نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
اسنپ اعلام کرده است در سال ۱۴۰۲، پلیس فراجا بر اساس بررسی سوابق کیفری و قضاییِ یک میلیون و ۶۹ هزار و ۷۶۴ نفر متقاضی فعالیت در ناوگان اسنپ صلاحیت ۶هزار و ۴۳۰ نفر را برای قبول مسئولیت حملونقل مسافران تایید نکرده است و همچنین، ۰.۴ درصد از کاربران راننده فعال بر اساس بازخوردها و گزارشهای کاربران مسافر بهطور دائمی غیرفعال و از فعالیت در ناوگان اسنپ منع شدهاند.
به گزارش روابط عمومی اسنپ، بر اساس فرآیندهای تأیید صلاحیت و پایش ناوگان این تاکسی اینترنتی، در سال ۱۴۰۲ از بیش از یک میلیون نفر متقاضی فعالیت در اسنپ بیش از ۶ هزار نفر از سوی پلیس اماکن فراجا رد صلاحیت شدند. همچنین، ۰.۴ درصد از کاربران راننده فعال بر اساس بازخوردها و گزارشهای کاربران مسافر بهطور دائمی غیرفعال و از فعالیت در ناوگان اسنپ منع شدهاند.
در حال حاضر فرآیند ثبتنام متقاضیان عضویت در ناوگان اسنپ در سه مرحله جذب، آموزش و احراز هویت انجام میشود. در مرحله احراز هویت، یک تیم ناظر در اسنپ، تمامی مدارک فرد و خودرو را با یکدیگر تطبیق میدهند و در صورت مطابقت و صحت مدارک، روند تأیید صلاحیت با ارسال اطلاعات فرد متقاضی به پلیس اماکن فراجا آغاز میشود. پلیس اماکن فراجا، با بررسی سوابق قضایی و کیفری متقاضیان، کسانی را که سابقه کیفری موثر دارند و مرتکب افعالی شدهاند که میتواند برای جابهجایی مسافر نامناسب باشد رد صلاحیت میکند. پیشتر فرایند تایید صلاحیت از طریق اخذ گواهی عدم سوءپیشینه، با هزینه شخصی افراد متقاضی، انجام میشد که علاوه بر هزینهبر بودن دقت کافی را نداشت. در فرایند فعلی تمامی هزینههای مربوط به تایید صلاحیت از سوی اسنپ پرداخت میشود.
به این ترتیب، تمام کاربران رانندهای که در ناوگان اسنپ فعالیت میکنند دارای گواهی تایید صلاحیت پلیس اماکن فراجا هستند و این فرآیند علاوه بر آغاز فعالیت، هر ۶ ماه یکبار برای کاربران راننده فعال تکرار میشود. اسنپ در فرآیند بررسی سوابق متقاضی هیچگونه دخالتی ندارد.
پس از تأیید صلاحیت کاربران راننده توسط پلیس اماکن فراجا، اسنپ دوره آموزشی جامعی را برای آنها برگزار میکند. هدف از این آموزش، آمادهسازی کاربران راننده برای ارائه خدمات و ایجاد سفر امنتر برای خود و کاربران مسافر است. همچنین بهصورت پیوسته عملکرد کاربران راننده را بر اساس بازخورد و گزارشهای کاربران مسافر بررسی میکند.
اسنپ از سال ۱۴۰۰ با همکاری اسنپدکتر آزمونی برای توانمندسازی روانشناختی و ارتقای سلامت روان کاربران راننده طراحی و اجرا کرده است.
پس از بررسی ماهانه امتیاز کاربران راننده و گزارشهای ثبتشده در پشتیبانی، «آزمون ارزیابی عملکرد» که شامل ۶۴ سوال است از طریق پیامک برای کاربران راننده ارسال میشود و آنها ۳ روز فرصت دارند به سوالات این تست پاسخ دهند. پس از بررسی نتایج این آزمون امکان مشاوره رایگان برای کاربرانی که امتیاز پایینی کسب کردهاند فراهم میشود.
طبق گزارش اسنپ در سال ۱۴۰۲، از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار کاربر راننده فعال ۵۸ هزار و ۵۰۰ نفر به دلیل نارضایتی کاربران مسافر از مسائل رفتاری بهصورت موقت غیرفعال و برای انجام این آزمون روانشناسی ارجاع داده شدهاند. هزینه انجام این آزمون که اسنپ آن را پرداخت میکند در سال ۱۴۰۲ در مجموع هفت میلیارد تومان بوده است.
به طور میانگین از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون، ماهانه حدود ۰.۰۵ درصد از کاربران راننده به دلیل گزارش مغایرت عدم تطابق راننده و خودرو، غیرفعال شدهاند.
اگر متوسط امتیاز کاربر راننده از ۵ امتیاز به پایینتر از ۴.۲ برسد، به او هشدار و آموزشهای لازم داده میشود. اگر کاربر راننده، طی یک ماه آتی، موفق به افزایش امتیاز خود نشود بهصورت خودکار توسط اسنپ برای مدت مشخصی غیرفعال میشود و باید در کلاسهای آموزشی حاضر شود، تا بتواند فعالیتش را در اسنپ از سر بگیرد. بر اساس گزارش اسنپ، ۰.۴ درصد کاربران راننده در سال ۱۴۰۲ با توجه به نظرسنجیها و گزارشهای کاربران مسافر بهصورت دائم غیرفعال شدهاند.