تمام اعضای گلکسی S25 سامسونگ به نسخهای خاص از اسنپدراگون ۸ الیت مجهز خواهند شد
اخبار و شایعات زیادی توسط افشاکنندگان درباره تراشه سری S25 به بیرون درز کرده اما…
۱۴ آبان ۱۴۰۳
۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
هشت شرکت فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات طبق گزارش اخیر گمرک در میان یکصد واردکننده برتر کشور هستند. نکته قابل توجه اینجا است که عمده این شرکتها در حوزه موبایل و تجهیزات مرتبط با آن فعالیت میکنند.
به گزارش پیوست، در میان واردکنندگان برتر کشور که در حوزههای مختلف مانند کشاورزی، صنعت، خوردو و موارد دیگر فعال هستند هشت شرکت مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات حضور دارند.
در این ردهبندی دارﯾﺎ ﻫﻤﺮاه ﭘﺎﯾﺘﺨﺖ در جایگاه ۱۷، ﺷﺮﮐﺖ ﺧﺪﻣﺎت ارﺗﺒﺎﻃﯽ اﯾﺮاﻧﺴﻞ در جایگاه ۲۶، ﺷﺮﮐﺖ ارﺗﺒﺎﻃﺎت ﺳﯿﺎراﯾﺮان در جایگاه ۵۲، ﺷﺮﮐﺖ ﺗﻮﺳﻌﻪ ارﺗﺒﺎﻃﺎت ﻫﻤﺎ (هما تلکام) در جایگاه ۵۶، ﭘﺮدازش ﻃﻼﯾﯽ ﺑﺮﺳﺎن در جایگاه ۷۳، ﺷﺮﮐﺖ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﮔﻠﺪﯾﺮان در جایگاه ۸۶، آرﮐﺎ ﺗﺠﺎرت ﺑﯿﺴﺘﻮن در جایگاه ۹۰ و ﺳﺘﺎره ﺳﻬﯿﻞ ﭘﺎرﺳﺎ در جایگاه ۱۰۰ قرار دارند.
در این گزارش مشخص شده حجم واردات شرکت دارﯾﺎ ﻫﻤﺮاه ﭘﺎﯾﺘﺨﺖ که بالاترین جایگاه را در میان تمام واردکنندگان این صنعت در اختیار دارد، در سال ۱۴۰۲ معادل ۳۳۰ میلیون دلار بوده است که این آمار در مقایسه با سال گذشته ۱۹ درصد کاهش را نشان میدهد. در سال ۱۴۰۱ واردات داریا بالغ بر ۴۰۰ میلیون دلار بود.
بر اساس آماری که توسط گمرک در زمینه تلفن همراه منتشر شده بود در سال ۱۴۰۲ حدود ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار گوشی تلفن همراه وارد کشور شده است که با این محاسبه میتوان گفت داریا همراه بهتنهایی سهمی نزدیک به ۱۲ درصد از بازار موبایل کشور را در اختیار دارد.
جایگاههای بعدی در میان واردکنندگان صنعت فاوا به ترتیب به ﺷﺮﮐﺖ ﺧﺪﻣﺎت ارﺗﺒﺎﻃﯽ اﯾﺮاﻧﺴﻞ (در جایگاه ۲۶) و ﺷﺮﮐﺖ ارﺗﺒﺎﻃﺎت ﺳﯿﺎر اﯾﺮان (در جایگاه ۵۲) اختصاص دارد که این موضوع را میتوان به واردات تجهیزات مخابراتی و رادیویی نسبت داد. خصوصاً اینکه هر دو شرکت در زمینه توسعه آنتنهای نسل پنجم فعال هستند. البته سهم واردات هر دو شرکت رویهم رفته حدود ۳۵۰ میلیون دلار است که رقم چندان قابل توجهی در مقایسه با هزینه راهاندازی سایتهای تلفن همراه نیست. البته آمار واردات ایرانسل نسبت به سال ۱۴۰۱ با رشد ۳۰ درصدی همراه بوده و به عدد ۲۳۴ میلیون دلار رسیده است. ایرانسل سال قبل از آن نیز بالغ بر ۱۸۰ میلیون دلار واردات داشته است.
هما تلکام چهارمین واردکننده صنعت فناوری اطلاعات است که این شرکت نیز در حوزه فروش و خدمات تلفن همراه فعال است. هما تلکام که پنجاه و ششمین واردکننده برتر کشور است در سال گذشته حدود ۱۱۰ میلیون دلار واردات داشته است.
در گزارشی که پیشتر در مورد واردات تلفن همراه به کشور منتشر کردیم متوسط قیمت هر گوشی برای کاربران ایرانی حدود ۱۹۰ دلار بود که با فرض اینکه تمام واردات هماتلکام به گوشی اختصاص پیدا کرده باشد میتوان گفت این شرکت حدود ۵۸۰ هزار گوشی وارد کرده است. البته بدیهی است که متغیرهای متعددی در این زمینه وجود دارند که در این محاسبه در نظر گرفته نشدند.
جایگاه پنجم بزرگترین واردکنندگان صنعت تلکام به شرکت پردازش طلایی برسان اختصاص دارد که برای کاربران عادی کمتر شناخته شده است. این شرکت نیز در زمینه تلفن همراه و خدمات پس از فروش آن فعالیت میکند. حجم واردات این شرکت در سال ۱۴۰۲ با ۱۹۰ درصد رشد نسبت به سال قبل از آن به ۹۴ میلیون دلار افزایش پیدا کرده است و میتوان این شرکت را یکی از بازیگران تازهوارد در میان بزرگان ین صنعت دانست.
ارتباط ﺷﺮﮐﺖ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﮔﻠﺪﯾﺮان با فناوری اطلاعات به اندازه سایر شرکتهای مطرح در حوزه واردات نیست و این شرکت بیشتر در زمینه لوازم خانگی فعالیت میکند. حجم واردات گلدیران حدود ۸۰ میلیون دلار بوده است و اختلاف قابل توجهی نسبت به سال ۱۴۰۱ نشان نمیدهد.
رتبه ۹۰ در این لیست به آرکا تجارت آرﮐﺎ ﺗﺠﺎرت ﺑﯿﺴﺘﻮن اختصاص دارد البته به نظر میرسد این شرکت در صنایع دیگر فعالیتهای عمدهای دارد. آرکا تجارت در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۸۰ میلیون دلار واردات داشته است که در مقایسه با سال قبل افت ۲۰ درصدی را نشان میدهد.
آخرین شرکت این لیست با رتبه ۱۰۰ نیز یکی دیگر از نامهای کمتر شناخته شده بازار موبایل ایران است که با عنوان ﺳﺘﺎره ﺳﻬﯿﻞ ﭘﺎرﺳﺎ فعالیت میکند. واردات این شرکت در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۰۰ درصد رشد داشته و به عدد ۷۲ میلون دلار رسیده است.