skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

وزیر ارتباطات: مردم باید کارنامه ما را در این مدت ارزیابی کنند

۹ تیر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

وزیر ارتباطات دولت سیزدهم در آخرین روزهای وزارت خود، برای افتتاح بیست‌وهفتمین نمایشگاه الکامپ حاضر شد. او قضاوت درباره کارنامه وزارت ارتباطات دولت سیزدهم را به مردم واگذار کرد و مدعی شد زیرساخت‌ها در کشور به اندازه ۳۰ سال گذشته توسعه پیدا کرده است.

به گزارش پیوست، امروز(۹ تیرماه) بیست‌وهفتمین نمایشگاه الکامپ یک روز بعد از چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری با حضور عیسی‌زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و علی حکیم جوادی رئیس سازمان نصر کشور افتتاح شد.

عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم درباره این دوره از نمایشگاه گفت: غرفه‌ها به لحاظ کمی و کیفی افزایش پیدا کرده و برگزاری نمایشگاه در یک روز بعد از انتخابات، جای تقدیر و تشکر از دست‌اندرکاران دارد.

زارع‌پور در روزهای پایانی دولت سیزدهم درباره کارنامه وزارت ارتباطات در حاشیه نمایشگاه الکامپ گفت: مردم باید درباره کارنامه ما در این مدت ارزیابی کنند اما می‌توانم بگویم در زمینه‌هایی مانند توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، دولت هوشمند، پست و حوزه فضایی کارهای مهمی در دولت سیزدهم انجام شده است.

وزیر ارتباطات درباره وضعیت زیرساخت ارتباطی کشور گفت: زیرساخت‌های ارتباطی کشور پیش از دولت سیزدهم، متناسب با نیاز مردم توسعه پیدا نکرده بود. اتفاق خوبی که در این دوره افتاد این بود که همه لایه‌های شبکه، مخصوصا لایه‌هایی که در اختیار خودمان بود، به اندازه ۳۰ سال پیش از این، زیرساخت‌ها را توسعه دادیم. مثلا در دو شاخص اصلی ظرفیت شبکه مادر کشور، یکی انتقال کشور که وقتی کار را تحویل گرفتیم ۳۱.۷ ترابیت بر ثانیه بود که درحال حاضر ۶۴ ترابیت در ثانیه است. در سه دهه نزدیک ۳۲ ترابیت بر ثانیه بوده اما به همان اندازه ما در مدت کمتر از سه سال به آن اضافه کرده‌ایم. شبکه آی‌پی کشور از ۲۷ به ۵۶ رسیده است.

او ادامه  داد: این اتوبان ایجاد شده اما اعمال شدن یا نشدن محدودیت بر زیرساخت‌ها، از اختیار وزارت ارتباطات خارج است اما به عنوان وزیر ارتباطات می‌توانم بگویم که کارهای بزرگی را شروع کرده‌ایم. در حوزه دسترسی پروژه فیبرنوری را شروع کرده‌ایم که اکنون در میانه راه هستیم و ۴۰ درصد شهرهای کشور تحت پوشش قرار گرفته‌اند. امروز هم از سایت نسل ۵.۵ بازدید کردیم. در حالی که در دوره‌‌های گذشته، سایت‌های نسل ۵ هم مثل ۵.۵ نمایشی بودند و کسی استفاده عمومی نمی‌کرد. در تهران بیش از ۲۰۰۰ سال نسل پنجم راه‌اندازی کردیم در حالی که در ابتدای دولت این عدد ۱۰ بود. در حوزه فضایی ما به اندازه سه دولت قبل از دولت سیزدهم پرتاب داشتیم.

زارع‌پور درباره توسعه دولت هوشمند گفت: دولت هوشمند پیش از اصلا نبوده و پنجره ملی خدمات دولت هوشمند در این دولت و در اردیبهشت ۱۴۰۲ راه‌اندازی شد که همه خدمات تجمیع شدند. الان هم بیش از ۷۵ درصد خدمات دولت به شکل الکترونیکی از طریق پنجره خدمات دولت هوشمند ارائه می‌شود و نزدیک به ۵۰۰ خدمت هم به شکل هوشمند ارائه می‌شود؛ مثل سامانه خودنویس که امکان تنظیم قرارداد بدون مراجعه حضوری را فراهم کرده است. پنجره ملی خدمات آموزش و پرورش که با چند کلیک می‌توانید کارنامه فرزند خود را دریافت کنید. این‌ها مواردی است که در دولت گذشته نبوده است. ما نمی‌خواهیم گذشته را منکر شویم کارهای خوبی در گذشته صورت گرفته بود ولی آنچه امروز به عنوان دولت هوشمند می‌شناسیم همه در این دولت انجام گرفته بود. پنجره ملی دولت هوشمند ۱۰۰ درصد در این دولت انجام شده است. پنجره واحد به این معنا که شما یکبار احراز هویت بشوید و بعد به تمام خدمات دولت دسترسی داشته باشید و نیاز به وارد کردن مکرر کد ملی و سایر مشخصات نباشد.

وزیر ارتباطات درباره وضعیت ارتباطی در چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: اتفاق خوب در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری این بود که مردم می‌توانستند با مدارکی هویتی دیگری غیر از شناسنامه هم رأی دهند. لازمه این امر این بود که زیرساخت‌های ارتباطی کشور بتواند استعلام‌های برخط را مدیریت کند. دیروز به جز یک شعبه، در تمام شعب اخذ رأی پوشش ارتباطی در کشور وجود داشت. ۹۷ درصد استعلام‌ها از طریق ای پی ان انجام شد و معنی آن این است که در این ۹۷ درصد مواقع ما اینترنت‌های نسل ۳،۴ یا ۴.۵ داشته‌ایم و قطعی کمتر از یک درصد بوده است.

زارع‌پور درباره حمله به خطوط فیبر نوری عنوان کرد: دیروز نزدیک به ۲۰ مورد تلاش سهوی یا عمدی برای قطع خطوط فیبرنوری داشتیم که بلافاصله ۴۰۰ تیم فیوژن اینها را خنثی و خطوط را دوباره متصل کرده‌اند.

 

در دولت مرحوم رییسی توجه جدی به هوش مصنوعی شد و در روزهای آخر عمر ایشان دستور داده شد که مرکز ملی هوش مصنوعی در کشور تأسیس شود و شورای راهبری هوشمصنوعی تشکیل شد ما هم در وزار ارتباطات در قالب برنامه هفتم توسعه تکالیف خوبی برای دستگاه‌ها دیدیم که زیرساخت‌های توسعه هوش مصنوعی برای بخش خصوصی را فر اهم بکنند. یکی از بندهای قانون برنامه هفتم که ظرفیت زیادی برای شرکت‌های بخش خصوص فراهم می‌کند این است که در قانون همه دستگاه‌های دولتی مکلف شده‌اند تا پایان سال اول، برنامه‌ای را در دولت تصویب کنند و توضیح دهند چطور می‌خواهند از هوش مصنوعی برای ارتقا بهره‌وری و افزایش کارایی بخش خود استفاده کنند. امیدواریم بازار بزرگی برای هوش مصنوعی در کشور ایجاد شود.

در هر نمایشگاه دستاوردها نمایش داده می‌شود و برنامه‌های آینده شکل گرفته و مطالبات بخش خصوصی از دولت مشخص می‌شود. پیشنهاد می‌کنم بخش خصوص از دولت آینده اجرای برنامه هفتم توسعه در بخش ارتباطات را مطالبه کند. چون برای اولین‌بار در تاریخ قانون‌نویسی کشور، یک فصل به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات اختصاص یافته اشست. نزدیک به تأسیس ۲۰ کار جدید در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده که اگر دولت جدید همین موارد را اجرایی کند، شاهد انقلابی در بخش ارتبطات و فناوری اطلاعات خواهیم بود.

زارع‌پور درباره‌ افزایش سرعت اپراتورها تا پایان خرداد در ازای افزایش تعرفه‌ها آنها گفت: ما از اواخر سال گذشته، سامانه‌ای را برای پایش برخط تعهدات و آدرس آن عنوان شد. در مورد سرعت می‌توان گفت که تقریبا ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است؛ داشبوردهای جهانی هم این موضوع را اثبات می‌کنند. عقب‌ماندگی ۷ تا ۱۰ درصدی داریم. این مسیر را دنیال می‌کنیم تا بتوانیم به قول بعدی‌مان که ۵۰ درصد تا پایان سال بوده است، وفادار بمانیم. وزیر ارتباطات در مورد سایت‌های نسل پنج افزود: کار دارد طبق برنامه جلو می‌رود. تعهد داده‌ایم تا پایان سال حدود پنج تا شش هزار سایت نسل پنجم راه‌اندازی شود که امیدواریم این امر محقق شود. پوشش نسل چهار همراه اول ۹۱ به ۹۲ رسیده، تعداد سایت‌های نسل پنج هم از ۲۰۰ تا در اذرماه به ۹۰۰-۹۵۰ تا رسیده است. پوشش نسل چهار ایرانسل هم از ۹۰ به تقریبا ۹۲.۵ رسیده و تعداد سایت‌های نسل پنج آن هم از حدود ۷۰۰ در دی‌ماه به ۹۰۰ تا رسیده است.

وقتی ما کار را در وزارت ارتباطات تحویل گرفتیم، به ما گفته شد بالای ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه متصل هستند. ما در ابتدا پایشی انجام دادیم و دیدیم مثلا بعضی از این روستاها گرچه ای‌دی‌اس‌ال دارند اما به دلیل قطع خطوط ثابت، دوسال است که آنجا اینترنت و ارتباطات سیار ندارد. ارزیابی ما نشان داد حدود ۸۰ درصد روستاها به شبکه متصل هستند و درحال حاضر با وجود ۸۰۰۰ روستای جدید بالای ۲۰ خانوار، این رقم، به لحاظ تعداد، به ۹۷ درصد رسیده است.

زارع‌پور درباره‌ اینترنت ماهواره‌ای نیز به خبرنگاران گفت: سال گذشته با پیگیری هایی که انجام شد، ما لندینگ رایت را به استارلینگ و همه ارائه دهندگان خدمات شرکت‌های ماهواره‌ای ارسال کرده‌ایم و فرایند صدور مجوز دارد طی می‌شود. اپراتورهای داخلی برای داشتن منظومه باید با بقیه کشورها همداهی کرد. ما مشغول مذاکره با کشورهای همسو هستیم. البته در داخل کشور مجموعه‌ای از شرکت‌های دانش‌بنیان برای ساخت یک منظومه از ماهواره‌های مخابراتی تشکیل شده و سال گذشته بزرگترین قرارداد تاریخ فضایی کشور با بخش خصوصی بسته شد و امیدواریم که امسال اولین ماهواره از این سری را بتوانیم پرتاب کنیم.

زارع‌پور همچنین در حاشیه بازدید از غرفه وزارت ارتباطات عنوان کرد: در دولت سیزدهم مراجعات حضوری مردم کمتر شده است. در قانون برنامه هفتم بیشتر دستگاه‌ها به هم متصل شده‌اند و در قانون برنامه هفتم توسعه آمده است که تا پایان سال اول (تیرماه سال آینده)، هیچ وزارتخانه‌ای حق دریافت مدرک کاغذی از مردم را ندارد. امیدواریم دستگاه‌ها به لحاظ اجرایی هم به این نقطه برسند. در این قانون همچنین امده است که مه دستگاه‌ها باید ظرف یک یا دو سال از وزارت ارتباطات برای مراکز داده‌ای خود تأییدیه بگیرند تا در صورت استاندارد بودن به ابر دولت متصل شوند و اگر استانداردهای لازم را نداشتند، باید کل زیرساخت‌های خود را به ابر دولت منتققل کنند.

رفع فیلتر گوگل پلی هم هنوز بررسی نشده است. ضمنا سامانه خودنویس از این بعد، امکان انجام قرارداد خرید و فروش ملک را هم در سامانه خود فراهم می‌کند.

https://pvst.ir/i8o

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو