست بازرسی و فیلترینگ نیست و کاربران جایگزینهای زیادی پیش روی خود دارند.
او در مورد رویکرد دیگر کشورها گفت: «کریپتو ولی» در سوئیس به جای مقررات سفت و سخت، حمایت از کسبوکارها را اولویت قرار داده و همین باعث شده سوییس تبدیل به هاب کریپتو در اروپا شود. امارات، دبی و ابوظبی فعالیت جدی دارند و میخواهد با دادن امتیاز و شرایط مناسب از اقتصاد نفتی و گردشگری دور و به سمت این حوزه بروند.