چتبات هوشمند «دانابات» برای پشتیبانی مشتریان معرفی شد
چتبات هوشمند دانابات از فناوری هوش مصنوعی مولد (Generative AI) و مدلهای بزرگ زبانی (LLMs)…
۴ آذر ۱۴۰۳
۱۳ شهریور ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ شهریور ۱۴۰۳
تاثیر فناوریهای مختلف بر ابعاد زندگی متفاوت است. با وجود سرعت قابل توجه پیشرفت نرمافزارها و سختافزارها در همه موارد تاثیر برخی از آنها نسبت به سایر فناوریها زودتر و بیشتر مشخص میشود. هوش مصنوعی تولیدکننده تصویر و متن از جمله فناوریهایی است که تاثیرات آن در کوتاهمدت قابل دستیابی است در حالی که امنیت کوانتومی در زمره فناوریهایی با اثرگذاری میانمدت قرار میگیرد و واقعیت توسعهیافته شامل آن دسته از فناوریهایی است که در طولانیمدت بهرهمندی از آن مشخص میشود.
به گزارش پیوست، شرکت تحقیقاتی فناوری «Forrester » در گزارش جدیدی به ۱۰ فناوری اشاره کرد که باید مورد توجه همه شرکتها قرار بگیرد.
در این گزارش آمده است که چهار فناوری در کوتاهمدت، چهار فناوری در میانمدت و ۲ فناوری در بلندمدت برای شرکتها منافعی را به همراه خواهد داشت.
در این گزارش به مزایای هر فناوری، ارزش بالقوه کسبوکار، موارد استفاده مهم، نمونههایی از کاربرد آن و ریسکهای مرتبط هر کدام اشاره شده و توضیحاتی ارائه شده است.
برخی از فناوریهای کوتاهمدت عبارتند از:
فناوریهای میانمدت عبارتند از:
فناوریهای بلندمدت عبارتند از:
در این گزارش آمده است که هوش مصنوعی تولیدکننده محتوای تصویری، بیشترین قابلیت را برای بازاریابان و سایر افراد خلاق خواهد داشت. این فناوری، خلاقیت را سرعت میبخشد و استفاده از آن برای شرکتهای جهانی که مجموعهای از برندها را مدیریت میکنند، بیشترین سود را خواهد داشت.
البته این مزایا بدون ریسک نخواهد بود. کجی یا نادرستی در خروجی تصاویر، شباهت ناخواسته به چهرههای عمومی، تصاویر نادرست و مسئولیت قانونی ناشی از نقض حق نسخه دادههای آموزشی یا خروجی بصری از جمله چالشهای کار با این ابزار است.
آرون جی رفرتی، بنیانگذار Tech Buzz، یک پلتفرم خبری در کالیفرنیا، درباره اینکه استفاده از هوش مصنوعی تولیدکننده محتوای تصویری چه مزایایی میتواند داشته باشد میگوید:« کاری که قبلا شامل یک فرآیند ۱۰ مرحلهای بود، با این فناوری در یک مرحله انجام میشود.»
او در ادامه افزود:« فقط کافی است یک ویدیوی بلند بسازید و سپس آن را به هوش مصنوعی دهید. هوش مصنوعی به طور خودکار آن را به بهترین و جذابترین ویدیوهای کوتاه تبدیل میکند. این کار توسط شخصیتهای هوش مصنوعی متناسب با نوع مخاطب از نظر سن، جنسیت، علایق و غیره انجام میشود. ویدیوها به زبانهای مختلف منتشر و حتی برای انتشار متنهای جذاب در خبرنامهها، تالارهای گفتوگو و پستهای کوتاه شبکههای اجتماعی در تمام پلتفرمها بازنویسی میشود.»
در این گزارش نسبت به هوش مصنوعی تولیدکننده متن، خوشبینی وجود دارد و پیشبینی میشود که این فناوری کارهای دانشمحور را متحول خواهد کرد. یکی از حوزههایی که هوش مصنوعی تولیدکننده متن تاثیر فوری بر آن خواهد داشت، خدمات مشتری است. این فناوری با توانایی استخراج و بازیابی دانش از دادههای غیرساختاریافته، امکان رسیدگی به حجم بالای درخواستها را بدون نیاز به استخدام نیروی کار اضافی فراهم میکند.
رفرتی در این باره میگوید:« در صنایع خدماتی، شاهد اختلال در خدمات مشتری هستیم. شرکت Klarna با استفاده از هوش مصنوعی، تعداد کارمندان خود را به میزان قابل توجهی کاهش داده و ۱۰ها میلیون دلار صرفهجویی کرده است. این کار به سادگی ساخت یک چتبات یا اپراتور تماس است که همه اطلاعات مربوط به شرکت شما را میداند و با رسیدگی به مسائل و درخواستهای مشتریان در زمان واقعی، به مرور زمان بهتر میشود.»
Forrester گزارش میدهد در حالی که هوش مصنوعی تولیدکننده متن در موارد استفاده محدود، مزایای فوری به همراه دارد، اما اذعان میکند که اعتماد به این فناوری پایین است. زید خطیر، تحلیلگر داده و آنالیز مشتری در Forrester و یکی از ۲۰ مشارکتکننده در این گزارش خاطرنشان کرد که اهمیت برخی از این مدلهای زبان بزرگ، جعبه سیاه است که شفافیت در آنها میتواند گمراهکننده باشد.»
او همچنین افزود:« اعتماد در حال افزایش است و با آشنایی بیشتر ما با کارکرد این فناوری، همچنان رشد خواهد کرد. مانند اکثر فناوریها، هوش مصنوعی تولیدکننده متن نیز میتواند کارهای فوقالعادهای انجام دهد، اما محدودیتهایی هم دارد. آگاهی از این محدودیتها به تعیین میزان اعتماد به این فناوری کمک میکند. اما برای تصمیمگیریهای حساس، تا زمانی که چارچوبهای توضیحپذیری را توسعه ندهیم که خودشان تا حد زیادی قابل اعتماد باشد، فکر نمیکنم هوش مصنوعی حرف آخر را بزند.»
امنیت اینترنت اشیاء یکی از روندها و جریانهای مهمی است که باید به آن توجه شود زیرا این فناوری برای محافظت از دادهها و دستگاههای حیاتی در حال تکامل است. فناوریهای امنیت اینترنت اشیاء احتمال به خطر افتادن دادههای حیاتی را کاهش میدهد و میتواند ارزش فناوری هوش مصنوعی را افزایش دهد. راهحلهای سنتی امنیت برای محافظت از این دستگاهها کافی نیستند.
کریشنا ویشنوبوتلا، معاون راهبرد محصول در Zimperium، یک شرکت امنیت موبایلی مستقر در دالاس گفت:« امنیت اینترنت اشیاء با توجه به نفوذ عمیق این دستگاهها در زیرساختهای حیاتی و عملیات روزانه، بسیار مهم است.»
او همچنن افزود:« با افزایش اتصال، هر دستگاه اینترنت اشیاء، از جمله دستگاههای تلفن همراه، میتواند یک نقطهی ورود بالقوه برای تهدیدات سایبری باشد. اطمینان از اقدامات امنیتی قوی برای هر ۲ دستگاه اینترنت اشیاء و دستگاههای تلفن همراه برای محافظت از دادههای حساس و حفظ یکپارچگی شبکهها ضروری است.»
جان گالاگر، معاون رئیس Viakoo Labs، یک شرکت امنیت اینترنت اشیاء سازمانی در کالیفرنیا، اظهار کرد که اینترنت اشیاء نشاندهنده یک سطح حمله به سرعت در حال رشد است.
گالاگر به در رابطه با اهمیت ایمنی دستگاهها و اینترنت اشیاء گفت:« ایمنسازی دستگاههای آسیبپذیر اینترنت اشیاء برای سازمانها بسیار مهم است. هک شدن دستگاههای اینترنت اشیاء پیامدهای ویرانگری به دنبال دارد، مانند باجافزار، از دست رفتن دادهها، تغییر تعادل شیمیایی در تأمین آب شهری، جایگزین کردن فیلمهای واقعی دوربین با ویدیوهای جعلی (دیپفیک) یا مختل کردن سیستمهای حمل و نقل.»
ریچارد استینون، بنیانگذار و تحلیلگر ارشد تحقیقات در IT-Harvest، یک شرکت تحلیلگر امنیت سایبری در میشیگان در این باره گفت:« مانند هر موضوع دیگری در امنیت، تا زمانی که تهدیدها به وجود نیایند، بخش خاصی از آن مورد توجه قرار نمیگیرد.»
او به این نکته پرداخت که تعداد دستگاههای متصل هر روز در حال افزایش است. پس جای تعجب نیست که حملات علیه این دستگاهها به صورت مستمر بیشتر شود.
پیشبینی شده است امنیت کوانتومی که از اصول مکانیک کوانتومی و الگوریتمهای مقاوم در برابر رایانههای کوانتومی برای انجام کارهای رمزنگاری یا برقراری ارتباط امن است و مورد استفاده قرار میگیرد چشمانداز فعلی رمزنگاری، مدیریت هویت و دسترسی را متحول خواهد کرد.
استینون با این موضوع مخالفت کرد و در این باره گفت:« تحول کامل، واژه اغراقآمیزی است. رایانههای کوانتومی هنوز سالها با ما فاصله دارد. ما تقریبا در مرحله اولین ترانزیستور (سال ۱۹۴۷) نسبت به اولین کامپیوتر با استفاده از نیمهرساناها هستیم.»
او در ادامه گفت:« با این حال، برای سازمانها بسیار منطقی است که کلیدهای رمزنگاری خود را مرتب کنند. در همین حال، آنها میتوانند تمام مکانهایی را که نیاز به تغییر به رمزنگاری مقاوم در برابر رایانههای کوانتومی دارد، فهرستبندی کرده و یک برنامه بلندمدت برای کلید زدن مجدد و انتقال، تدوین و ایجاد کنند.»
دانکن جونز، رییس امنیت سایبری در Quantinuum، یک شرکت بینالمللی سختافزار و نرمافزار رایانههای کوانتومی میگوید:« رایانههای کوانتومی، امنیت سایبری را کاملا دگرگون خواهد کرد و هر وجب از فضای سایبری را تحت تاثیر قرار خواهد داد.»
او همچنین افزود:« اما این همه آن خبر بد نیست. با اینکه رایانههای کوانتومی آینده بسیاری از سیستمهای رمزنگاری را تحت تاثیر قرار دادهاند، ما همچنین میتوانیم از فناوری کوانتومی امروز برای تقویت سیستمها استفاده کنیم. نمونههایی از این موارد شامل تقویت کلیدها با تصادفیسازی کوانتومی است. در درازمدت، به جای تهدید، امنیت سایبری را به عنوان هدیهای از فناوری کوانتومی در نظر خواهیم گرفت.»
منبع: technewsworld