skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات مرکز ملی آمار:

سال ۱۴۰۵ سرشماری نخواهیم داشت

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۲۹ شهریور ۱۳۹۶

زمان مطالعه : ۱۸ دقیقه

شماره ۵۰

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

سال گذشته سرشماری نفوس و مسکن به صورت اینترنتی انجام شد. طبق آمار منتشرشده درصد مشارکت مردم از حد انتظار مسئولان مرکز آمار فراتر بوده است و ایران با ثبت اطلاعات ۴۸ و چهاردهم درصد رکورددار جهان شد. علاوه بر مشارکت، استفاده از روش تبلت نیز مورد توجه مرکز آمار سازمان ملل قرار گرفت. البته این پروژه اولین طرح ملی مرکز آمار نیست. این مرکز در بحث هدفمندی یارانه‌ها نیز بسترها را آماده کرده بود. در مورد این طرح‌ها و پروژه‌‌های دیگر این مرکز با جمال مقدم، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات مرکز ملی آمار، گفت‌گو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

سال گذشته برای نخستین بار سرشماری به صورت الکترونیکی انجام شد. از چه تجهیزاتی در این آمارگیری بهره گرفتید و چطور با تبلت اطلاعات را جمع‌آوری کردید؟ آمارگیری را باید در دو بخش بررسی کرد. قسمت اول عمل سرشماری و بخش دیگر جمع‌آوری داده‌ها و اطلاعات ثبتی است. بخش دوم در حال تکمیل است و به تدریج داده‌ها گسترش می‌یابند. در مورد سرشماری، تمام سرشماری‌های مرکز آمار فعالیت ملی به حساب می‌آیند و موضوعات گوناگونی را در بر می‌گیرند: سرشماری کشاورزی، سرشماری نفوس و مسکن، سرشماری کارگاهی و هر 10 سال یک بار سرشماری عشایری. از نظر ابعاد، سرشماری نفوس و مسکن بزرگ‌ترین سرشماری است. طبق قانون آمار هر 10 سال یک بار سرشماری نفوس و مسکن صورت می‌گیرد. احتمالاً سرشماری مد نظر شما نفوس و مسکن است. بله. سال گذشته به صورت الکترونیکی برگزار شد. اولین سرشماری‌ها 10 سال یک بار بود، اما از سال ۸۵ به بعد به پنج سال یک بار تبدیل شد. در تمام این سال‌ها، یعنی سال‌های ۹۰، ۸۵، ۷۵ و ۶۵، مرکز آمار برای سرشماری از تکنولوژی روز دنیا بهره گرفت. سرشماری سال ۶۵ به این صورت بود که ماموران به در خانه‌ها مراجعه می‌کردند، پرسشنامه‌ها توسط مردم تکمیل می‌شد و سپس اطلاعات را به کامپیوتر وارد می‌کردیم. یعنی در این سال ما از آی‌تی استفاده کردیم. البته سال ۵۵ هم سرشماری به همین شکل انجام شد. در سال ۷۵ هم باید به در خانه‌ها می‌رفتیم، زیرا مانند امروز بحث اینترنت مطرح نبود و زیرساخت‌ها جوابگوی سرشماری به صورت اینترنتی نبودند، به همین دلیل مراجعه‌ها هنوز به صورت دستی انجام می‌شد. اما برای انتقال داده به کامپیوتر تکنولوژی تغییر کرد. تکنولوژی روز آن سال علامت زدن (MARK) اطلاعات در فرم‌ها بود و ما از دستگاه‌های علامت‌خوان (MARK READER) استفاده می‌کردیم. این تکنولوژی تحولی در انتقال اطلاعات به کامپیوتر بود و خطا را بسیار کاهش...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۵۰ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۵۰ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/qw
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو