skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

گزارش وضعیت بازار ارزهای دیجیتال؛‌ جریان نقدینگی به کدام سمت می‌رود؟

۱۳ تیر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

بازار ارزهای دیجیتال در هفته گذشته تحت تاثیر اتفاقات مختلفی مانند اعلام داده‌های کلان اقتصادی آمریکا، کاهش جریان نقدینگی ETFها، خبر پرداخت بدهی صرافی ورشکسته MT.Gox یا نقل و انتقال کیف‌پول‌های دولت آلمان، با افت ارزش همراه شد. اما برخلاف روند کل بازار، به نظر می‌رسد پروژه‌ها و ایده‌های مطرح توانسته‌اند رشد قابل توجهی را تجربه کنند.

به گزارش پیوست، روزهای گذشته افزایش نوسان در بازار و کاهش قیمت بیت‌کوین تا مرز ۶۰ هزار دلار، در حالی اتفاق افتاد که جریان نقدینگی ورودی به بازار منفی نشده بود. اما ورود این نقدینگی نتوانست جلوی ایجاد ترس را بگیرد.

نمای کلی وضعیت بازار ارزهای دیجیتال

پرداخت بدهی ۹ میلیارد دلاری صرافی ورشکسته MT.Gox یا داده‌های کلان اقتصادی آمریکا که روند سرمایه‌گذاری را به سمت بازارهای کم ریسک‌تر سوق می‌دهد از جمله مهم‌ترین دلایل ایجاد ترس در بازار عنوان شد. این در حالی است که ارزش بازار ارزهای دیجیتال به صورت کلی درحال رشد است و به نظر می‌رسد علاوه‌بر اینکه جهش‌های قیمتی نیازمند ورود نقدینگی بسیار بیشتری شده، پروژه‌های ترند بازار توانسته‌اند رشد‌های قابل توجهی را تجربه کنند.

اعلام دوباره خبر پرداخت بدهی صرافی ورشکسته MT.Gox

رهام صادقی تحلیل‌گر بازار ارزهای دیجیتال معتقد است برای درک دلایل افت قیمت در روزهای گذشته بهتر است دلایل نزول را در هفته‌های ابتدایی ماه ژوئن دنبال کنیم، کمااینکه هفته گذشته برای بیت‌کوین خیلی هم بد نبوده و ورود نقدینگی به آن را شاهد بودیم.

نرگس مراد‌آبادی فعال و تحلیل‌گر بازارهای مالی هم معتقد است شرایط بازار همچنان صعودی است، هرچند قیمت بیت‌کوین رنج زده و اکثر آلت‌کوین‌ها نزولی بوده‌اند. اصلاح قیمتی را بیت‌کوین زودتر شروع کرده که البته بیشتر به شکل اصلاح زمانی و رنج زدن اتفاق افتاده اما بیشتر آلت‌کوین‌ها اصلاح قیمتی خوبی داشته‌اند.

چرا بازار ریخت؟

نرگس مرادآبادی معتقد است شرایط و بازیگران بازار به نسبت دوره‌های گذشته متفاوت است و به همین دلیل دیگر نمی‌توانیم بازار را براساس رفتار گذشته پیش‌بینی کنیم. به گفته او: تایید ETF بیت‌کوین و اتریوم در آمریکا باعث شده بازار یک رفتار جدیدی را پیدا کند. چراکه حجم زیادی از پول در حال جذب شدن به این ETFهاست و البته این نقدینگی در همین صندوق‌ها باقی می‌ماند و در بازار و میان دیگر آلت‌کوین‌ها به چرخش در نمی‌آید. به این ترتیب مدیران و گردانندگان این صندوق‌ها روی بازار تاثیرگذار می‌شوند.

رهام صادقی به نقش انتشار داده‌های کلان اقتصادی اشاره می‌کند. به گفته او: انتشار داده‌های PCE (هزینه‌های مصرف شخصی) آمریکا هم مطابق با پیش‌بینی‌ها بود. اما انتشار داده‌های کلان اقتصادی مانند داده‌های تورم در اولایل ماه یا اواسط ماه جون با جلسه کمیسیون بازار آزاد آمریکا، نه کاملا مانند ماه‌های گذشته مثبت بودند و نه مانند سال ۲۰۲۲ کاملا منفی بودند. به این ترتیب داده‌ها خنثی بودند اما بازار واکنش نزولی به آنها داشت. از دل همین موضوع می‌توان به نتایجی رسید.

او معتقد است: در این مواقع می‌تواند گفت الان که بازار از میان مثبت و منفی ترجیح می‌دهد به منفی وزن بیشتری دهد، یا ما در انتهای یک روند صعودی هستیم یا شاهد ورود نقدینگی خوبی به بازار نیستیم.

بازار داغ پروژه‌های ترند

کاهش جریان نقدینگی در صندوق‌های ETF درکنار افزایش ارزش بازار که تغییرات قیمتی را نیازمند حجم بیشتری از نقدینگی می‌کند، ازجمله دلایلی است که رهام صادقی برای کاهش قیمت‌ها عنوان می‌کند. به گفته او: ارزش‌گذاری بازار به نسبت ماه‌های گذشته افزایش پیدا کرده‌است. امروز که صحبت می‌کنیم دیگر با یک بازار under value که ارزهای بزرگ آن یک میلیارد دلار ارزش بازار داشته باشند مواجه نیستیم. بلکه ارزش بازار آنها به ۶ تا ۷ میلیارد دلار رسیده و طبیعتا نیاز به نقدینگی بیشتری برای رشد آنها است.

او معتقد است دلیل سومی که باعث چالش نقدینگی شده، افزایش تعداد دسته‌بندی‌ها یا روایت‌های بازار است. به گفته صادقی: اگر در سال ۲۰۲۱ تنها چند دسته‌بندی وجود داشت، امروزه تعداد آنها حتی به بیشتر از ۲۰ عدد در حوزه‌های زیرساختی رسیده است. به این ترتیب ورود نقدینگی به بازار با تقسیم شدن میان این دسته‌بندی‌های ترند همراه است و می‌تواند باعث شود که کل بازار رشد نکند. چراکه نقدینگی به سمت پروژه‌ها و ایده‌های جدیدتر می‌رود.

 این موضوع باعث می‌شود ورود نقدینگی را در کل بازار احساس نکنیم. پروژه‌هایی بوده‌اند که باوجود ریزش بازار، توانسته‌اند رشد خوبی را تجربه کنند. پروژه‌هایی که معمولا در دسته‌بندی‌هایی ترند و جدید مانند لیکویید استیکینگ، هوش‌مصنوعی یا RWA (دارایی‌های دنیای واقعی) قرار می‌گیرند توانستند در برخلاف روند بازار نقدینگی خوبی را جذب کنند.

نرگس مراد‌آبادی هم دلیل کسادی بازار آلت‌کوین‌ها را تاثیر روانی صندوق‌های ETF می‌داند. به گفته او: اگرچه که ممکن است حجم نقدینگی جذب شده به ETFها خیلی زیاد نباشد اما تاثیر روانی این صندوق‌ها که با راحتی در سرمایه‌گذاری همراه است، باعث شده توجه و نگاه‌ها از روی آلت‌کوین‌ها برداشته و بازار آنها کساد شود. این موضوع می‌تواند باعث تغییر تاثیرگذاری بیت‌کوین و اتریوم روی کل بازار شود و روند بازار نسبت به دوره‌های گذشته متفاوت باشد.

او معتقد است: در سیکل‌های گذشته اتریوم و آلت‌کوین‌ها روند مشابهی داشتند. اما در این دوره ETF باعث شده اتریوم روند صعودی را حفظ و آلت‌کوین‌ها در کوتاه مدت و میان مدت اصلاح را تجربه و قیمت آنها به کف‌های چند ماه گذشته برگشت.

همچنین به گفته مراد‌آبادی دلیل اصلاح قیمت بیت‌کوین با وجود اصلاح قیمت آلت‌کوین‌ها، رشد نکردن دامیننس (تسلط) بیت‌کوین بوده است. به گفته او: کاهش قیمت بیت‌کوین هم چند دلیل اصلی دارد. یکی از آنها فشار فروش در ETFها بود که می‌تواند به دلیل تبدیل تدریجی بیت‌کوین به آلت‌کوین‌ها باشد. از طرفی سرمایه‌گذاران و معامله‌گران این بازار انتظار کاهش نرخ بهره از طرف فدرال رزور را داشتند که این موضوع محقق نشد و روی قیمت بیت‌کوین تاثیر گذاشت.

رشد قابل توجه روایت‌های خاص

در میان افت قیمت بسیاری از ارزهای دیجیتال، ارزش برخی پروژه‌ها توانست رشد قابل توجهی را تجربه کند. رهام صادقی دلیل این موضوع را سوار شدن این روایت‌ها روی ترند‌های شکل گرفته در بازار می‌داند.

به گفته او: نقدینگی امروز برای رشد برخی از پروژه‌ها و روایت‌های خاص کافیست اما برای رشد کل بازار خیر. برای مثال در حال حاضر کم کم اکوسیستم لایه دومی سولانا بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. پروژه‌هایی با ارزش بازار کم که می‌توانند رشد‌های خوبی را تجربه کنند اما در مقابل ارزش کل بازار زیاد شده و رشد قابل توجه آن نیازمند نقدینگی قابل توجهی است که می‌تواند با ETF اتریوم یا شرایط کلان اقتصادی محقق شود.

او معتقد است: رشد کل بازار و ارزهای بزرگ ‌با چند محرک می‌تواند اتفاق بیفتاد. یکی کاهش نرخ بهره در سه مرحله برای سال ۲۰۲۴ است. دومین موضوع هم شروع به کار ETFهای اتریوم است. اما تا زمانی که یکی یا هردو محرک اتفاق نیوفتاد، احتمالا رشد محدود به برخی پروژه‌ها یا روایت‌های خاص بازار است.

https://pvst.ir/ibx

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو