skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

در روز اول رویداد ۹ ژانویه چه گذشت؟ حذف دولت از مقررات‌گذاری، نگاهی آرمان‌گرایانه است

۲۰ دی ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

رویداد ۹ ژانویه

فعالان رمزارزی باور دارند حذف شدن دولت از مقررات‌گذاری در حوزه ارز دیجیتال، نگاهی آرمان‌گرایانه است و اگر کسب‌وکارها با یکدیگر و با قانون‌گذار همکاری کنند، بهترین تصمیمات گرفته خواهد شد.

به گزارش پیوست، در روز اول رویداد ۹ ژانویه، پنل‌ها و سخنرانی‌های متعددی با موضوع رمز ارز برگزار شد. رویداد ۹ ژانویه رویداد سالانه بلاک‌چین، رمزارز و دارایی دیجیتال است. مهدی مرادیان، مدیرعامل جیبی‌مو در این مراسم از اهمیت توجه به دغدغه‌های قانون‌گذار در خصوص ارز دیجیتال گفت: از نگاه قانون‌گذار مهم‌ترین دغدغه مبارزه با پول‌شویی و بعد از آن جرایم مالی و کلاهبرداری‌های این حوزه است. از سوی دیگر مسئله حریم شخصی شهروندان در روزهایی که اطلاعات شخصی آنها به راحتی در اینترنت در دسترس همه قرار دارد از دیگر دغدغه‌های قانون‌گذار است.

به عقیده مرادیان علاوه بر این مسائل، دغدغه حقوق دولتی باعث می‌شود که از سمت قانون‌گذار شیوه برخورد با این نوآوری مشخص نباشد و باید با همراهی دو طرف بهترین تصمیمات گرفته شده تا هم به نفع کسب‌وکارها و هم به نفع مردم باشد.

مرادیان در ادامه صحبت‌های خود گفت: سیستم بانکی ما آمادگی لازم برای پاسخ دادن به نیازهای این بازار و کمک به کسب و کارهایی که گردش پول در آن‌ها مهم است ندارد. از سوی دیگر محدودیت‌هایی که ایجاد می‌کند کار را سخت‌تر کرده است.

به باور او اگر کسب‌وکارهای این حوزه و پرداخت‌یارها با قانون‌گذار همراه باشند، می‌توانند دغدغه‌های رگولاتور را بهتر پوشش دهند.

در ادامه رضا طباطبایی، مدیر آی‌تی فرهاد اکسچنج از مطرح شدن هوش مصنوعی به عنوان لبه فناوری در یک سال اخیر گفت: بلاک‌چین دیگر لبه فناوری نیست و در یک سال گذشته هوش مصنوعی به عنوان لبه فناوری معرفی شده است. البته هوش مصنوعی پیش از این وجود داشته و اخیرا به واسطه چت جی‌پی‌تی سطح تعامل با آن افزایش پیدا کرده است.

او در خصوص فرصت‌ها و تهدیدهای استفاده از هوش مصنوعی در صرافی‌های رمزارز اضافه کرد: استفاده از هوش مصنوعی در این فناوری می‌تواند همزمان تهدید و فرصت باشد. فرصت‌های آن پیاده‌سازی سیتسم تعاملی خوب با کاربر و تسهیل احراز هویت است. همچنین سیستم ضد پولشویی و ابزارهای کمک تریدینگ کاربران این فناوری در خیلی از موارد به درد حوزه بلاک‌چین می‌خورد. با این وجود استفاده از رابط کاربری که افراد بر روی آن کنترلی ندارند و تهدیدهای امنیتی از معایب استفاده از هوش مصنوعی در حوزه بلاک‌چین به شمار می‌رود.

بلاک‌چین آمده تا دست دولت‌ها را از کنترل پول کوتاه کند

فرهاد فلاح، مدیرعامل آبان‌تتر از شباهت شروع دوره بلاک‌چین به بانکداری گفت: در همان دوره‌ای که بانکداری ایجاد شد، نقایصی در جابجایی پول بود که بلاکچین آنها را حل می‌کند. پول دست دولت‌هاست و هر وقت بخواهند آن را چاپ کرده و از ما مالیاتی می‌گیرند که شاید نخواهیم پرداخت کنیم.

او از تسلط ارزهایی مثل دلار و یورو بر بازار جهانی گفت و افزود: کشورهایی مثل آمریکا و اروپا تعیین می‌کنند که چه کسی می‌تواند پول را جابه‌جا کند و چه کسی نمی‌تواند. کنترل پول نباید دست دولت‌ها باشد و بلاک‌چین آمده تا دست دولت‌ها را از این موضوع کوتاه کند.

به عقیده او بلاک‌چین راه خودش را پیدا خواهد کرد و اگر فعالان این حوزه در این مسیر همراه دولت‌هایی باشد که می‌خواهند برای آن قانون‌گذاری کنند، به عقب باز خواهند گشت.

محسن رحمتی، مدیرعامل شرکت پردازش اطلاعات مالی کاریزما در پاسخ به این سوال که استفاده از ارزهای دیجیتال چقدر در برطرف کردن نیازهای نسل زد در بازار مالی موثر است گفت: هر کدام از این ابزارها بخشی از پازل کاملی هستند که نیاز مشتری را برطرف می‌کند. بازار دیجیتال راه حل همه مشکلات نیست اما پوشش‌دهنده بخش زیادی از آن‌هاست. مزیت این ارز نسبت به زیرساخت سنتی‌تر کشور بهبود تجربه کاربری، سرعت بخشیدن به معاملات و کاهش هزینه‌هاست که نسل جدید را به استفاده از آن علاقه‌مند می‌کند.

در ادامه این رویداد وحید شامخی، معاون توسعه کسب‌وکار نوبیتکس «رشد کاربران حوزه رمزارز در ایران» را از نرخ متوسط جهانی بیشتر دانست و گفت: زنان نسبت به گذشته حضور پررنگ‌تری در این حوزه دارند. همچنین به نسبت گذشته گروه‌های سنی این حوزه متوازن‌تر شده و از هر استان کشور شاهد حضور کاربران آن هستیم.

شامخی مشکل اصلی این حوزه را عدم آگاهی کافی دانست و اضافه کرد: طبق آمار آمریکا ۷۵ درصد آدم‌ها هنوز نمی‌توانند به کریپتو اعتماد کنند. همچنین میزان دانش کاربران در حوزه رمزارز هنوز کم است و طبق آمار ایران ۷۳ درصد کاربران احساس نیاز به آموزش بیشتر در این حوزه دارند.

امین امینی، مدیرعامل والکس از نیاز به تغییر شیوه تنظیم‌گری در حوزه رمزارز گفت و اضافه کرد: پیچیدگی این حوزه به خاطر جدید بودن آن بالاست. اگر بتوانیم در این حوزه از خود بستر بلاک‌چین که مبتنی بر تمرکززدایی است الگو بگیریم و فعالان مختلف در اکوسیستم کشور هم‌افزایی کنند، می‌توانیم شاهد رشد و توسعه آن در کشور باشیم.

در ادامه سومین پنل از اولین روز این رویداد، احمدرضا قودجانی، مشاور و کارشناس ارشد حوزه رمزارزها، ریال دیجیتال را دریچه افزایش دانش قانون‌گذار و ورود او به حوزه رمز ارز دانست و گفت: ما نمی‌توانیم حاکمیت را از این حوزه حذف کنیم و این نگاه آرمان‌گرایانه است. حاکمیت هیچ‌وقت اجازه مستقل شدن کامل پول را نمی‌دهد اما نقدینگی اسکناس در ریال دیجیتال قابل کنترل است.

او در ادامه صحبت‌ها از مزایای ریال دیجیتال به برداشته شدن بار از دوش شبکه شتاب و شاپرک اشاره کرد و یکی از اهداف آن را حوزه پرداخت‌های خرد دانست.

سازمان نصر و اتاق بازرگانی تهران وظیفه مطالبه‌گری دارند

به باور مازیار نوربخش، رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران، کار نهادهایی مثل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و اتاق بازرگانی تهران مطالبه‌گری است: اگر این نهادها بیش از حد به حاکمیت نزدیک شوند تبدیل به بازوی آن می‌شوند و اگر بخواهند فاصله خود را با حاکمیت زیاد کنند تبدیل به اپوزیسیون می‌شوند. در این زمینه باید تعادل را حفظ کرد.

او وجود تشکل‌های زیاد را عامل نرسیدن صدای کسب‌وکارها به گوش حاکمیت دانست و اضافه کرد: افرادی که آن طرف هستند متخصص این حوزه نیستند و مسائل را نمی‌دانند. بهترین کار این است که ما مسائل را به صورت شفاف برای آن‌ها مطرح کنیم.

به باور ولی‌الله فاطمی اردکانی، بنیان‌گذار توسن و ققنوس بهترین راهکار برای بانک مرکزی مواجهه با ارز دیجیتال به صورت ارز است: مواجه دولت با رمزارزها از چهار منظر قابل بررسی است. بانک مرکزی می‌تواند رمزارز را به عنوان پول، ارز، دارایی یا کالا و ابزار پرداخت غیرقانونی بشناسد. بهترین مواجه دولت با آن نگاه ارزی و قانون‌گذاری بر این اساس است.

https://pvst.ir/gx0

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو