کمپینهای رفتاری جهت مصرف بهینه انرژی؛ استفاده بهینه با آگاهی
کمپینهای رفتاری با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد صرفهجویی انرژی در سطح جهانی از…
۱ آذر ۱۴۰۳
۳۰ بهمن ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
حزب کمونیست حاکم سوگند خورده تا نقش خود در صنایع علوم و فناوری را تسهیل کند و در حالی که این کشور با محدودیتها و تحریمهای ایالات متحده روبرو است، حزب حاکم میخواهد رهبری توسعه فناورانه را به شکلی متمرکز به دست بگیرد.
به گزارش پیوست به نقل از بلومبرگ، حزب کمونیست چین قرار است مکانیسمی را ایجاد کند که براساس آن اقدامات فناورانه را یک کمیته مرکزی تحت رهبری خود بگیرد. تلویزیون دولتی چین با اشاره نشست دولتی به رهبری شی جینپینگ این خبر را منتشر کرده است. CCTV البته جزئیاتی از این برنامه منتشر نکرده است اما به نظر پکن بخشی را که از نظرش از اهمیت ویژه برخوردار است به اولویت خود بدل میکند.
یک سال پیش، شی خواستار توسعه تحقیقات علمی و جایگزین کردن فناوریهای خارجی با نمونههای بومی شد. بیانات او بخشی از یک تلاش گسترده برای تقویت تلاشهای داخلی و همکاری بین المللی در راستای تحقق استقلال نسبت به ایالات متحده است. تحریمهای صادراتی واشنگتن دسترسی چین به پیشرفتهترین نیمهرساناها و به ویژه تولیدات شرکت انویدیا را محدود کرده است. پردازندههای گرافیکی ساخته انویدیا برای آموزش هوش مصنوعی استفاده میشوند.
از این رو، پکن در فناوریهای استراتژی متعدد از جمله نیمهرساناها و هوش مصنوعی به جنگ ایالات متحده رفته و میخواهد رهبری این بخش را به دست بگیرد.
شی پیش از این معاون خود لیو هی، را موظف کرد تا بر تولید فناوریهای چیپ بومی نظارت کند. به همین ترتیب شرکت هواوی تلاشهای تولید چیپ خود را به اوج رسانده و SMIC به عنوان بزرگترین تولیدکننده نیمهرسانا در این تلاشها از اهمیت ویژهای برخودار است.
هواوی با همکاری SMIC موفق شد تا از چیپهای بومی ۷ نانومتری در آخرین سری گوشیهای خود استفاده کند و حالا این دو برای تولید چیپهای ۵ نانومتری تلاش میکنند. با این حال به گفته تحلیلگران و فعالان بازار، تولیدات SMIC به نسبت رقبای بزرگ خارجی از جمله TSMC گرانتر تمام میشود و میزان عرضه نیز محدودتر است.