ترامپ میخواهد کریپتو را به یک اولویت ملی تبدیل کند
بلومبرگ در گزارشی به نقل از افراد مطلع میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
امین کلاهدوزان سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی معتقد است خودتنظیمگری در بازار رمزارزها حرکتی روبه جلو بوده و به خوبی پیش رفته است، اما در مقابل خود تنظیمگری رگولاتورها در بحث کلان اقتصاد دیجیتال محقق نشده. مدیرعامل شاپرک هم معتقد است رگولاتورها در مقررات نویسی میتواند نقش خوبی ایفا کند.
به گزارش پیوست، امیر حسین شبیری مدیرعامل شاپرک در رویداد اینوتکس درباره اقتصاد دیجیتال صحبت کرد و نقش رگولارها را به عنوان بازوی اجرایی در مقررات نویسی دانست. مدیرعامل شاپرک درباره نقش این رگولاتور در اجرای قوانین گفت: قطعا بر اساس نص صریح قانون، رگولاتور صنعت پرداخت بانک مرکزی است و هیچ رگولاتوری نمیتواند ادعا کند که رگولاتور صنعت پرداخت است. شاپرک به عنوان بازوی اجرایی در مقررات نویسی و توسعه سرویسها و.. میتواند ایفای نقش کند. به دلیل جنس و نحوه فعالیت بازوی اجرایی، نه میتوان گفت رگولاتور صرفا فرمانپذیر است و نه صد در صد خود رگولاتور میتواند مستقل عمل کند. به عنوان مثال صدور مجوزها در صنعت پرداخت توسط بانک مرکزی انجام میشود. بستن و لغو درگاهها نیز مقرراتی دارد که ما بر اساس الزامات بالادستی و بانک مرکزی باید عمل کنیم. به طور کلی نقش شاپرک با بانک مرکزی خاصیت پیدا میکند. از این نظر با خودتنظیمگری در این حوزه فاصله داریم و البته باید در شاپرک نیز برخی از مسائل را برون سپاری کنیم.
شبیری بیان کرد: چیزی که در شاپرک در خصوص رگولاتور خوب باید به آن نگاه شود، دو بال اصلی دارد. مورد اول نظارت و مقرره نویسی و دیگری بال توسعهای است تا از فناوری عقب نماند. بین این دو قائله هر کدام سنگینی کند، آن قائله شکل نمیگیرد. شاید نیاز داریم که بال توسعه و نوآوری را تقویت کنیم و حضور در اینوتکس نیز از آن رویکردهای تغییراتی است.
امین کلاهدوزان سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی که در این جلسه حضور داشت درباره خود تنظیمگری در بازار رمزارزها گفت: موضوع رمزارز موضوع فقط تجاری نیست و نهادها و مسائل مختلفی درگیر هستند. کارگروه ویژه رمزارزها با حضور نهادهای مختلفی تشکیل شده که بانک مرکزی و مرکز توسعه، عضوهای اصلی آن هستند و مرکز ملی فضای مجازی نیز از سایر نهادها در آن حضور دارد.
میتوانم بگویم پیشرفتهای خیلی خوبی در مسیر توسعه رمزارزها صورت گرفته است و تا زمانی که نتیجههای تصویب شده ابلاغ نشود و مورد اجماع قرار نگیرد، اعلام آن ممکن است فضا را ملتهب کند. اما در صورتی که اعلام شود فعالان این حوزه میتوانند قویتر عمل کنند.
خودتنظیمگری و مشارکت حداکثری تشکلها در حوزه رمزارز خوشبختانه کاملا رعایت شده و حرکت رو به جلویی محسوب میشود. خبر خوب این است که امکان دارد در نیمه اول امسال شاهد خروجی این کارگروه باشیم و این خروجی با نوع نگاهی که تا کنون درحوزه تنظیمگری وجود داشته، کاملا متفاوت است.
کلاهدوزان در پاسخ به اینکه مرکز توسعه چه تدبیری برای مشکلات لندتکها اندیشیده گفت: لندتکها نیز، بحث مفصلی است که در کارگروه اقتصاد دیجیتال و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی مطرح شده و از طرف بانک مرکزی مورد بحث است. موضوع تسهیلاتیارها در حیطه بانک مرکزی است و اخیرا بخشنامهای هم صادر شده اما آنچه که از نظر ما مورد بحث است، رعایت نکردن نقطه نظرات بخش خصوصی در این بخشنامه است. خوشبختانه در این مورد به تازگی تعاملات خوبی بین ما و دولت ایجاد شده و در حال پیگیری این موضوع هستیم.
او افزود: در حوزه لندتکها نمیتوانیم تمام بخشها را در یک حوزه جمع کنیم. جایی که انجمن و تشکلهایی رسمی نداشته باشد و اعضای آن اکوسیستم همت کافی نداشته باشند، عملا منجر به اتفاقاتی خواهد شد. برخی از حدود عرفی کاری خود خارج شدهاند و این امر قابل توجیه نیز نیستند.