با اعلام حکومت نظامی در کرهجنوبی، بیتکوین تا ۶۲ هزار دلار کاهش یافت
تصویب حکومت نظامی اضطراری در کره جنوبی باعث شد قیمت بیتکوین در صرافیهای Upbit و…
۱۳ آذر ۱۴۰۳
۲ مرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۲ آذر ۱۴۰۳
پلتفرم مقایسه و معامله ارزهای دیجیتال به نام «ارزآن» که امکان مقایسه و معامله در پلتفرمهای خارجی و داخلی را تنها با یک مرحله احراز هویت ممکن میکند، معرفی شد.
به گزارش پیوست، پیچیدگی فضای ارزهای دیجیتال در کنار پذیرش گسترش رمزارزها دو دلیلی هستند که محصولی به نام ارزآن را شکل دادهاند. محصولی که به گفته مدیران آن قرار است با حل مشکل پیچیدگی فضای رمزارزها به کاربران کمک کند مواجهه اولیه ساده و کاربردی را تجربه کنند.
احسان قاضیزاده مدیرعامل ارزآن تفاوت این محصول با صرافیهای کریپتویی را در دسترسی ساده، سریع و آسان طیف وسیعی از مخاطبان به صرافیها میداند.
به گفته او: پیچیده بودن بودن فضای کریپتوکارنسی یا به صورت کلی فضای مالی در کنار ابزارهای پیچیده موجود باعث شده افرادی که علاقهمند به فعالیت در این حوزه هستند به دلیل نداشتن دانش و ترس از ناشناخته بودن فضا، به این حوزه وارد نشوند.
به این ترتیب قاضیزاده معتقد است در این محصول تلاش شده همه این دغدغهها دیده و پوشش داده شود. به گفته او: دادههای ما نشان میدهد فعالان کریپتو در ایران به صورت متوسط در سه صرافی حساب کاربری احراز هویت شده دارند. موضوعی که باعث میشود مدیریت سه حساب به صورت همزمان هم به کاری پیچیده برای کاربران تبدیل شود که در ارزآن کاربران میتوانند تنها با یک احراز هویت و یک حساب کاربری از تمام صرافیها استفاده کنند.
همچنین مدیرعامل ارزآن میگوید: رابطهای کاربری متفاوت هر صرافی، سفر مشتری (user journey) متفاوت در هر پلتفرم یا تفاوت در کارمزدها هم مزید بر علت شده است.
به گفته او: مقایسه، ستون فقرات اصلی این محصول را تشکیل میدهد که با استفاده از تکنولوژیهای به روز دادههای بازارهای صرافیهای مختلف را مقایسه میکند. از طرفی این سرویس به صورت داخلی شامل کیفپول هم میشود که باعث تمرکز دارایی کاربر میشود. هرچند که معاملات میتواند در چندین صرافی اتفاق بیفتاد و به واسطه همین موضوع سرویسهای مانند وام، BNPL یا سرمایهگذاری هم قابل ارائه شود.
مجید قاقازانی مدیربازاریابی ارزآن در رویداد معرفی این محصول گفت: از دید ما محصول ارزآن با همان ابزارهای قدیمی و فضای شناخته شده ارزهای دیجیتال، به بازار نگاهی دوباره دارد. کریپتو باتوجه به شرایط و موقعیت ایران در موضوع mass adoption یا پذیرش گسترده در حال رسیدن به سقف است. ایران از نظر پذیرش در رتبهبندیهای جهانی بین ۱۰ کشور اول دیده میشود و براساس آخرین آمارها حدود ۱۲ میلیون نفر یا ۱۵ درصد از جامعه یا در حال استفاده از این فضا هستند یا حداقل یک برخورد داشتهاند.
به گفته او بازار سقف اولیه خود را دیده و باید به سمت پذیرش گسترده و بازارهای ثانویه حرکت کنیم. او معتقد است: از میان جمعیت ۸۵ میلیونی ایران، اینترنت ضریب نفوذ ۷۰ درصدی یا به عبارتی ۵۶ میلیون نفری دارد. با کم کردن تعداد کاربران کریپتو به عدد ۴۴ میلیون نفر میرسیم. افرادی غیرفعال که هنوز وارد بازار نشدهاند. اما از این میان ۲۸ درصد آنها اعلام کردهاند به دلیل سختی و عدم دانش به این بازار وارد نشدهاند. جمعیتی ۱۲ میلیون نفری که به عنوان بازار قابل سرویس (SAM) برای محصول ارزآن در نظر داریم.
قاقازانی جامعه هدف ارزآن را اینگونه تعریف میکند: از نظر بازه سنی، افرادی با سن ۳۵ تا ۴۰ سال به بالا جمعتی حدود ۴.۲ میلیون دارند که این افراد از نظر شاخص میانگین ثروت بالاتر از دیگر دستهها مانند نسل Z قرار میگیرند و برای محصول ارزآن این بخش از جمعیت را هدف قرار دادهایم.
قاضیزاده با اشاره به توجه به سادگی در طراحی این محصول میگوید: رابط کاربری این محصول هم متناسب با نیاز جامعه هدف، به صورت کاملا ساده طراحی شده است و کاربر تنها با انتخاب دارایی و میزان مورد نیاز میتواند به راحتی خرید یا فروش را انجام دهد. در محصول ارزآن احراز هویت زیر یک دقیقه ممکن است و بعد از انجام این فرآیند کاربر میتواند حتی به صرافیهای خارجی مانند بایننس و بایبیت به عنوان بازیگران اول و دوم بازار هم دسترسی پیدا کند. به این ترتیب کاربر با استفاده از ارزآن به جای درگیری با پیچیدگی و تفاوتهای پلتفرمهای مختلف با یک محیط یکپارچه مواجه میشود.
یگانه محسنی پویا، مدیر ارتباطات و بازاریابی ارزآن در جریان معرفی این محصول گفت: همانطور که از نام این محصول مشخص است، نامگذاری این محصول با ویژگیهایی مانند آسان، ارزان، سریع و آنی بودن و همچنین از دیگری (دیگر صرافیها) همراه است. چشمانداز انداز ما برای ۶ سال آینده و تا سال ۲۰۳۰، حدود ۴۴ میلیون کاربر (به نسبت جمعیت فعلی) در ایران است. برای محقق شدن این هدف هم ابزارها و آموزشهایی را در نظر داریم که کاربران بتوانند به فعالیت در این حوزه بپردازند.
او روند شکلگیری و نقشه راه ارزآن را اینگونه توضیح میدهد: تحقیق و توسعه (R&D) ارزآن در سال ۱۴۰۲ انجام شد و از فروردین امسال توسعه محصول شروع شد و انتظار داریم تا پایان مرداد ماه به عرضه محصول برسیم. اما بعد از عرضه و با ثبات شدن هسته اصلی محصول، قصد داریم سرویسهای مرتبط با سرمایهگذاری (auto invest)، وام (Loan)، استیکینگ و در نهایت رباتهای معاملهگر را به آن اضافه کنیم و آماده شویم برای موضوع کپیتریدینگ که براساس رباتهای معاملهگر قابل استفاده است.
البته به گفته قاضیزاده، درگاه پرداخت این پلتفرم همانند دیگر پلتفرمهای تبادلی از نوع ۷۸۰۰ تعریف شده است که شامل محدودیت ۲۵ میلیون تومانی واریز میشود. هرچند امکان واریز به شکلهای دیگر وجود دارد. همچنین به گفته او، هزینه استفاده از این سرویس کمتر از سرویس صرافیها است. چراکه در صرافیها موضوع سطح کاربری مطرح میشود و کارمزد برای کاربران بیشتر است. درحالی که نحوه همکاری ارزآن و پلتفرمها با توافقهای VIP، در نهایت باعث کاهش هزینههای کاربران میشود.
علی نیکنشان مدیر فنی ارزآن هم به چالشهایی که پیش روی شکلگیری محصول بوده است اشاره میکند. به گفته او: اولین موضوع جمعآوری و پردازش دادهها از صرافیهای مختلف بود. به هر حال هر صرافی استاندارد، فرمت و زمانبندی خود را دارد و ما برای اعلام یک عدد دقیق به کاربر نیاز داشتم بتوانیم به صورت در لحظه قیمتها را در کنار عمق بازار از صرافیهای مختلف تهیه کنیم. در این مسیر ما نیاز داریم با پروتکلها و روندهای هر صرافی آشنا و به زیرساخت خود اضافه کنیم.
البته دادهها در هر پلتفرم یکسان نیستند و به همین دلیل چالش بعدی ارزآن با همگامسازی دادهها بوده است. به گفته نیکنشان: دادههای هر پلتفرم متفاوت است و برای مثال صرافیها ممکن است واحدها، جفتهای معاملاتی مختلف یا هزینههای معاملاتی مختلفی را داشته باشند که همشکلسازی این دادهها یکی دیگر از چالشها بود.
او در ادامه گفت: از نظر مقیاسپذیری باید در نظر داشت با بازار طرف هستیم که در هر لحظه معاملات زیادی در آن انجام میشود و قیمتها لحظهای جابهجا میشوند که تعهد دادن به کاربر ارزآن نیازمند این است ما با استفاده از تکنولوژی و محاسبات خاصی، در مدت زمان معقول به کاربر نرخها را نشان دهیم. در این میان امکان توسعه هم مطرح میشود. باتوجه به جامعه هدف این محصول نیازمند مقیاسپذیری خوبی هستیم که با افزایش نیازمندی روی ارزآن، بدون آسیب به صرافی بتوانیم خدمت را ارائه دهیم.
به گفته مدیر فنی ارزآن: یکی دیگر از چالشها ریت لیمیت بودهاست. چراکه صرافیها با نرخهای مختلفی اطلاعات خود را به روز میکنند اما با یک نرخ کنترل شدهای به کاربر بیرونی یا API عمومی اجازه دسترسی میدهند. پس ما در این محصول باید به گونهای این موضوع را مدیریت کنیم که داده مناسبی را به کاربر ارائه دهیم.
همچنین به نظر میرسد اوردرهای غیرواقعی رباتهای بازارساز صرافیها یکی دیگر از چالشهای ارزآن را شکل دادهاست. به گفته نیکنشان: در این میان مواردی مانند کشف قیمت یا اوردرهای غیر واقعی هم وجود دارند که باید در سرویس ارزآن در نظر گرفته میشدند. برای کشف قیمت ما باید دادههای قیمت و عمق بازار صرافیها را برای ارائه بهترین قیمت متناسب با حجم مورد نیاز مشتری مدیریت کنیم. یا در صرافیها و به دست رباتهای معاملهگر صرافی اوردرها (سفارشهای) غیرواقعی گذاشته میشوند و کاربر عملا هیچگاه نمیتواند سفارش خود براساس آنها پر کند. این موضوع برای محصول ارزآن شناسایی و در نهایت توانستیم با استفاده از ابزارها و تکنیکهای مختلف عدد نمایش داده شده به کاربر، یک عدد واقعی و قابل پر شدن برای سفارش مشتری باشد.