پیروزی دیگری برای صنعت کریپتو و لغو تحریمهای آمریکا علیه میکسر رمزارزی تورنادو کش
دادگاه تجدید نظری در آمریکا با لغو رای پیشین دادگاه منطقهای تگزاس مبنی، تحریمهای دفتر…
۷ آذر ۱۴۰۳
۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
رویداد چهارم هاوینگ با رسیدن به بلاک ۸۴۰ هزار انجام شد. استخر ViaBTC در رقابت با دیگر ماینرها موفق به استخراج این بلاک و دریافت ۴۰ بیتکوین شد. اما رقابت بر سر این بلاک تنها به ماینرها محدود نبود و تلاش کاربران برای قراردادن تراکنش در بلاک۸۴۰ هزار باعث ترافیک عجیب در ممپول شد و راهاندازی پروتکل رونز در شبکه بیتکوین همزمان با هاوینگ، این ترافیک را افزایش و کارمزد شبکه را تا بیش از ۲۰۰ دلار به ازای هر تراکنش بالا برد.
به گزارش پیوست، هاوینگ بیتکوین در تاریخ ۲۰ آپریل با موفقیت انجام شد. رویدادی که تورم بیتکوین را به زیر یک درصد کاهش داد و نرخ کمیابی بیتکوین بالاتر از طلا قرار گرفت. اما برخلاف حواشی و هیاهوی شکل گرفته به دست برخی اینفلوئنسرها، قیمت بیتکوین تغییرات شدیدی را تجربه نکرد و نمودار کوین مارکت کپ تغییرات قیمتی بیتکوین را حدود یک درصد در ۲۴ ساعت گذشته نشان میدهد.
در جریان هاوینگ که با رسیدن به بلاک ۸۴۰ هزار شبکه بیتکوین با افزایش قابل توجه ترافیک مواجه شد. بسیاری از کاربران برای قرار دادن تراکنش خود در این بلاک رقابت کردند و در نتیجه این رقابت ممپول که تراکنشهای در انتظار تایید را در خود جای میدهد به رنگ قرمز درآمد. موضوعی که در نتیجه آن افزایش کارمزد شبکه بود.
در مقابل ماینرهای بیتکوین هم رقابت شدید را روی استخراج آخرین بلاک با پاداش ۶.۲۵ بیتکوینی انجام دادند. اما در نهایت استخر استخراج ViaBTC برنده این رقابت بود و در مجموع (پاداش شبکه و کارمزد تراکنشها) حدود ۴۰ بیتکوین به دست آورد.
با پیشی گرفتن کمیابی بیتکوین به نسبت طلا، افزایش تقاضا و کارمزدها در شبکه بیتکوین قابل انتظار است. اما افزایش غیرطبیعی کارمزد شبکه که تا حدود ۲۵۰ دلار هم رسیده است از هاوینگ ناشی نمیشود. این نتیجه پیادهسازی پروتکل رونز (Runes) است. پروتکلی که در ادامه تلاشهایی مانند اوردینالز در بیتکوین پیادهسازی شده و به دنبال فراهم کردن امکان توسعه توکنها در شبکه بیتکوین است.
در سال گذشته با معرفی پروتکل اوردینالز توسط کیسی رودآرمور، شبکه بیتکوین امکان میزبانی توکنهای غیرقابل تعویض مانند NFT را به دست آورد. اما خیلی زود با توسعه استاندارد BRC-20، پای توکنهای قابل تعویض هم به شبکه بیتکوین باز شد. استانداردی که از مشکلات آن میتوان به کندی و پرهزینه بودن اشاره کرد. به این ترتیب پروتکل رونز برای جایگزینی این مشکلات پیادهسازی شده است.
با این حال پروتکلهایی مانند اوردینالز، تاکنون روند بلند مدت روبهرشدی را تجربه نکردهاند و با اشغال فضای محدود هر بلاک در شبکه، فضا را برای کارکرد پولی بیتکوین تنگ میکنند. پروتکل رونز هم مانند اینسکریپشن و اوردینالز به دست توسعه دهنده بیتکوین، «کیسی رودآرمور» عرضه شده است و به گفته او پروتکل رونز بستری برای توسعه شتکوین است.
اما پیادهسازی این پروتکلها که تقاضا برای انجام تراکنش در شبکه بیتکوین را افزایش میدهد با انتقادهای جدی مواجه است. افزایش ترافیک شبکه رابطه مستقیمی با افزایش کارمزدها دارد و به این ترتیب انجام بسیاری از تراکنشهای مالی را غیرمنطقی میکند. این در حالی است که بخش قابل توجهی از ارزش شبکه بیتکوین به کاربرد پولی ضد سانسور آن مرتبط میشود و پیادهسازی پروتکلهایی مانند رونز و اوردینالز که زادگاه مفهوم آنها به بلاکچین اتریوم برمیگردد، این خاصیت را تهدید و با واکنش جامعه بیتکوینی همراه است.
در کنار حواشی و هیاهوی هاوینگ، دیروز در رویداد TOKEN2049 دبی مدیرعامل تلگرام، تتر و همبنیانگذار تونکوین حضور داشتند. عرضه تتر روی شبکه تون(TON)، تمجید از ناتکوین برای جذب مخاطب و اضافه شده امکان پاداش برای محتوا در تلگرام یا NFT شدن استیکرها و ایموجیهای تلگرام از جمله اخبار این رویداد بود.
تلگرام، شبکه تون و ناتکوین، سه موجودیتی هستند که به صورت رسمی، جداگانه تعریف میشوند اما به صورت نانوشته بازیگران اصلی یک اکوسیستم به حساب میآیند. شبکه تونکوین در ابتدا از پروژههای تلگرام بود که به دلیل مشکلات نظارتی، تلگرام از این پروژه خارج شد. اخیرا هم بازی ناتکوین که توانسته میلیونها مخاطب به دست آورد روی این بلاکچین تعریف شده است و در حقیقت کاربرد اصلی همه آنها به نظر میرسد در اختیار اکوسیستم بزرگ تلگرام است.
البته در جریان رویداد TOKEN2049 تتر هم اعلام کرد توکنهای USDT را روی شبکه تون عرضه میکند و به این ترتیب راه محبوبترین استیبلکوین جهان به تلگرام باز میشود.