تپسیفود از اسنپفود به شورای رقابت شکایت کرد
تپسی در اعتراض به آنچه «اتخاذ رویههای ضد رقابتی در بازار سفارش آنلاین غذا توسط…
۱۲ آبان ۱۴۰۳
۱۲ آبان ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
طبق گزارش سال دیتاک از برندهای داخلی و خارجی لوازم خانگی، میتوان نتیجه گرفت تبلیغات در شبکههای اجتماعی و تعامل با کاربران در بسترهای دیجیتالی اولویت بازاریابی برندها نیست. لوازم خانگیهایی مانند تلوزیون، کولر گازی و ماشینهای شست و شو درصد بالایی از تولید محتوا در فضای مجازی را دارند. همچنین برند اسنوا با ۲۴ میلیون بازدید، رتبه اول آگهی را در میان برندهای ایرانی لوازم خانگی کسب کرده است.
به گزارش پیوست، طبق گزارش سال ۱۴۰۲ دیتاک، ابزار رصد و تحلیل در شبکههای اجتماعی، با وجود ممنوعیت واردات و محدودیت آنها در بازار، همچنان تمایل و احساس مثبت نسبت به خریداری این برندها از سمت کاربران وجود دارد.
طبق گزارش سالانه دیتاک از دادههای شبکه اجتماعی برندهای لوازم خانگی برآیند احساسات مخاطبان به ترتیب نسبت به برندهای الجی، سامسونگ، بوش و سونی نسبت به سایر برندهای لوازم خانگی مثبت تلقی شده است.
این گزارش حاکی از آن است که بیشترین محتوای فضای مجازی به لوازم خانگیهایی با ابعاد بزرگ مانند تلوزیون با ۴۹ درصد، کولر گازی با ۱۴ درصد، لباسشویی با ۹ درصد، ماشین ظرفشویی با ۶ درصد و جاروبرقی با ۴ درصد اختصاص دارد. همچنین محتوای مربوط به یخچال نیز با میزان مجموعا ۱۸ درصدی عنوان شده است که در میان برندهای حال حاضر، الجی، سامسونگ، اسنوا و بوش بیشتر بوده است.
با وجود ممنوعیت واردات و کمیاب بودن برندهای خارجی لوازم خانگی، میزان بازدید از محتواهای مربوط به چهار برند خارجی مطرح در کشور( الجی، سامسونگ، اسنوا و بوش) ۱۴۰ میلیون بازدید در یکسال گذشته(۱۴۰۲) ثبت شده است. این در حالی است که آمار بازدید از محتوای منتشر شده ۱۰ برند داخلی کشور ۶۵ میلیون بازدید، عددی تقریبا نصف بازید از محصولات خارجی برآورد شده است.
همچنین در این گزارش نشان داده میشود که کاربران نسبت به برندهای قدیمی ایرانی معروف که از قبل ممنوعیت فعالیت داشتند مانند آبسال، هیمالیا و پاکشوما به مراتب احساس منفی کمتری در مقایسه با برندهایی که پس از موضوع ممنوعیت واردات متولد شدند ابراز کردند.
در میان برندهای ایرانی برند آبسال بهترین عملکرد را از نظر شاخص محبوبیت دارد.
عمده دلایل شکایت کاربران از برندهای لوازم خانگی خارجی شامل قیمتهای بالای محصولات، موجود و اصل نبودن نمونههای خارجی در بازار، دسترسی نداشتن به خدمات پس از فروش و نبود قطعات یدکی است.
مونتاژ قطعات چینی به اسم محصول ایرانی، دست داشتن در ممنوعیت وارادت لوازم خارجی، ناهماهنگی قیمت و کیفیت، کمکیفیتی محصولات و رانتی بودن از جمله دلایل مشترکی است که مشتریان نسبت به خریداری لوازم خانگی برندهای داخلی برشمردند.
عمده برندهای لوازم خانگی در شبکههای مجازی مخصوصا اینستاگرام یا بهطور کلی صفحات فعالی ندارند یا اینکه فعالیت آنها محدود است.
طبق جدول فوق، برند امرسان با کمترین میزان محتوای تولید شده در فضای مجازی در یکسال گذشته بیشترین تعداد دنبالکننده(فالور) را در میان سایر برندها داشته است.
برند بوتان نیز با حداکثر میزان محتوای تولید شده در فضای مجازی تعداد دنبالکنندههای کمتری دارد و دیده میشود که حسابهای کاربری دنبالکننده این برند هنوز به عدد ۵۰ هزار نرسیده است.
در رابطه با اینگیجمنت یا همان میزان تعامل و مشارکت کاربران با محتوا در فضای مجازی باید گفت که بیشترین این آمار با میزانی بیش از ۲۵ درصد به برند پارس خزر تعلق دارد. در حالی که میزان محتوای تولید شده برای این برند و همچنین تعداد دنبالکنندههای آن در قیاس با سایر برندها در دسته کمترینها قرار دارد.
با توجه به نمودار فوق، صفحه اینستاگرامی برند کلور با اختلاف گسترده، بیشترین کامنت را از مخاطبان دریافت کرده است. همچنین مشاهده میشود تقریبا به بیش از کامنتهای لازم از سمت مدیریت صفحه مجازی پاسخ داده شده است.
داتیس، پارس خزر، امرسان و الکترواستیل در دستهبندی برندهایی که قرار میگیرند که پاسخهای لازم به کامنتهای مخطابان از سمت صفحه مجازی آنها ارسال نشده است.
بر اساس آمار میتوان گفت بیشتر صفحات اینستاگرامی برندهای لوازم خانگی داخلی به کامنتهای کاربران واکنش جدی نشان نمیدهند.
فعالیت برندهای لوازم خانگی داخلی در صفحات اینستاگرامی نشان میدهد تعامل با کاربران و تبلیغات در این بستر دیجیتالی در استراتژی بازاریابی آنها اولویت چندانی ندارد.
برند اسنوا با حدود ۲۴ میلیون بازدید، رتبه اول آگهی از برند را در میان برندهای ایرانی کسب کرده است.
کلور با لقب تعاملیترین برند لوازم خانگی در فضای مجازی شناخته شده است. کاربران برای پنج پست اینستاگرامی اخیر این برند بیشترین کامنت را درج کردهاند. البته لازم به ذکر است که حضور بهرام رادان، بازیگر کشور به عنوان سفیر این برند و تعامل عوامل کلور با کاربران در اینستاگرام روی کسب این لقب تاثیر داشته است.
همچنین این برند با برگزاری رویدادها و کارگاهها با حضور شخصیتهای سرشناس مانند پارسا پیروزفر و پرویز شهبازی، سلبریتیمحورترین برند شناخته شده است.
برند امرسال با ۱۷۵ هزار فالور بیشترین دنبالکننده را در اینستاگرام دارد. این در حالی است که امرسان فقط یازده پست در سال گذشته منتشر کرده است.
برند بوکان با انتشار ۱۳۶ محتوای اینستاگرامی و نرخ تعامل ۳.۴ درصدی فعالترین برند در فضای مجازی یکسال گذشته عنوان گرفته است.
پارس خزر با برگزاری مسابقه کامنتی با ۳۵ درصد نرخ تعامل پرتعاملترین برند یکسال گذشته نام گرفت.