ترامپ میخواهد کریپتو را به یک اولویت ملی تبدیل کند
بلومبرگ در گزارشی به نقل از افراد مطلع میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۶ آذر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
رئیسکل اسبق بانک مرکزی، طهماسب مظاهری، معتقد است بیتکوین و رمزارزها مبنای سومین مرحله بانکداری الکترونیکی هستند و در ۱۰ سال آینده به سمت یک ارز واحد جهانی پیش خواهیم رفت که نظام بانکی را متحول خواهد کرد.
به گزارش پیوست، او در گفتگو با رادیو گفتگو بانکداری دیجیتال را به سه بخش اعتبارسنجی، نقلوانتقال دیجیتال دارایی بین بانکی و رمزارزها تقسیم کرد. به گفته مظاهری، مسئولان بانک و مردم باید بدانند در ۱۰ سال آینده به سمت یک ارز واحد جهانی پیش خواهیم رفت که نظام بانکی را متحول میکند.
رئیسکل اسبق بانک مرکزی معتقد است مرحله اول بانکداری الکترونیکی که با اعتبارسنجی همراه است، باعث کاهش خطا و صرفهجویی در زمان میشود و همچنین به بانک مرکزی امکان نظارت بر فعالیتهای بانکها از طریق سیستمهای آنلاین و هوشمند را میدهد. به گفته او در این زمینه پیشرفتهای زیادی داشتهایم اما همچنان بانکها یک سیستم و یک اپلیکشن دارند که این دو باید ترکیب شده و به یک اپلیکیشن تبدیل شوند تا بتوان اطلاعات کلی را در اختیار گرفت و خطاها را کاهش داد.
او در مورد دومین مرحله بانکداری الکترونیکی به کاهش انجام امور به صورت کاغذی اشاره میکند و میگوید: این مرحله باعث میشود سرعت انجام امور و کیفیت افزایش پیدا کند در حالی که به کاهش هزینهها منجر میشود. در این مرحله اعتبارات و مبالغ به صورت دیجیتال میان بانک مرکزی، بانکها، سرمایهگذاران و مشتریان منتقل میشود.
مظاهری مرحله سوم بانکداری الکترونیکی را در قالب رمزارزها میبیند. به گفته او، در این مرحله بیتکوین و سایر رمزارها باید مبنای کارها قرار گیرند. او اقدامات انجام گرفته در بانکداری الکترونیکی را قابل تحسین میداند و به پروژه «رمز ریال» بانک مرکزی، به عنوان یکی از فاکتورها در افزایش سرعت رسیدن به اهداف بانکداری الکترونیکی اشاره میکند.
به گفته مظاهری: «همه اعم از مسئولان بانک و مردم باید بدانند که ظرف ۱۰ سال آینده به سمت یک ارز واحد جهانی پیش خواهیم رفت که اصلا نظام بانکی را متحول خواهد کرد.»
او معتقد است اگر در این روند جهانی، خود را مسلط نکنیم و جوانان فعال در این حوزه را آموزش ندهیم، روزی به عنوان مصرفکننده شناخته میشویم و باید از خارج کشور کارشناس برای انتقال اطلاعات به کشور، دعوت کنیم. به همین ترتیب در زمینه رمزارز جهانی منفعل شده و حتما خسارت سنگینی میبینیم. همچنین او در این مورد به تجربه خودروسازی و مقایسه آن با مسیر تحول این صنعت در دنیا اشاره میکند و میگوید در این مسیر از توسعه فاصله گرفتهایم.