skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

پلاس

مونا میرزایی نویسنده میهمان

معرفی کتاب: «نظریه‌ای درباره مشاغل مزخرف»، خودداری از تعریف موقعیت‌های شغلی ناکارآمد

مونا میرزایی
نویسنده میهمان

۹ فروردین ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ فروردین ۱۴۰۳

موضوع کتاب «نظریه‌ای درباره مشاغل مزخرف» که تحت نظریه «پرده‌برداری از بیهوده‌ها در کار» نوشته شده توصیف معناگرایی در مشاغل است. دیوید گریبر، نویسنده این کتاب به ارائه راهکارهایی می‌پردازد که می‌توان از طریق آن‌ها از تعریف موقعیت‌های شغلی ناکارآمد خودداری کرد.

به گزارش پیوست، در کتاب «نظریه‌ای درباره مشاغل مزخرف» به افراد توصیه می‌شود که چگونه از مشاغل بی‌معنا و بیهوده پرهیز کنند و چه روندی را در پیش بگیرند تا درگیر چرخه تکرار انجام وظایف پوچ نشوند.

مشاغل مزخرف، ایست به کارهای بهیوده بی‌پایان

آیا تا به حال فکر کرده‌اید که چرا با وجود پیشرفت‌های تکنولوژیکی، ما هنوز در هفته‌های کاری به‌ظاهر بی‌پایان کار می‌کنیم؟ دیوید گریبر، انسان‌شناس، این پارادوکس را در کتاب خود با عنوان «کارهای مزخرف؛ یک نظریه» بررسی می‌کند. او استدلال می‌کند که بخش قابل توجهی از اشتغال مدرن در رده «شغل‌های مزخرف» قرار می‌گیرد. مشاغلی که هم برای کارگر و هم برای جامعه بی‌معنی، غیرضروری و ناکارا هستند.

کتاب نظریه‌ای درباره مشاغل مزخرف (Bullshit Jobs) به تاثیر روانی مشاغل مزخرف می‌پردازد. وقتی کار ما فاقد معنا و هدف ذاتی باشد، می‌تواند منجر به احساس بیگانگی، سرخوردگی و بحران عزت‌نفس شود. زمانی که روایت اجتماعی ما به این ایده بستگی دارد که کار ما را تعریف کند، این امر قابلیت آسیب‌زایی را افزایش می‌دهد.

گریبر، نویسنده این کتاب برای ایجاد تغییرات اساسی در این دیدگاه، استدلال‌ها و پیشنهادهایی را ارائه می‌کند تا افراد ارزش خود را جدای شغل بدانند.

سرفصل‌های محتوایی این کتاب که دیدگاه خواننده را نسبت به نوع و ارزش کاری که انجام می‌شود تغییر می‌دهد بدین شرح است:

  • معمای کار مدرن: پارادوکس احساس کار بیش از حد علی‌رغم پیشرفت‌های تکنولوژیکی را کاوش کنید.
  • ظهور مشاغل مزخرف: شغل های مزخرف و رواج آن‌ها را در بخش‌های خدماتی، اداری و مالی تعریف کنید.
  • تلفات روانشناختی: تاثیر منفی کار بی‌معنی را بر ارزش و رفاه خود بررسی کنید.
  • کشف مشاغل مزخرف: یافتن ۵ دسته از مشاغل مزخرف که توسط Graeber شناسایی شده است.
  • چرایی وجود این مشاغل: دلایل تکثیر کارهای بیهوده را بررسی کنید.
  • آینده ای فراتر از مزخرفات: راه‌حل‌های پیشنهاد شده توسط گریبر، از جمله درآمد پایه جهانی و تغییر در فرهنگ کار را کشف کنید.
  • انقلاب مشاغل مزخرف: درباره تاثیر کتاب و گفت‌وگوی مداوم در مورد هدف کار بحث کنید.

نکات کلیدی این کتاب

احساس گرفتار شدن در یک شغل بیهوده را دارید؟ شما تنها نیستید. این کتاب یک پدیده گسترده را روشن می‌کند. آیا کار شما واقعا تفاوت ایجاد می‌کند؟ یاد بگیرید که چگونه یک کار مزخرف و تاثیر آن بر رفاه خود را شناسایی کنید.

کار را دوباره تصور کنید، خودتان را دوباره تصور کنید. کشف کنید که چگونه ارزش خود را از شغل خود جدا کنید و کار رضایت‌بخش‌تری پیدا کنید.

شما با مطالعه این کتاب به ۲ مفهوم پی می‌برید که در مورد چرایی این مشاغل است و راهکارهای مناسب برای مقابله با آن‌ها به شما پیشنهاد می‌شود.

چرا مشاغل مزخرف وجود دارد؟

این کتاب دلایل تکثیر مشاغل مزخرف را بررسی می‌کند. گربر پیشنهاد می‌دهد که برخی از مشاغل برای حفظ ظاهری از اشتغال کامل وجود دارد و نگرانی‌ها در مورد بیکاری را آرام می‌کند. علاوه‌بر این، بوروکراسی‌های شرکتی ممکن است موقعیت‌های غیرضروری را برای توجیه وجود خود و تأمین بودجه ایجاد کنند. علاوه بر این، فرهنگ رقابت می‌تواند به ابداع وظایف بیهوده برای متمایز ساختن بخش ها یا افراد منجر شود.

در مورد مشاغل مزخرف چه کنیم؟

گریبر از درآمد پایه جهانی برای جدا کردن کار از بقا حمایت می‌کند و به مردم اجازه می‌دهد فعالیت‌های معنادارتری را دنبال کنند. علاوه‌بر این، او خواستار یک تغییر فرهنگی است که کار را بر اساس سهم آن در جامعه ارزش‌گذاری می‌کند، نه فقط ساعت‌هایی که برای انجام آن صرف می‌شود.

 

https://pvst.ir/hic

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو