skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فناوری

شایان عارضی

شایان عارضی نویسنده میهمان

چشم انداز ۲۰۲۵ گوگل و سرمایه‌گذاری ویژه در جمنای

شایان عارضی
شایان عارضی
نویسنده میهمان

۱۵ دی ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

گوگل در جهت تعیین و تعریف استراتژی‌های سال جاری، نشستی با حضور مدیران بلندپایه خود برگزار کرد. محوریت این نشست در راستای مشخص کردن اهداف سال جاری گوگل، تاکید بر اهمیت هوش مصنوعی و توسعه جمنای (Gemini) و چالش‌های رگولاتوری بود.

به گزارش پیوست؛ گوگل هر ساله نشستی را برای مشخص کردن اهداف و مسیر حرکتی خود در طول سال برگزار می‌کند. سوندر پیچای، مدیر عامل اجرایی گوگل در این نشست سال ۲۰۲۵ را سالی « حیاتی» برای کمپانی عنوان کرد.

۲۰۲۵ سالی حیاتی و سرنوشت‌ساز برای گوگل

پیچای با اشاره به رقابت شدید شکل گرفته در زمینه هوش مصنوعی، از کارمندان این شرکت خواست تا برای عقب نماندن کمپانی از رقابت با دیگر شرکت‌های بزرگ و مطرح حوزه فناوری تمرکز و تلاش ویژه‌ای را به حوزه هوش مصنوعی معطوف کنند.

به گفته پیچای: از نظر من باور به حیاتی بودن این لحظه و نیاز به حرکت سریع‌تر به عنوان یک کمپانی بسیار مهم است. سرمایه‌گذاری پرسکی است که می‌تواند سود عظیمی هم داشته باشد. این لحظات حاوی نوآوری‌ها و دگرگونی‌های عظیمی هستند. در سال ۲۰۲۵ الزامی است که تمرکز خود را به شکلی خستگی‌ناپذیر معطوف گشودن مزایای حداکثری این تکنولوژی[هوش مصنوعی] و حل مشکلات کاربران بکنیم. در این نشست عده‌ای از کارمندان گوگل به شکل حضوری و تعدادی هم در قالب تماس تصویری حضور پیدا کرده بودند.

آن‌چه صحبت‌های پیچای را  حائز اهمیت می‌کند نگاهی به سالی است که گوگل و سایر کمپانی‌های تکنولوژی از سر گذراندند. در حقیقت امر گوگل کماکان سهم عمده کاربران موتور جست‌وجو را در اختیار دارد. در سال گذشته و با رشد چشم‌گیر هوش مصنوعی تعداد زیادی از کاربران به سمت استفاده از این ابزارها و حتی افزونه‌هایی مانند اوپن ای‌آی رفتند.

همین حقیقت در بازاری که گوگل در آن تقریبا بی‌رقیب بوده است، زنگ خط مهمی را برای ارتقای قابلیت‌های خود و پیشرفت روزافزون به صدا در می‌آورد. نکته حائز اهمیت دیگر  سخت‌تر شدن قانون‌گزاری در این حوزه‌هاست.

گوگل؛ زیر ذره‌بین مراجع قانونی و رگولاتوری

در ماه آگوست یک قاضی فدرال حکم به انحصارطلبی گوگل در بازار جست‌و‌جو داد. در ماه نوامبر هم  وزارت دادگستری از گوگل خواست تا موتور جست‌وجوی کروم  را از تملک خود خارج کند. این در حالی بود که گوگل درگیر پرونده جداگانه‌ای هم بود. در این پرونده دیگر وزارت دادگستری آمریکا گوگل را متهم به احتکار غیرقانونی تبلیغات تکنولوژی کرد. این پرونده در ماه سپتامبر بسته و تا کنون منتظر حکم قاضی مانده است.

در همان ماه بود که رگولاتوری رقابت بریتانیا، پرونده‌ای را بر علیه فعالیت‌های تبلیغاتی گوگل در زمینه تکنولوژی مطرح کرد. بر طبق این پرونده گوگل: با سلطه خود بر پخش آنلاین تبلیغات در راستای منفعت سرویس‌های تکنولوژی خود به بازار رقابتی این حوزه آسیب رسانده است.

سوندر پیچای، مدیرعامل گوگل

پیچای در واکنش به این رخدادها گفت: بر من پوشیده نیست که ما در سراسر جهان با بازرسی‌های موشکافانه‌ای مواجه‌ایم. پیچای با تاکید بر حفظ تمرکز و اهمیت در مسیر ماندن بیش‌تر از هر زمان دیگری، عنوان کرد: با توجه به ابعاد و میزان موفقیت ما جای تعجب ندارد. این هم بخشی از تاثیرات بزرگ‌تر تکنولوژی بر ابعاد گسترده‌ جامعه است.

 جمنای؛ برگ برنده یا شکستی عظیم

مدیران اجرایی گوگل انتظار دارند تا جمنای، مدل بزرگ زبانی این کمپانی در سال جاری تبدیل به شانزدهمین اپ باشد که به تعداد نیم میلیارد کاربر می‌رسد. این تمهیدات و پیش‌بینی خارج از جنبه‌های اجرایی نبوده و در اصل گوگل بیش‌ترین تمرکز و سرمایه خود را در سال جاری به این هوش مصنوعی اختصاص داده است.

پیچای با عنوان این‌که «ساختن کسب‌وکار بزرگ و جدید» در اولویت است، درمورد مدل بزرگ زبانی گفت: با وجود جمنای تحرک بزرگی بالاخص در چند ماهه اخیر رقم خورده است. او در ادامه گفت که این حوزه هم کارهایی دارد تا شکاف‌های آن مرتفع شده و در سال ۲۰۲۵ یک جایگاه مدیریتی برای این بخش از گوگل هم تعریف شود.

پیچای اصلی‌ترین هدف گوگل را در سال ۲۰۲۵ پیمایش جمنای در بخش مشتریان دانست.

او با آگاهی به این مسئله که در زمینه هوش مصنوعی عقب‌تر از اوپن ای‌آی هستند گفت: تاریخ اثبات کرده که شما همواره لازم نیست اول باشید، بلکه باید به خوبی اقدام کرده و به عنوان یک محصول در بالاترین سطح حوزه خود باشید. فکر می‌کنم مسئله اصلی در سال ۲۰۲۵ همین باشد.

تاریخ اثبات کرده که شما همواره لازم نیست اول باشید، بلکه باید به خوبی اقدام کرده و به عنوان یک محصول در بالاترین سطح حوزه خود باشید. فکر می‌کنم مسئله اصلی در سال ۲۰۲۵ همین باشد.

ادامه این نشست هم با اشاره به پروژه‌های تازه گوگل مانند آسترا و پرسش و پاسخ حاضران در جلسه ادامه یافت.

می‌توان با اوپن ای‌آی رقابت کرد؟

از جالب توجه‌ترین این پرسش‌ها این بود که: حال که چت‌ جی‌پی‌تی در زمینه مدل‌های بزرگ زبانی با ای‌آی یکی دانسته می‌شود، همان‌طور که گوگل در زمینه موتورهای جست‌وجو با سرچ یکی دانسته می‌شود، چه‌ سیاست‌هایی قرار است گوگل را به رقابت در بالاترین سطح با اوپن ای‌آی سوق دهد؟

برای پاسخ به این پرسش هم مدیرعامل بخش آلفابت گوگل به دمیس هاسابیس، هم‌بنیان‌گذار دیپ‌مانید رجوع کرد. هاسابیس با اشاره به افزایش چشم‌گیر کاربران اپ جمنای از ماه فوریه که معرفی شد، نوید یک « توربو شارژ» و تکامل اساسی را در یک تا دو سال آینده داد.

دمیس هاسابیس، هم‌بنیان‌گذار دیپ‌مانید

او با توصیف چشم اندازی از یک دستیار هوشمند جهانی گفت: این دستیار قادر است به شکل یک‌پارچه تحت هر دامنه، چارچوب یا دستگاهی ارائه خدمات کند.

https://pvst.ir/jyc

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو