skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

شکست دولت آمریکا در پرونده سرقت اسراسر تجاری میکرون مانعی در جدال با چین

۱۴ اسفند ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

مقامات ایالات متحده از هردو حزب سیاسی سرقت اسراسر تجاری توسط شرکت‌های چینی را یکی از تهدید‌های مهم عصر حاضر می‌دانند اما به گفته وال‌استریت ژورنال، دادگاهی در کالیفرنیا به تازگی در یکی از مهمترین پرونده‌های چندین و چند ساله رای به نفع طرف چینی داده است. شرکت میکرون نمی‌تواند سرقت اسرار تجاری خود را اثبات کند و به نظر دادستان‌ها در مجاری قضایی به در بسته خورده‌اند.

به گزارش پیوست، حدود یک دهه قبل و زمانی که مهندسان ارشد و مدیران کارخانه شرکت میکرون آمریکا در تایوان با صدها فایل داخلی شرکت به سراغ رقیبی تحت حمایت دولت چین رفتند، داد‌ستان‌ها این پرونده را یک سرقت واضح اسرار تجاری با حمایت دولت قلمداد می‌کردند.

اما قاضی فدرالی در سن فرانسیسکو با این نظر مخالف است. قاضی هفته گذشته شرکت دولتی Fujian Jinhua Integrated Ciruit را از اتهامات جاسوسی و توطئه اقتصادی مبرا کرد. رای دادگاه شکست سختی برای وزارت دادگستری آمریکا بود و سال‌ها تلاش از دوران ریاست جمهوری ترامپ برای محافظت از شرکت‌های بومی در برابر سرقت اسراسر به چین را به بن‌بست رساند.

از نگاه دولت‌های مختلف ایالات متحده، محاکمه اسرار تجاری روزنه امیدی برای مبارزه با نهاد‌های چینی است اما مقامات آمریکا در این مسیر به مشکل خورده‌اند. دادستان‌ها چندین پرونده را با حقایق مبهم دنبال کرده‌اند و در نهایت هم انگیزه مجرمانه به اثبات نرسیده است.

جیمی گودریچ، متخصص امور چین و نیمه‌رسانا که به شرکت Rand Corp مشاوره می‌دهد، می‌گوید: «محاکمه پرونده‌های اسراسر تجاری برون‌مرزی که چین یک پای آنها است محدودیت‌هایی دارد زیرا ارائه مدرک یا شاهد تقریبا غیرممکن است.»

ابزارهای دیگری مثل تحریم یا ممانعت از دسترسی چین به فناوری آمریکایی هزینه بیشتری برای چین دارد اما ممکن است پیامد‌های ناخواسته‌ای مثل به مشکل خوردن شرکت‌های آمریکایی را به دنبال داشته باشد. شرکت‌های آمریکایی با وجود نگرانی از رفتار دولتی چین، نمی‌خواهند دسترسی خود به بازار عظیم این کشور را از دست بدهند.

پرونده مهم میکرون

از آغاز پیگیری وزارت دادگستری در سال ۲۰۱۸، شرکت میکرون بیش از پیش روی محدودیت دسترسی شرکت چینی به فناوری خود تاکید دارد و به نفع محدودیت‌های وزارت دادگستری در حوزه صادرات چیپ‌های پیشرفته به چین لابی کرده است.

دولت چین هم در پاسخ خرید محصول از میکرون را برای شرکت‌های بزرگ چینی محدود کرده و از آن به عنوان یک تهدید امنیت ملی یاد کرده است. از آنجایی که یک چهارم از درآمدم میکرون را بازار چین تامین می‌کند، بخش مهمی از درآمد این شرکت به خطر افتاده است و حالا مدیرعامل میکرون، سانجی مهروترا، برای کنترل تنش‌ها با پکن تلاش می‌کند.

بار اثبات جرم

شرکت میکرون مستقر در ایالت آیداهو، تنها شرکت آمریکایی است که چیپ‌های حافظه را برای ذخیره داده‌های دستگاه‌های مختلف از جلمه گوشی و لپتاپ تولید می‌کند و حدود یک سوم از زنجیره عرضه جهانی را نیز در اختیار دارد.

فناوری چیپی که در پرونده اخیر به آن اشاره شده بود مربوط به چندین نسل قبل است اما تنها چند شرکت دیگر این فناوری را در اختیار دارند و شبیه‌سازی آن دشوار است.

در سال ۲۰۱۶ دولت چین فناوری چیپ حافظه را یک اولویت ملی قرار داد و شرکت‌های چینی در آن زمان هنوز توانمندی بومی در این حوزه نداشتند. دولت فوجیان چین در آن زمان یک تلاش چند میلیارد دلاری را در این راستا آغاز کرد و شرکت Jinhua چین با شرکت UMC تایوان برای تحقیقات در این حوزه قرارداد بست.

در سال ۲۰۱۸ وکلای میکرون با لپتاپی متعلق به یکی از مهندسان شرکت UMC نزد داستان‌ها رفته و از سرقت اسرار شرکت شکایت کردند. این مهندس اسرار تجاری میکرون را در حساب گوگل خود دانلود و سپس طریقه پاکسازی داده از لپتاپ را جستجو کرده بود.

در نهایت دادستان‌های آمریکایی شرکت Jinhua، UMC و سه مدیر این پرونده را متهم کردند. شرکت UMC در سال ۲۰۲۰ به سرقت اسرار تجاری اعتراف و با پرداخت جریمه موافقت کرد اما گفت که هیچ اطلاعاتی درمورد میکرون را با Jinhua در میان نگذاشته است.

دادستان‌ها که دستشان از شاهد و مدرک مستند خالی بود، به پرداختی شرکت Jinhua پس از جدا شدن مهندس سابق میکرون اشاره کردند اما در نهایت شرکت چینی اتهام وارده را تماما بی اساس خواند و قاضی نهایتا به دلیل نبود شواهد کافی Jinhua را از اتهام سرقت مبرا کرد.

پایان طرحی که در دوران ترامپ کلید خورد

طرحی که از آن به عنوان طرح چین یاد می‌شود در دوران ریاست جمهوری ترامپ به پیگری پرونده‌های مختلف مربوط به چین از جمله جاسوسی و سرقت اسرار تجاری اختصاص داشت. اما شکست‌های مختلف در دادگاه باعث شد تا با روی کار آمدن بایدن، دولت جدید این طرح را کنار گذاشته و رویکرد محافظه‌کارانه‌تری را در پیش بگیرد.

 

 

https://pvst.ir/hej

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو