skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

برندگان و بازندگان ایرانی بازی نات‌کوین

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

لیست شدن نات‌کوین در صرافی‌ها با اختلال در پلتفرم‌ها، نوسان قیمت شدید، حمله به اینفلوئنسرها و موج‌سواری کلاهبرداران و رویافروشان در فضای داخلی همراه بود.

به گزارش پیوست، نات‌کوین از روز ۵ شنبه به لیست توکن‌های قابل معامله صرافی‌ها اضافه شد و خیلی زود به ارزش بازار یک میلیارد دلاری رسید و راه خود را به ۱۰۰ توکن برتر بازار باز کرد. به این ترتیب کاربران این بازی با فاکتور گرفتن ۳ صفر از تعداد نات‌کوین‌های خود، امکان تبادل توکن‌های خود را پیدا کردند. این توکن در بیشترین قیمت (براساس داده‌های کوین مارکت‌کپ) تا حدود یک سنت هم معامله شد اما در حال حاضر به قیمتی حدود ۰.۰۰۷ دلار برای هر واحد رسیده است.

قیمت توکن نات‌کوین از زمان لیست شدن در صرافی‌ها

با نزدیک شدن به زمان لیست شدن نات‌کوین در پلتفرم‌هایی مانند بایننس، رپورتاژ آگهی صرافی‌های داخلی در مورد لیست شدن این توکن به رسانه‌ها راه پیدا کرد و عملا بخش قابل توجهی از پلتفرم‌های داخلی، پشتیبانی خود از عرضه نات‌کوین را اعلام کردند. البته با شروع معاملات، گزارش‌هایی از ایجاد صف و تاخیر در تراکنش‌های صرافی‌ها از سوی کاربران منتشر شد. موضوعی که باتوجه به تعداد بالای تراکنش‌ها تا حدی طبیعی به نظر می‌رسد.

لیست شدن نات‌کوین در پلتفرم‌های داخلی واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت. در حالی که برخی از پلتفرم‌های تبادلی هنوز هم این توکن را لیست نکرده‌اند اما فراهم شدن امکان معامله نات‌کوین در پلتفرم‌های داخلی با حمله به اینفلوئنسرهایی مانند جادی میرمیرانی یا اهورا نیازی همراه شد. اشاره این حمله‌ها هم به محتواهای تولید شده به دست این دو نفر بود. اهورا نیازی پیشتر در پستی گفته بود نات‌کوین هیچوقت تبدیل به پول نمی‌شود و جادی هم احتمال تبدیل به پول شدن آن را مستلزم سرمایه‌گذاری و مدل درآمدزایی می‌دانست و معتقد بود این بازی برخلاف تصور برخی از افراد نمی‌تواند زندگی کسی را تغییر دهد. گفتنی است که این دو نفر با انتشار پست‌هایی از مخاطبان عذرخواهی کرده‌اند.

بازندگان بازی

بازی نات‌کوین با شعار probably nothing و وایت‌پیپری کاملا سفید روی شبکه TON عرضه شد و خیلی زود توانست پایگاه میلیونی از مخاطب ایجاد کند که امروز این تعداد بیشتر از ۳۵ میلیون نفر اعلام می‌شود. هر چند نات‌کوین سر وصدای زیادی در جامعه کاربران ایرانی داشت، اما این پروژه در ابعاد جهانی و منابع خارجی بازتاب گسترده‌ای پیدا نکرد.

نقل و انتقال نات‌کوین برای کاربران ایرانی با مشکلاتی همراه است. با شروع معاملات برخی از کاربران با انتقال نات‌کوین‌های خود به کیف‌پول حضانتی تلگرام عملا دارایی خود را از دست دادند. چراکه ولت‌های حضانتی با توجه به شرایط تحریمی ایران، در صورت مطلع شدن از ایرانی بودن تراکنش معمولا اقدام به فریز دارایی‌ها می‌کنند.

اما به واسطه نات‌کوین می‌توان گفت میلیون‌ها نفر به فضای کریپتو اضافه شده‌اند. افرادی که روش آشنایی آنها با این فضا از دریچه نات‌کوین و بدونه هدف بوده است و می‌توانند به راحتی قربانی کلاهبرداری یا از دست دادن دارایی خود قرار بگیرند.

نات‌کوین از نظر بازاریابی عملکرد بی‌نظیری داشته است. پروژه‌ای پر از ابهام که وضعیت توسعه، اهداف و کاربرد آن نامشخص است اما در عین حال میلیون‌ها مخاطب دارد. به این ترتیب صرف زمان یا سرمایه‌گذاری مالی روی نات‌کوین تاکنون تنها براساس حدس و شانس صورت گرفته است. موضوعی نگران کننده که با لیست شدن نات‌کوین، به روش سودجویی برخی تبدیل شده است و پست‌های زیادی در همین دو روز منتشر شده که از افراد جامانده نات‌کوین، دعوت به فعالیت در پروژه‌های ناشناخته با سازوکار مشابه نات‌کوین می‌کنند.

این ابهام جایی خطرناک می‌شود که پروژه‌های پانزی یا ناموفق زیادی تاکنون وجود داشته‌اند که بدون کوچک‌ترین شفافیت در مورد اهداف و مسیر پروژه، اقدام به تبلیغات و جذب مخاطب کرده‌اند. در سال‌های گذشته پای‌نتورک یکی از همین پروژه‌ها بود که هیچ‌گاه به موفقیتی نرسید. همچنین در فضای داخلی هم پروژه BRG در زمانی فعالیت می‌کرد که نتیجه آن هزاران مالباخته است.

برنده بازی

برای نات‌کوین با حدود ۱۰۰ میلیارد توکن عرضه شده هنوز کاربردی تعریف نشده است. اما نات‌کوین با این تعداد مخاطب در حقیقت یک مینی اپلیکیشن روی شبکه تون است. شبکه‌ای مستقل اما تحت حمایت کامل تلگرام. حتی امروزه برای برداشت نات‌کوین، کاربران نیاز به توکن تون (TON) برای پرداخت کارمزد روی این شبکه دارند.

به این ترتیب پروژه نات‌کوین نه تنها حدود ۴۰ میلیون نفر را با بلاک‌چین پیاده‌سازی شده در تلگرام آشنا کرد، بلکه باعث درآمدزایی و توجه کاربران به شبکه تون شد. این موضوع در کنار پلن درآمدزایی از محتوای کانال‌ها در تلگرام، خرید شماره‌های مجازی تلگرام یا مزایده یوزرنیم‌ها، تنها بخشی از کاربردهای تعریف شده تلگرام برای تون را شامل می‌شود.

پاول دروف مدیرعامل تلگرام هم با انتشار پستی اعلام کرد بیشتر از ۵۵۰ هزار بازیکن نات‌کوین، بخشی از سکه‌های خود را به او اهدا کرده‌اند و اکنون حدود یک درصد از عرضه کل را در اختیار دارد. همچنین دروف اعلام کرده بود ارزش این سکه‌ها حدود ۷ میلیون دلار است و نات‌کوین‌ها را تا زمانی که ارزش هر واحد ۱۰۰ برابر شود، نگه می‌دارد.

https://pvst.ir/hxx

یک دیدگاه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو