گزارش آذر ماه شاپرک: تعداد تراکنشهای شبکه پرداخت در آذر کاهش یافت
تعداد تراکنشهای شبکه پرداخت در آذر ماه نسبت به آبان ماه گذشته ۲.۸ درصد کاهش…
۱۸ دی ۱۴۰۳
۹ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
فعالان حوزه رمز ارزی، دخالت غیرعلمی و غیر کارشناسی بانک مرکزی و سیاست دلار زدایی را از چالشهای پیشروی کاربردپذیری رمزارزها در ایران میدانند.
به گزارش پیوست، در روز اول نمایشگاه الکامپ در پنل کاربردپذیری رمزارزها عباس آشتیانی پژوهشگر حوزه بلاکچین و رمرز درباره چالشهای مسیر کاربردپذیری رمزارزها در ایران گفت: رمزارزها باید مثل هر دارایی دیگر کاربردپذیر باشند اما در زمینه کاربردپذیر کردن رمزارزها ضعفهای بزرگی وجود دارد. یکی از این ضعفها این است که حاکمیت اعتراف میکند که رمزارزها باعث تضعیف ریال میشوند. این اتفاق نتیجه ضعف عملکرد بعضی نهادها است که فکر میکنند مشروعیت بخشی به رمزارزها موجب تضعیف آنها میشود. در صورتی که رمزارزها میتوانند باعث تسهیل تجارت الکترونیکی و تأمین نیازهای خرد ارزی کشور شوند. از سال ۲۰۱۷ خرید و فروش رمزارزها گسترش پیدا کردهاند اما در ایران نگرانی از شیوع گسترده رمزارزها به چالش رگولاتوری تبدیل شده است.
آشتیانی همچنین درباره همکاری و نحوه تعامل دولتها در دورههای قبل هم گفت: مرکز ملی فضای مجازی همکاریهای بیشتری با رمزارزیها داشتهاند و وزارت اقتصاد نیز با عدم دخالت در فعالیتهای ما واقعاً به توسعه این مسیر کمک کردهاند.
او با اشاره به امتیازات مثبت رمزارزها در ارتباط پیوند فناوریهای نوین و بازار سرمایه از محدود کردن رمزارزها انتقاد کرد و گفت: باید پذیرفت که کسبوکارهای مبتنی بر رمزارزها بتوانند وارد بورس شوند. این موضوع در دولت دوازدهم در حال پیگیری بود اما بعد در دولت سیزدهم بلاتکلیف ماند. امیدواریم در دولت آینده به این موضوع رسیدگی شود.
احسان مطلبی مدیرعامل سرمایکس هم اضافه کرد: ما کسب و کار هستیم و نتیجه برای ما مهمتر از هر چیزی است. نتایجی که بتوانیم آن را در سطح کسب و کار ببینیم. خوشبختانه حالا دانش جامعه بیشتر شده است. روزهایی ما را به چشم مجرم میدیدند. در حال حاضر بانک مرکزی محدودیتهایی ایجاد کرده که هیچ دلیل علمی و اقتصادی ندارد و بحث دلارزدایی خیلی از مسیرها را مسدود کرده است. اما همیشه توصیه من به بازیگران تازهوارد این حوزه یا کسانی که میخواهند وارد صنعت شوند این است که ریسکش را بپذیرند احتمال شکست زیاد است اما از آنجا که زیرشاخه اصلی، فینتک است این حوزه به خوبی گسترش پیدا میکند.
احمد وطنی مدیرعامل ونسی هم در این باره گفت: متأسفانه رگولاتوری با هر نوع نوآوری مخالف است وگرنه داراییهای رمزارزی میتوانستند به عنوان ارائه ضمانت استفاده شوند. رگولاتور محصولی مثل ونسی را گویا به چشم تهدید میبیند و میگویند فعالیت ما فضای رمزارز را گسترش میدهد و تمام سختگیریهای رگولاتور باعث شده ۱۵ میلیارد دلار دارایی خاک بخورد و عملاً غیر قابل استفاده شود. البته ما هم در فرهنگسازی باید کارهای بیشتری انجام دهیم و باید بپذیریم خودمان نیز در این زمینه به قدرکافی فعالانه برخورد نکردهایم.
مهدی قادری مدیرعامل ققنوس نیز گفت: در واقع زودتر از زمان توانسته بودیم نیازهای این حوزه را کشف کنیم اما چالش جدی سمت رگولاتور وجود داشت. همین دیدگاه که رمزارزها باعث تضعیف ریال میشود این صنعت را عقب نگه داشت. به قول آقای مهدی شریعتمداری مدیرعامل جیبیت صنعتی که ادبیات نداشته باشد، لطمه میخورد. ما هم در واقع در این بخش مشکل داریم. تنها بخش تبادل و استخراج کمی شکل گرفته است و متأسفانه رگولاتور گوش شنوایی ندارد. اما از سوی دیگر باید سطح دانش جامعه را بالا ببریم. ما خودمان رویدادهای زیادی برگزار کردیم. حالا بانکها به حوزه رمزریال وارد شدهاند و این نشان میدهد کم کم این صنعت را جدی گرفتهاند.