استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۹ مهر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۸ دقیقه
اعضای ائتلاف تاد از تهدید انحلال اتحادیه کسب و کارهای مجازی در صورت به حد نصاب نرسیدن اعضای شرکت کننده در انتخابات فردا ۳۰ مهر ۱۴۰۳ خبر میدهند و معتقدند این اتفاق به ضرر یکبهیک ذینفعان کسب و کارهای اینترنتی منجر خواهد شد. به باور آنها وجود اتحادیه میتواند از مشکلات کسبوکارها بکاهد و امکان رسیدن صدای بخش خصوصی به حاکمیت را فراهم کند.
به گزارش پیوست، در نشست خبری انتخابات کشوری کسبوکارهای مجازی که با حضور کاندیداهای ائتلاف تاد برگزار شد؛ رضا الفتنسب عضو ائتلاف تاد و مدیرعامل کتاب مارکت با اشاره به حمایت از کسب و کارها در شهرستانها گفت: انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی را در سال ۹۳ و اتحادیه کسبوکارهای مجازی را در سال ۹۶ راه اندازی کردیم.
ما بهدنبال این بودیم که مشکل مجوزها را برای کسبوکارها حل کنیم. در سال ۹۴مجوزهای کسب و کارهای اینترنتی از سوی اتحادیه فناوران صادر میشد که دیدی بسیار سنتی به مسئله داشتند. دولت در سال ۹۶ اتحادیه کسبوکارهای مجازی را با ۲۰۰ عضو راهاندازی کرد. اتحادیه جوان بود و با همه مشقتها در حال پیشروی و یادگیری بودیم که دولت سیزدهم به روشهای مختلف جلوی انتخابات اتحادیه کسب و کارهای مجازی را گرفت و در نهایت امسال و با پا گرفتن دولت چهاردهم برگزاری انتخابات روال جدیتری به خود گرفت.
الفت نسب در ادامه به چالشهای پیشروی کسب و کارها در زمانی که اتحادیه وجود نداشت اشاره کرد و افزود: در زمانی که اتحادیه وجود نداشت، اتحادیههای مختلف به مسائل گوناگون وارد میشدند و از کسبوکارها میخواستند که از آنها مجوز بگیرند. اگر انتخابات به حد نصاب نرسد یا بخش فروش به اتحادیه فناوران برمیگردد یا دریافت مجوزها به سایر اتحادیههای سنتی میرسد که به نظر من یک بازگشت به عقب است. مثلا مجوز تاکسیهای اینترنتی به تاکسیرانی و شهرداری مرتبط میشود.
الفتنسب اولویت اصلی خود برای حضور در اتحادیه را موضوع رسیدگی به کسبوکارهای اینترنتی خارج از تهران دانست: این کسبوکارها مشکلاتی دارند که ما اصلاً در تهران با آن درگیر نیستیم. مثلاً کسبوکارهای فعال در شیراز مشکلی داشتند که پست شیراز اقدام به ارسال موبایل نمیکرد که این موضوع با پیگیری ما حل شد.
الفتنسب همچنین از حمایت سازمانهایی مثل نصر کشور و انجمن کسبوکارهای الکترونیکی از این انتخابات صحبت کرد و گفت: از همه فعالان حوزه فناوری میخواهیم تا در این انتخابات شرکت کنند تا سکان هدایت اتحادیه به دست افراد باسابقه فعالیت صنفی برسد. وجود اتحادیه میتواند مشکلات کسبوکارها را بکاهد و صدای بخش خصوصی را راحتتر به حاکمیت برساند.
الفت نسب در ارتباط با موضوع تفکیک اتحادیه که از سوی وزارت صمت مطرح شده بود گفت: این موضوع کاملا غیرکارشناسی و نادرست بود و کاملاً لغو شده است.
اشکان آرمندهی مدیرعامل دیوار در رابطه با رد صلاحیت خود در اتحادیه کسب و کارهای مجازی و حمایت خود از ائتلاف تاد گفت: مساله فردی نیست و حالا پای اهمیت صنفی در میان است. متاسفانه در ۲ یا سه سال گذشته تضعیف صنف باعث بروز مشکلات زیادی شده است و نبود یک صنف واحد برای مطالبهگری کسبوکارهای خرد و بزرگ را با چالشهای زیادی مواجه کردهاند.
امیدوارم اکوسیستم متوجه حساسیت موضوع باشند. زمانی که ما یک اتحادیه قوی داشتیم خیلی بهتر میتوانستیم تعامل کنیم و مطالبات خود را با بخشهای مختلف حاکمیت جلو ببریم. ما بدون اتحادیه از حداقلها هم بیبهره شدیم. بر هیچکس پوشیده نیست مساله قدرت صنفی و مطالبات صنفی چقدر اهمیت دارد.
آرمندهی برگزاری انتخابات و حضور اعضا را برای حفظ این صنف ضروری دانست و افزود: بعد از انتخابات یکی از اصلیترین اهداف هیات مدیره باید این باشد که اتحادیه را در تمام شهرها اسکان دهد و اتحادیه نباید فقط متمرکز در شهر تهران باشد.
آرمندهی در پاسخ به این پرسش که آیا او و دیگرانی که در فرایند انتخابات رد صلاحیت شدند برخورد قهرآمیزی با انتخابات اتحادیه داشتند یا خیر گفت: من رد صلاحیت شدم و افراد دیگری هم نیز دچار این مسئله شدند اما واقعیت اینجاست صنف فقط نباید به فرد متکی باشد و ما باید حمایت خودمان را نشان دهیم. باور دارم که کسی رفتار قهرآمیز در فعالیت صنفی پیش نمیگیرد و همه باید برای زنده نگهداشتن اتحادیه تلاش کنیم، چرا که در زمانی که این اتحادیه وجود داشت بسیار راحتتر مشکلات را حل و فصل میکردیم.
نیما قاضی رئیس انجمن تجارت الکترونیکی تهران نیز در ادامه این نشست گفت: دو دوره از اتحادیه را تجربه کردیم، یک دوره که تشکیل شد و یک دوره که جلوی برگزاری انتخابات آن گرفته شد. اتحادیه فقط یک تشکل صنفی نیست و بلکه یک نهاد صنفی است که یک سری مأموریت دارد و باید به موضوعات مختلف رسیدگی کند.
نکته عجیب ماجرا اینجاست که در مدتی که کار اتحادیه به درستی پیش نمیرفت تعداد اعضای آن سه برابر شده و نمیدانیم این شرکتها چطور به اتحادیه اضافه شدند. ممکن است اتحادیه به دست کسانی بیفتد که صلاحیت لازم را ندارند از همین رو میخواهیم تلاش خودمان را بکنیم که اتحادیه کسبوکارهای مجازی دست فعالان صنفی با سابقه برگردد و دیگر شرایط بد گذشته را تجربه نکنیم.
طبق گفته قاضی وضعیت نامشخص عضوگیری در اتحادیه مشکلات زیادی به بار میآورد. او در این باره اضافه کرد: ما از همه میخواهیم که در ۳۰ مهر در این انتخابات شرکت کنند. قاضی در پاسخ به این پرسش که آیا مدیران کسبوکارهای بزرگ وقت این را دارند که به فعالیتهای صنفی رسیدگی کنند یا خیر گفت: اعضای ائتلاف تاد فعالیت صنفی داشتند و تجربه حضور در این فضا را دارند. افرادی که برای اتحادیه میآیند باید امکان و زمان این را داشته باشند که بخشی از انرژی خود را به کارهای این اتحادیه تخصیص دهند و باید از تیمهایی که دارای افراد شناسنامهدار و مدیریت گروههای مطرح را عهدهدار هستند حمایت کرد.
پشوتن پورپزشک مدیرعامل پادرو هم درباره تهدیدهای انحلال اتحادیه صحبت کرد و گفت: باید تهدید از بین رفتن اتحادیه را به گوش همه برسانیم. کسبوکارهای خرد زیادی وجود دارد که از این اتحادیه مجوز گرفتند که اگر اتحادیه با ترکیب مناسبی تشکیل نشود،مشکلات زیادی کسب و کارها را تهدید میکند و حتما همه کسبوکارهای خرد و بزرگ بهنحوی دچار مشکلات میشوند.کسبوکارهای بزرگ باید از اتحادیههای سنتی جواز کسب بگیرند و کسبوکارهای خرد نیز منافعی که برای خود متصور بودند را باید فراموش کنند چرا که همه آنها از بین میرود.
پورپزشک ادامه داد: مطالبه کردن مشکلات کسبوکارها مثل فیلترینگ کاری بوده که در سالهای اخیر توسط انجمن تجارت الکترونیکی پیگیری شده اما اتحادیه هم میتوانست در اینباره کاری کند. مواردی مثل کیفیت اینترنت و محدودیتهای اینترنت در ائتلاف تاد مطرح خواهد شد.حفظ ارتباط مداوم با رسانهها هم از مسائلی بود که پورپزشک از آن صحبت کرد.
ژوبین علاقبند عضو هیات مدیره انجمن تجارت الکترونیکی هم گفت: باید در قالب فعالیتهای صنفی بتوانیم صدای بخش خصوصی را به حاکمیت برسانیم و این موضوع اهمیت زیادی دارد. استفاده از ظرفیتهای اتحادیه میتواند کاری کند تا صدای بخش خصوصی به مسئولان قانونگزاری برسد. علاقبند همچنین در پاسخ به پیوست درباره پیگیریهای ناکافی اعضا برای شرکت در انتخابات گفت: کاندیداهای فعلی در انتخابات اتحادیه کسبوکارهای مجازی تجربه کاری و سابقه فعالیت صنفیشان نشان میدهد که بسیار افراد موجهی هستند.
باور دارم اهداف اصلی کسبوکارها برای تسهیل کارهایشان با این ائتلاف شکل میگیرد. من هم در انجمن تجارت الکترونیکی و هم عضو کمیسیون سلامت این انجمن و همچنین در سازمان نصر درگیر هستم و از همین رو دیگر وقت کافی برای حضور در این اتحادیه را نداشتم اما در کنار دوستان هستم.
کسری صادق نژاد، مدیرعامل اسنپباکس به موضوع اهمیت برقراری ارتباط با دولت اشاره کرد و گفت: باید کمی دقیقتر به سندیکا و انجمنهای صنفی باید نگاه کنیم؛ طبیعتا همه اعضا برای منافع مشترک خودشان دور هم جمع میشوند و هرجا که حس میکنند منافع به خطر میافتد، زیر چتر چنین اتحادیههایی پناه میبرند تا خودشان را حفظ کنند.
در ایران وزنه دولتیها بسیار بالاست و فضا را برای بخش خصوصی تنگ میکند، اتحادیه میتواند لابی شرکتهای تکنولوژی را انجام دهد و تعارض منافع بخش دولتی و خصوصی را برطرف کند. من حس میکنم در شرایطی که اکوسیستم ما حال و روز خوبی ندارد و روند سرمایهگذاری در این حوزه کاهش پیدا کرده، موضوع اتحادیه اهمیت دوچندانی پیدا میکن. بخصوص زمانی که باید سهم اقتصاد دیجیتال در GDP بیشتر هم بشود.
صادق محمدی مدیرعامل مدیانا هم در ادامه به اهداف ائتلاف تاد اشاره کرد و گفت: یکی از مسائلی که در اتحادیه مغفول باقی ماند ارتباط با کسبوکارها و اعضای آنها بود که حالا باید بتوانیم مسائل و مشکلات صنفی کسب و کارها را حل و فصل کنیم. انتخابات اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی فردا ۳۰ مهر ماه در هتل فردوسی برگزار میشود.