معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی: مصوبه اجرای گام سوم طرح اصلاح نظام کارمزد به زودی ابلاغ میشود
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی با انتقاد نسبت به نگاه تک بعدی به زیست بوم…
۲۷ آبان ۱۴۰۳
۹ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
دستیار وزیر اقتصاد از انجام مراحل پایانی پروژه توکنایز کردن داراییهای با ارزش خبر داده است که میتواند در پرداخت وامهای خرد و توثیق این توکنها مورد استفاده قرار گیرد.
فاضل مریدی، دستیار وزیر اقتصاد اعلام کرده است زیرساخت پروژه توکنایز کردن داراییهای با ارزش در دولت پیگیری شده و در مراحل پایانی قرار دارد. بر این اساس امکان دریافت وام خرد با ارائه این توکنها فراهم خواهد شد.
مریدی درباره کارکرد این توکنها گفت: در پروژه توثیق، فرد دارایی با ارزش خود مانند خانه، ماشین، طلا، سهام عدالت و غیره را به مراکز مشخصی ارائه میدهد و در این مرحله دارایی توکنایز (واحدبندی) میشود. او با اشاره به سابقه این فعالیتها گفت: در گذشته مردم در بانک کارگشایی که زیر نظر بانک ملی فعالیت میکرد، طلای خود را وثیقه میگذاشتند و به ازای آن وام دریافت میکردند.
مریدی در توضیح این توکنها اضافه کرد: در حقیقت با تکمیل نهایی این پروژه که هم اکنون در وزارت اقتصاد پیگیری میشود، اگر قصد دارید یک وام ۵۰۰ میلیون تومانی بگیرید نیازی به وثیقه گذاشتن یک خانه ۵ میلیاردی نیست. به طور مثال یک خانه ۵ میلیارد تومانی را به هزار واحد ۱۰ میلیون تومانی تقسیم میکنیم. در نتیجه میتوان به همان میزان مورد نیاز آن دارایی به خصوص را وثیقه کرد و باقی آن آزاد خواهد ماند.
در خبری که تسنیم منتشر کرده است دستیار وزیر اقتصاد گفته است: زیرساختهای این پروژه آماده است و اگر دولت سیزدهم یک سال دیگر ادامه پیدا میکرد کار تا حد زیادی جلو میرفت. ذیل این پروژه که یک تحول در حوزه تأمین مالی محسوب میشود صاحبان کالا میتوانند، کالای موجود در انبار خود را به عنوان وثیقه دریافت وام، ارائه کنند.
چندی قبل احسان خاندوزی در این خصوص گفته بود، با راهاندازی این سامانه و در فاز اول، جمعیت حدود ۵۰ میلیون نفری سهامداران کشور میتوانند در تعامل با نظام بانکی به صورت برخط، بدون تشریفات حضوری و مسیرهای پر پیچ و خم اداری و کاغذبازیهای رایج در شبکه اداری کشور از داراییهای خود برای وثیقهگذاری استفاده کنند.