نسخه نهایی کانواس در اختیار تمامی کاربران ChatGPT قرار گرفت
نسخه نهایی کانواس(Canvas) که به صورت خاص روی حوزه برنامهنویسی و متن فعال است، به…
۲۱ آذر ۱۴۰۳
۵ آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تحقیقات جدیدی نشان میدهد اولین نسلی که تمام طول عمر خود را با اینترنت سپری کرده است تا سطح بالایی نگران و مضطرب از آینده شغلی است. بررسیها نشان میدهد که نسل زد اضطراب زیادی درمورد هوش مصنوعی و تاثیر آن بر وضعیت شغلی خود دارد و این در حالی است که مدیران و کارکنان رده بالا کمتر نگران تاثیر هوش مصنوعی و فناوریهای جدید هستند.
به گزارش پیوست به نقل از فورچن، براساس یک نظرسنجی از میان ۱۱۸۰ بزرگسال شاغل در ایالات متحده و ۳۹۳ مدیر در انگلستان که توسط شرکت General Assembly، ارائه دهنده فناوری آموزشی، انجام گرفته است، ۶۲ درصد از پاسخ دهندگان باور دارند که هوش مصنوعی در یک دهه آینده جایگزین آنها میشود.
با این حال تفاوت روشنی میان نسل جوان و مدیران با تجربه به چشم میخورد. نسل جوان و آسیبپذیر بیشتر از همه نگران پیشرفت هوش مصنوعی و تاثیر آن بر فرصتهای شغلی است اما بیشتر مدیرعاملان چندان نگران آینده نیستند. تنها ۶ درصد از رهبران و معاونان آنها هوش مصنوعی را تهدیدی برای موقعیت شغلی خود میدانند.
کارکنان جوان بیشتر از مدیران خود احساس خطر میکنند زیرا در حوزههایی مثل تعدیل نیرو و تاثیر هوش مصنوعی بر شرکتها، نقش و تاثیر کمتری دارند. بسیاری از مدیران در سال گذشته نشان دادند که مایل به استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش نیروی کار خود هستند. گزارشی از شرکت Challenger نشان میدهد که از ماه مه سال گذشته تا فوریه امسال، تنها در آمریکا بیش از ۴۶۰۰ هزار نفر با استفاده از هوش مصنوعی تعدیل نیرو شدند. با این حال نایبرئیس این شرکت به بلومبرگ اعلام کرده است که این ارقام به وضوح کمتر از واقعیت موجود هستند.
همچنین از آنجایی که نسل Z تنها در ابتدای مسیر شغلی است، اضطراب بیشتری را در این شرایط تجربه میکند. لوپه کولانگلو، رئیس همکاریهای کارفرما و تعامل آموزشی شرکت General Assembly، میگوید ماهیت اصلاحی بسیاری از مشاغل این رده سنی باعث شده تا بیشتر از دیگر مشاغل در معرض خطر قرار بگیرند.
او در بیانیهای به فورچن گفت: «هوش مصنوعی میتواند بسیاری از این وظایف تکراری و سطح پایین را که معمولا کارکنان تازهوارد برعهده میگیرند، انجام دهد. درنتیجه به شکل قابل درکی، نسلهای جوانتر در این باره اضطراب دارند. مدیران و روئسای کارکشته اما، سالها تجربه و اطلاعات پیرامونی را دارند که چندان قابل جایگزین کردن با هوش مصنوعی نیست-حداقل در حال حاضر اینطور نیست.»
جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، نیز چنین موضوعی را تایید میکند او در رویداد هوش مصنوعی انویدیا در ماه اکتبر در پاسخ به این سوال که آیا هوش مصنوعی میتواند جایگزین او شود گفت: «به هیچ عنوان.» او معتقد بود که هوش مصنوعی میتواند ۲۰ تا ۵۰ درصد از شغل یک فرد را خودکارسازی کند و به عقیده او «کسی که میتواند از هوش مصنوعی برای خودکارسازی آن ۲۰ درصد استفاده کند شغل شما را میگیرد.»
کولانگلو با اشاره به اینکه نسل زد «نقطه نظر منحصربهفردی را به محل کار میآورد که نباید نادیده گرفته شود» افزود که کارفرماها درمورد نبود مهارتهای نرم این نسل در حوزه ارتباطات و مدیریت زمان شکایت دارند. به گفته او، با توجه به خودکارسازی مشاغل مستقل با استفاده از هوش مصنوعی، این مهارتهای نرم اهمیت بیشتری پیدا میکنند.
نسلهای جوان بیشتر از دیگر نسلها نگران تاثیر هوش مصنوعی بر آینده شغلی خود هستند. نیمی از میلنیالها بر این باورند که احتمال آن وجود دارد هوش مصنوعی جایگزین آنها شود در حالی که در بین نسل X (متولدین ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۰) این رقم به ۴۴ درصد و در بین بیبی بومرها (متولدین ۱۹۴۶ تا ۱۹۶۴) به تنها ۲۴ درصد کاهش مییابد.
از نگاه کولانگلو، حتی اگر بومرها نگران تاثیر هوش مصنوعی بر فرصت شغلی خود نیستند هم در کمک به نسل آینده مسئولیت دارند. او میگوید: «در حالی که هوش مصنوعی مشاغل بیشتری را از تازهواردان میگیرد، کارفرماها مسئولیت بیشتری برای آموزش نسل بعدی دارند. شرکتها باید راهی برای ورود در اختیار آنها بگذارند.»
او افزود که «کارفرماها نمیتوانند به طور کامل یک نسل را نادیده بگیرند» و آنها باید به ساخت مهارتهای مورد نیاز این نسل کمک کنند.