جهان در تسخیر پیامرسانهای رمزنگاری شده: از حریم خصوصی تا پیشنهاداتی برای نفوذ و نظارت دولتی
آنچه میخوانید مقالهای از اکونومیست پیرامون رمزنگاری و ورود آن به پیامرسانهای مختلف است. در…
۱۸ شهریور ۱۴۰۳
۱ اسفند ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
آمار کاربران شبکه اجتماعی به ویژه برای طراحی استراتژیهای مختلف، از جمله تبلیغ، تحقیق و فروش از اهمیت بالایی برخوردار است. برای فعالیت تحقیقی و بازاریابی، جامعه هدف و سهم سنین مختلف از پلتفرم مورد نظر اهمیت ویژه دارد و در این متن نمای کاملی از تازهترین آمار کاربران فعال پلتفرمها و سهم ردههای سنی مختلف ارائه کردیم.
به گزارش پیوست، وبسایت Sproutsocial در بررسیهای جدید خود تازهترین آمار مربوط به هر پلتفرم را با استناد به اطلاعات منابع مهم تحقیقاتی از جمله استاتیستا و میکنزی منتشر کرده که در ادامه آنها را مشاهده میکنید.
فیسبوک، براساس تازهترین آمار شبکههای اجتماعی، همچنان پراستفادهترین پلتفرم جهان به حساب میآید و براساس تازهترین دادههای استاتیستا، سهم هرکدام از ردههای سنی از پلتفرمها به شرح زیر است:
ملینیالها فعالترین نسل در شبکههای اجتماعی هستند و طبق برآورد ۶۸.۸ درصد آنها در سال ۲۰۲۴ از پلتفرمهای اجتماعی استفاده میکنند از لحاظ زمانی که در هرروز به شبکه اجتماعی اختصاص مییابد، نسل زد در صدر لیست است و ۳۵ درصد از کاربران این نسل بیش از دو ساعت در روز از شبکه اجتماعی استفاده میکنند
یوتیوب طبق بررسیها محبوبترین پلتفرم شبکه اجتماعی در بین نسل زد است.
فیسبوک همچنان محبوبترین پلتفرم میان کاربران شبکه اجتماعی و بازاریابها است. برای اولین بار، تعداد کاربران فعال این شبکه اجتماعی از ۳ میلیارد عبور کرده است و این رکورد فعلا تنها در دست فیبسوک است.
میانگین زمان صرف شده در فیسبوک مقدار خیلی کمی به نسبت ۳۰ دقیقه سال گذشته افزایش یافته است. با این حال یک افزایش ۹ ثانیهای نشانگر صرف وقت بیشتر مردم نیست.
همانند سال گذشته، کاربران جوانتر در حال مهاجرت به تیکتاک و اسنپچت هستند. میزان استفاده از این پلتفرم در بین ۱۳ تا ۱۷ سالهها همچنان سهم ناچیز ۴.۸ درصدی است و یعنی فیسبوک مکان خوبی برای دسترسی به جوانان مسحوب نمیشود.
با وجود کاهش سرعت در سالهای اخیر، روند رشد این پلتفرم ادامه دارد.
اینستاگرام از لحاظ سنی همچنان سلطه محکمی روی نسل زد و میلنیالها دارد. این دو گروه سنی حدود دو سوم از کاربران اینستاگرام را تشکیل میدهند.
زمانی که کاربران در این پلتفرم صرف میکنند به نسبت ۳۰.۱ دقیقه سال گذشته افزایش یافته است. یک افزایش ۲ دقیقه نشان میدهد که کاربران برای تعامل با محتوای اینستاگرام بیشتر وقت میگذارند.
با اینکه تیکتاک از لحاظ تعداد کاربران فعال از فیسبوک و اینستاگرام عبور نکرده اما شهرت روز افزون و افزایش میزان استفاده شاید شرایط را تغییر دهد.
نسل Z عامل اصلی افزایش شهرت است و براساس آمار در سال گذشته (۲۰۲۳) ۷۸ درصد از نسل Z آمریکا از این پلتفرم استفاده کردهاند.
نه تنها تعداد کاربران تیکتاک در حال افزایش است، بلکه فعالیت روزانه آنها نیز بیشتر میشود. تیکتاک بیشترین میانگین زمان استفاده کاربران در بین تمام پلتفرمها را دارد. زمانی که کاربران روزانه در این پلفترم سپری میکنند نسبت به ۴۵.۸ دقیقه سال گذشته حدود ۱۰ دقیقه افزایش یافته است.
مساله مهم دیگر ایجاد تعادلی بین جنسیتها در این پلتفرم است. با اینکه پیشتر زنان بیشتری در این پلتفرم فعالیت داشتند حالا تعداد کاربران مرد با کمی اختلاف بیشتر از زنان شده است. سال گذشته نسبت زنان به مردان ۵۴ به ۴۶ درصد بود. درنتیجه تیکتاک جایگاه باثباتتری در جامعه کلی پیدا کرده است.
این پلتفرم در اولین سال پس از تغییر برند به اکس، ریزش ۱۳ درصدی را در کاربران فعال روزانه تجربه کرده است.
برخی از گزارشها به افزایش چشمگیر فعالیت و در عین حال مهاجرت کاربران به دیگر اپلیکیشنها اشاره میکنند. شرکت eMarketer پیشبینی کرده که تعداد کاربران فعال اکس در سال ۲۰۲۴ به ۳۳۵.۷ میلیون نفر کاهش یابد.
با این همه کاربران هنوز زمان بیشتری به نسبت فیسبوک و اینستاگرام در اکس صرف میکنند.
تعداد زنان فعال در این پلتفرم نیز کمی به نسبت سال گذشته (۳۴.۱ درصد) افزایش یافته است. با این حال اکس هنوز یکی از پلتفرمهایی است که عمده کاربران آن مرد هستند.
شهرت یوتیوب در جهان و به ویژه در ایالات متحده در بین کاربران نسل Z افزایش یافته است. این پلتفرم حالا رایجترین شبکه اجتماعی در بین بالای ۱۸ سالههای نسل Z است.
سهم هردو جنس از این پلتفرم نیز در سال گذشته به یک تعادل نسبی رسیده بود اما در سال ۲۰۲۴ شرایط تغییر کرده و حالا مردان بیشتری از این پلتفرم استفاده میکنند.
افزون بر این، کاربران روزانه ۳ دقیقه بیشتر برای این پلتفرم وقت میگذارند که نشانگر افزایش توجه به محتوای ویدیویی است.
با این بیشتر کاربران یوتیوب را برای سرگرمی استفاده میکنند و این پلتفرم محل جستجوی برندها و محصولات نیست. فعالیت برندها در این پلتفرم باید افزایش یابد تا تعادلی بین سرگرمی و تبلیغات برقرار شود.
در حالت معمولی انتظار میرود که کاربران اصلی لینکدین افراد مسن باشند اما میلنیالها سهم اصلی را دارند.
اما همینطور که نسل Z بیشتر به نیروی کار ورود میکند، شهرت این پلتفرم نیز در بین این نسل بیشتر میشود. گزارشی از Comscore از یک افزایش ۵۳ درصدی در استفاده گروه سنی ۱۸ تا ۲۴ سال از لینکدین حکایت میکند. درنتیجه پلتفرم تحت مالکیت مایکروسافت پس از BeReal، در رتبه دوم از لحاظ سرعت افزایش شهرت در بین کاربران نسل Z است.
۵۳ درصد از کاربران لینکدین کاربرانی از خانوار پردرآمد هستند. درنتیجه لینکدین گنجینه ارزشمندی برای تبلیغات است.
میزان استفاده روزانه به شکل چشمگیری در چهار سال گذشته افزایش یافته است. در سال ۲۰۲۰ تنها ۲۲ درصد از کاربران روزانه وارد این پلتفرم میشدند که نشانگر افزایش تعامل کاربران پلتفرم است و لینکدین را به محل ایدهآلی برای محتوای B2B تبدیل میکند.
استفاده پینترست پس از رکود کوتاهی در سال ۲۰۲۲ به شکل مداوم در حال رشد است و تعداد کاربران فعال این پلتفرم در سال ۲۰۲۳ به اوج خود رسیده است.
اگرچه تعداد کاربران مرد نیز افزایش یافته اما همچنان عمده کاربران پینترست زنان هستند.
با اینکه کاربران زمان کمتری را به پینترست اختصاص میدهند اما این نشانه بیاهمیتی آن نیست و ۸۰ درصد از کاربران فعال در هفته یک رند یا محصول جدید را در این پلتفرم کشف میکنند.