skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تنش چین و آمریکا گریبان‌ شرکت ماهواره‌ای ایلان ماسک را گرفت

۶ اسفند ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

اسپیس‌اکس، شرکت ماهواره‌ای ایلان ماسک و بزرگترین ارائه‌دهنده اینترنت ماهواره‌ای جهان، بیش از پیش در تنش میان پکن و واشنگتن گرفتار شده است. یکی از اعضای با نفوذ کنگره آمریکا می‌گوید این شرکت از ارائه اینترنت در تایوان خودداری کرده و درنتیجه تعهدات خود به دولت آمریکا را زیر پا گذاشته است. باید دید در حالی که رابطه اسپیس‌اکس و دولت آمریکا در سال‌های گذشته نزدیک‌تر شده است، آیا فشار کنگره تبعاتی برای این شرکت به دنبال خواهد داشت و آیا شرکت ماسک باید بین پیروی از قوانین چین و تعهداتش به دولت آمریکا انتخابی سخت داشته باشد.

به گزارش پیوست، شرکت ماهوا‌ره‌ای ماسک براساس یک پروژه مشترک با دولت ایالات متحده به نام استارشیلد، متعهد شده تا با استفاده از فناوری استارلینک،‌ دسترسی به اینترنت را برای تمامی آژانس‌های دولتی و به ویژه نهاد‌های امنیت ملی فراهم کند. از سوی دیگر اما دولت چین نیز قوانین سختی را در حوزه ارتباطات و داده دارد که براساس آن استفاده از هرگونه ماهواره خارجی در قلمرو این کشور ممنوع است. با اینکه پکن تایوان را بخشی از قلمرو خود می‌داند، نگاه دولت آمریکا نسبت به این جزیره یک قلمرو خودمختار است.

براساس پروژه استارشیلد، که بالغ بر ۱۰۰ میلیون دلار آورده برای اسپیس‌اکس داشته است، نیروهای نظامی ایالات متحده در سراسر از پوشش اینترنت ماهواره‌ای برخوردار می‌شوند اما مایک گالگر، نماینده جمهوری‌خواه و رئیس کمیته منتخب مجلس سنای آمریکا در رابطه با چین، می‌گوید شرکت ماسک واحد استارشیلد که قرار بود دسترسی پهن‌باند را فراهم کند در داخل و نزدیکی تایوان غیرفعال است.

براساس گزارشی که وال‌استریت ژورنال منتشر کرده است، گالگر در نامه خود می‌نویسد:‌ «اسپیس‌اکس احتمالا خدمات اینترنت پهن‌باند در داخل و اطراف تایوان را غیرفعال کرده است-که احتمالا نقض تعهدات قرارداد اسپیس‌اکس با دولت آمریکا محسوب می‌شود.»

چین همواره تایوان را جزئی از قلمرو خود می‌داند و سفارت چین در واشنگتن روز شنبه در پاسخ به سوالات مربوط به اسپیس‌اکس گفت که از ایالات متحده می‌خواهد از چارچوب‌های چین واحد، از جمله در ارتباط نظامی با تایوان یا «تجهیز به هر طریق و بر هر مبنایی» پیروی کند.

با این حال از نگاه گالگر، اسپیس‌اکس باید جوابگوی تعهداتش به دولت آمریکا و پرسنلی باشد که براساس پروژه استارشیلد، موظف است تا دسترسی آنها به اینترنت را امکان‌پذیر سازد.

اسپیس‌اکس همکاری نزدیکی با ارتش و آژانس‌های اطلاعاتی ایالات متحده دارد که از این شرکت برای پرتاب ماهواره‌های حساس و حتی محرمانه دولتی استفاده کرده‌اند. فناوری ماهواره‌ای شرکت نیز این رابطه را نزدیک‌تر کرده است.

گالگر در نامه خود می‌گوید دولت بیش از ۱۰۰ میلیون دلار را به پروژه استارشیلد متعهد شده و اسپیس‌اکس موظف است پوشش پهن‌باند را در سراسر جهان برای پنتاگون و دیگر آژانس‌های دولتی فراهم کند. نامه گالگر تصریح می‌کند که براساس یک قرارداد ۷۰ میلیون دلاری در سال گذشته، استارشیلد باید ارتباط را برای ده‌ها شریک پنتاگون ممکن سازد.

با این حال پوشش سراسری که شرکت ماسک به دولت ایالات متحده وعده داده است، در منطقه‌ای مثل تایوان با قوانین پکن در تضاد است و با توجه به اهمیت ژئوپلیتیک این منطقه، فشار بیشتری روی شرکت اعمال می‌کند. پکن مقررات سختی در حوزه ارتباطات و داده دارد که براساس آن هرگونه استفاده از ماهواره‌های خارجی در قلمرو این کشور ممنوع است و جزیره تایوان نیز از نگاه پکن بخشی از همین قلمرو است.

براساس نقشه‌ای که در وبسایت استارلینک ارائه شده است، خدمات این شرکت در چین قابل دسترسی نیست و تایوان هم به عنوان یکی از مناطقی مشخص شده که به زودی دسترسی برای آن فراهم می‌شود اما فعلا خبری از اینترنت استارلینک در این منطقه نیست.

ماسک در اواخر سال ۲۰۲۲ طی مصاحبه‌ای با فایننشال تایمز گفت که دولت چین به وضوح با ارائه اینترنت استارلینک در اوکراین مخالف بوده و خواستار تضمین است تا هیچ خدمتی را در داخل چین به فروش نرساند.

مقامات چین نگران هستند که دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای، آنهم از سوی یک ارائه دهنده خارجی، کنترل سنگین آنها روی سیستم ارتباطی این کشور را با چالش مواجه کند.

 

https://pvst.ir/hbf

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو